fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Hoe betaal je een leasefiets?

Een leasefiets kost al snel tussen de 3000 en 4000 euro, maar hoe betaal je dat? Via een loonruil natuurlijk! Wanneer je een fiets leaset, dan betaal je gedurende de volledige leaseperiode een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van jouw fietspakket via jouw loon.

Hoe betaal je een leasefiets?

Wanneer je een fiets leaset, dan betaal je gedurende de volledige leaseperiode een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van jouw fietspakket. Dit alles gebeurt via jouw loon: een loonruil dus. Hierbij wissel je een deel van jouw brutoloon in voor een ander voordeel. In een systeem van flexibel verlonen heb je daarbij vaak verschillende opties zoals extra vakantiedagen, een hospitalisatieverzekering of fietsleasing. En nog interessanter is dat deze loonruil maar om een klein deel van jouw loon gaat.

Een klein deel, omdat  jouw bijdrage niet wordt afgetrokken van je netto-, maar wel van je brutoloon. En dat is dus goed nieuws. Want op die manier maak je gebruik van het fiscale voordeel waarover iedereen spreekt.

Anders dan bij een wagen, wordt een leasefiets door de overheid niet gezien als voordeel van alle aard, waardoor je hier geen extra kosten op hoeft te betalen. En dat voordeel kan nog groter worden wanneer je na afloop van jouw leasecontract, na meestal 3 jaar, diezelfde fiets overneemt aan 16% van de originele verkoopwaarde. Op het einde van de rit kan je dus tot 40% voordeel doen in vergelijking met een privé aankoop.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.