Fietsleasing in jouw cafetariaplan: hélemaal digitaal en zonder zorgen
23.11.2020

Terug naar fietsnieuws

Werknemers hebben vandaag een groeiend aantal mogelijkheden om de verloning voor hun harde werk te ontvangen. Steeds meer bedrijven werken dan ook met een cafetariaplan om hun werknemers flexibel te verlonen. Hierin neem je als bedrijf afscheid van het klassieke vaste loonpakket en biedt je je medewerkers verschillende mogelijkheden aan om verloond te worden. Op die manier kan je op een heel eenvoudige manier inspelen op de noden van elke werknemer. En of zo’n cafetariaplan ook werkt met het digitaal aanbieden van fietsleasing? Dat lees je in dit artikel.

Flexibel verlonen via een externe partner

Om flexibel verlonen in de praktijk uit te voeren, doen heel wat bedrijven beroep op een flexible reward provider als externe partner. De bekendste flexible reward partners (SD Worx, Securex, Partena, Deloitte, KPMG, Aon,…) stellen hun expertise ter beschikking in de vorm van een cafetariaplan en een gedigitaliseerde payrolverwerking.

In zo’n cafetariaplan krijgt elke werknemer de vrijheid om zijn of haar persoonlijk loonpakket samen te stellen in ruil voor een deel van het brutoloon of eindejaarspremie. Bekende extralegale voordelen zijn parkeerplaatsen, extra verlofdagen, pensioensparen, smartphones, treintickets en ook de fiets natuurlijk. Dit systeem van verlonen wint steeds meer aan populariteit. Als werkgever kan je elke werknemer een loonpakket aanbieden dat hij of zij zelf kan samenstellen. En zo’n meer persoonlijk aanbod wordt door veel werknemers sterk geapprecieerd. Ook voor de HR-dienst is dit een waardevolle troef om werknemers aan te trekken, te belonen en te behouden.

Fietsleasing, een populair voordeel

Heel wat werknemers geven aan dat ze via flexibele verloning een bedrijfsfiets willen leasen. Een vrije fietskeuze bij je fietslease partner wordt door medewerkers als een plus gezien bij het vergelijken van extralegale voordelen. Bij o2o is dat zelf 100% vrije fietskeuze via een open netwerk van fietshandelaren. Ook online merken zijn mogelijk. Een handige elektrische bakfiets voor de collega’s met jonge kinderen, een koersfiets voor de sportievelingen, of een echte speed pedelec voor de collega die de files grondig beu is… alles kan! Hoe meer voordelen je als bedrijf aan je werknemers kan aanbieden, hoe meer je op maat van elke individuele werknemer kan werken. Doe je dit digitaal, dan kan dit nagenoeg zonder extra werk of kosten. Heel wat werknemers geven aan dat ze via flexibele verloning een bedrijfsfiets willen leasen. Voor bedrijven die reeds met een softwaresysteem van een externe partner werken, kan hier heel eenvoudig fietsleasing aan toegevoegd worden. Helemaal digitaal!

Fietsleasing digitaal aanbieden, hoe gaat dat?

Fietsleasing digitaal aanbieden, het klinkt logisch, handig en super interessant. En dat is het ook. Het maken van specifieke fiscale berekeningen voor elke medewerker vergt natuurlijk wel de nodige voorbereiding. Maar met deskundig advies van je fietsleasepartner én het sociaal secretariaat is het zo eenvoudig als een e-bike: inpluggen en fietsen maar! Het digitaal platform van o2o kan gekoppeld worden aan het cafetariaplan voor flexibel verlonen in jouw bedrijf, waardoor je als bedrijf gebruik kan maken van deze technologische en administratieve vereenvoudiging. 

Aan de hand van een persoonlijke o2o accountmanager leiden we elke bedrijf efficiënt door dit opzet. Een fietsplan op maat van jouw bedrijf, een (online) Kick-off presentatie voor de medewerkers en natuurlijk de IT-integraties om het werk uit jouw handen te nemen. Als bedrijf kies je zelf of (en in welke mate) je fietsleasing digitaal integreert. Zo zijn er drie mogelijkheden:

 • Je kan ervoor kiezen om de loonruil helemaal zelf intern uit te voeren.
 • Je kan de loonruil integreren met myo2o Fleet & HR zodat de volledige administratie en bijhorende addenda door o2o behandeld worden.
 • Of je kan kiezen voor een volledige integratie met jouw flex reward partner waarbij je alles kan beheren vanuit het cafetariaplan.

Welke mogelijkheid je ook kiest, het beheer van jouw gloednieuwe fietsvloot was nog nooit zo eenvoudig.

Het digitale o2o platform: inpluggen en fietsen maar

Het digitale platform van o2o integreert vandaag al makkelijk met zowat alle flexible reward partners: SD Worx, Deloitte, KPMG, Aon, Vaigo, Partena, EY, Securex en Attentia. Het o2o platform bestaat uit 3 online tools die op elkaar zijn afgestemd. 

 • myo2o Biker voor de medewerker met een leasefiets, 
 • myo2o Bike Dealer voor de fietshandelaar 
 • myo2o Fleet & HR voor de HR manager
 • myo2o Flex reward partner
o2o partners fietsleasing

Het digitale platform van o2o integreert makkelijk met alle flexible reward partners: SD Worx, Deloitte, KPMG, Aon, Vaigo, Partena, EY en Attentia

Deze interageren in realtime met elkaar en zorgen er zo voor dat alle partijen altijd en overal betrokken zijn tijdens het volledige proces van fietsleasing. Het platform van o2o wordt door onze klanten positief onthaald, omdat het zorgt voor een administratieve vereenvoudiging bij de personeelsdienst. Een waardevolle eigenschap die natuurlijk ook van toepassing is op het hele proces van loonverwerking en payroll. Wat als je de voordelen van het digitale o2o platform zou kunnen integreren in jouw systeem van flexibel verlonen?

Wil je fietsleasing via flexibel verlonen aanbieden, maar is het extra administratieve werk een remmende factor voor jou? Met o2o helpen we je digitaal op weg op jouw tempo. Ga naar jouw aanspreekpunt bij jouw sociaal secretariaat en bespreek de mogelijkheden voor o2o fietsleasing of neem rechtstreeks contact op met o2o.

 

Vaigo & o2o company bike lease: fietsleasing vanuit 1 mobiliteitsportaal 

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Neem jij in jouw onderneming het voortouw met betrekking tot duurzame mobiliteit en wil je aan de slag gaan met een fietsbeleid? Wacht niet langer!

 • Wij bezorgen je een handig stappenplan
 • Wij beantwoorden al je vragen
 • We geven je de tools die je nodig hebt
 • En we doen nog veel meer…