fbpx
Terug naar fietsnieuws
17.02.2021 - Leestijd: 3 min

De start van digitale fietsleasing via het cafetariaplan 'FIP' van SD Worx

‘Ontzorging van de HR-verantwoordelijken’, dat is wat we met o2o garanderen. Om deze reden bouwden we een sterk digitaal platform. Door de integratie met onze flex reward partners bereiken we deze ontzorging helemaal. In dit artikel kom je te weten hoe je via SD Worx vlot fietsleasing kan aanbieden in jouw organisatie.

De oudste samenwerking

De eerste partner, die met ons in zee ging, was SD Worx. Tot op heden werken we nauw samen. We leggen je uit hoe we samen met SD Worx bedrijven warm maken voor fietsleasing. 

Fietsleasing als deel van het Flex Income PlanTM

Een van de manieren voor HR-medewerkers om hun medewerkers comfortabel, positief en gezond te hebben en houden is het ‘flexibel verlonen’ Via een cafetariaplan kunnen de werknemers een ideaal loonscenario opbouwen. SD Worx biedt de bedrijven waar ze mee samenwerken, hun Flex Income PlanTM (FIP) aan, waar o2o fietsleasing een deel van vormt. De medewerkers kunnen dus kiezen om een fiets via o2o op te nemen in hun FIP budget.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Het is altijd de bedoeling dat het personeel op zo’n makkelijk mogelijke manier aan zijn of haar droomfiets raakt en dit voor de administratie geen grote extra workload meebrengt. Via deze stappen bereiken we beide doelen:

1 Registratie en login

Via het geïmplementeerde cafetariaplan, kunnen werknemers in bedrijven die aangesloten zijn bij SD Worx, kiezen voor de fietsleasing bij o2o. Via de FIP tool van SD Worx kom je automatisch terecht bij de registratiepagina van de ‘myo2o Biker’ tool. Hier kan de medewerker inloggen met de logingegevens van zijn/haar bedrijf en alle gegevens indien nodig aanpassen. De volgende keer dat de medewerker naar deze pagina gaat, zal hij/zij direct op de login-pagina van de tool terechtkomen.-Pricing Simulator en order creëren

Op myo2o Biker kan de werknemer vervolgens zelf simuleren welke fiets kan geleased worden binnen het beschikbare budget. De keuze is eindeloos. Van een elektrische bakfiets, tot een handige plooifiets of een stevige speed pedelec, het kan allemaal.

Is de keuze gemaakt? Top! Check wel even of je zeker geen fietskledij bij de accessoires hebt opgenomen, dit kan namelijk niet via het leasecontract. Voor de rest alles oké? Dan kan het order geplaatst worden en wordt dit doorgegeven aan o2o.

2 Check door o2o

Om zeker te zijn dat alles in orde is bij het order van de werknemer, wordt dit nog even gecheckt door o2o. De vragen daarbij zijn dan bijvoorbeeld of het juiste bedrag is doorgegeven, of er geen fietskleren zijn besteld…

3 Bevestiging werknemer

Als alles goed is, stuurt o2o een bevestigingsmail.  De werknemer gebruikt de gegevens uit de ontvangen e-mail om zijn of haar order te bevestigen in de FIP-tool.

4 Bevestiging werkgever, order wordt geplaatst

Als de HR-verantwoordelijke het order als laatste bevestigt, zal het order automatisch geplaatst worden bij de gekozen fietsenhandelaar, die is verbonden aan o2o. De werknemer krijgt een mail met de voorziene leverdatum van de fiets.

“Dankzij de volledige integratie tussen o2o en het Flex Income PlanTM worden de fietsen die onze klanten binnen hun cafetariaplan aanbieden volledig automatisch besteld. Zeker in het kader van een vol-continu keuzeproces is het voor HR en voor de medewerkers aangenaam om te weten dat hun fiets de volgende dag besteld wordt bij de leasepartner, zonder extra administratie voor HR. Deze ontzorgende service van o2o wordt door onze klanten bijzonder op prijs gesteld,”

Sofie Mussche, Senior Consultant Flex Income Plan van SD Worx.

Dit leidt tot enkele voordelen

Ons doel is om werknemers op hun droomfiets te krijgen en ondertussen geen extra last te zijn voor HR-medewerkers. Op die manier proberen we iedereen te ontzorgen.

  • Alle mails die naar de werkgever of werknemers gestuurd worden, zijn volautomatisch, dus geen lange wachttijden.
  • De werknemer kan ook tot in het oneindige de prijs van zijn/haar leasefiets aftoetsen voor het bestaande budget en kan deze bestellen bij een fietsenhandelaar naar keuze. Indien deze fietsenhandelaar nog geen partner is van o2o, kan de werknemer dit aan onze lijst van fietsenhandelaars toevoegen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 
  • Voor de HR-verantwoordelijke is de implementatie van de o2o fietsleasing ook geen extra administratieve last. Het order wordt door de werknemer geplaatst en de bevestiging door o2o wordt door de werknemer in het cafetariaplan ingevuld. Voor HR betekent de fietsleasing enkel een enkelvoudige check bij het order en de uiteindelijke aanpassing in de payroll. Wij zorgen voor de rest.

 

HRrail fietsleasing” Onze medewerkers kunnen heel eenvoudig 24 u/24u hun fietsen bestellen in het kader van een continu en geautomatiseerd proces en dat terwijl ze genieten van een persoonlijk advies ter plaatse dankzij het grote netwerk van o2o-partners die het merendeel van de coderingstaken voor hun rekening nemen bij het bestellen van de fiets,”

Rosalie Przegralek, Expert Compensation & Benefits HR Rail

 

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.