fbpx
Terug naar fietsnieuws
23.11.2020 - Leestijd: 2 min

Fietsleasing in jouw cafetariaplan: hélemaal digitaal en zonder zorgen

Werknemers hebben vandaag een groeiend aantal mogelijkheden om de verloning voor hun harde werk te ontvangen dankzij het cafetariaplan via hun werkgever. Hierin neem je als bedrijf afscheid van het klassieke vaste loonpakket en bied je je medewerkers verschillende mogelijkheden aan om verloond te worden. Zo speel je in op de noden van elke werknemer. Wist je dat zo’n cafetariaplan ook eenvoudig werkt voor het digitaal aanbieden van fietsleasing?

Flexibel verlonen via een externe partner

Om flexibel verlonen in de praktijk uit te voeren, doen heel wat bedrijven beroep op een flexible reward provider als externe partner. De bekendste flexible reward partners (SD Worx, Securex, Partena, Deloitte, KPMG, Aon,…) stellen hun expertise ter beschikking via een cafetariaplan en een gedigitaliseerde payrolverwerking.

In zo’n cafetariaplan krijgt elke werknemer de vrijheid om zijn of haar persoonlijk loonpakket samen te stellen in ruil voor een deel van het brutoloon of eindejaarspremie. Bekende extralegale voordelen zijn parkeerplaatsen, extra verlofdagen, pensioensparen, smartphones, treintickets en ook de fiets natuurlijk. Zo’n meer persoonlijk aanbod wordt door veel werknemers sterk geapprecieerd. En ook voor HR is dit een waardevolle troef om werknemers aan te trekken, te belonen en te behouden.

Fietsleasing, een populair voordeel

Al 50.000 werknemers leasen via flexibele verloning een fiets in België. Een vrije fietskeuze bij de fietslease partner wordt hierbij door medewerkers als een plus gezien. Wil je ook graag fietsleasing via je cafetariaplan aanbieden?  Voor organisaties die reeds met een softwaresysteem van een externe flex partner werken, kan fietsleasing hier heel eenvoudig aan toegevoegd worden bij o2o.

Het digitale o2o platform: inpluggen en fietsen maar

Het digitale platform van o2o integreert vandaag al makkelijk met zowat alle flexible reward partners:

SD Worx, Deloitte, KPMG, Aon, Vaigo, Partena, EY, Securex en Attentia.

 

o2o partners fietsleasing

Het digitale platform van o2o integreert makkelijk met alle flexible reward partners: SD Worx, Deloitte, KPMG, Aon, Vaigo, Partena, EY en Attentia

Deze interageren in realtime met elkaar en zorgen er zo voor dat alle partijen altijd en overal betrokken zijn tijdens het volledige proces van fietsleasing. Het platform van o2o wordt door onze klanten positief onthaald, omdat het zorgt voor een administratieve vereenvoudiging bij de personeelsdienst. Een waardevolle eigenschap die natuurlijk ook van toepassing is op het hele proces van loonverwerking en payroll. Wat als je de voordelen van het digitale o2o platform zou kunnen integreren in jouw systeem van flexibel verlonen?

Fietsleasing digitaal aanbieden, hoe gaat dat?

Fietsleasing digitaal aanbieden, het klinkt logisch, handig en super interessant. En dat is het ook. Het maken van specifieke fiscale berekeningen voor elke medewerker vergt natuurlijk wel de nodige voorbereiding. Met deskundig advies van je fietsleasepartner én het sociaal secretariaat is het zo eenvoudig als een e-bike: inpluggen en fietsen maar! Het digitaal platform van o2o wordt aan de hand van een persoonlijke o2o accountmanager gekoppeld jouw bedrijfs cafetariaplan voor flexibel verlonen.

 Als bedrijf kies je zelf of (en in welke mate) je fietsleasing digitaal integreert. Zo zijn er drie mogelijkheden:

  • Je kan ervoor kiezen om de loonruil helemaal zelf intern uit te voeren.
  • Je kan de loonruil integreren met myo2o Fleet & HR zodat de volledige administratie en bijhorende addenda door o2o behandeld worden.
  • Of je kan kiezen voor een volledige integratie met jouw flex reward partner waarbij je alles kan beheren vanuit het cafetariaplan.

Wil je fietsleasing via flexibel verlonen aanbieden, maar is het extra administratieve werk een remmende factor voor jou? Met o2o helpen we je digitaal op weg op jouw tempo. Ga naar jouw aanspreekpunt bij jouw sociaal secretariaat en bespreek de mogelijkheden voor o2o fietsleasing of neem rechtstreeks contact op met o2o.

Klik op het logo voor meer info over onze samenwerking met jouw sociaal secretariaat:

 


Partena fietsleasing

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.