fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 3 min

Brandstof onbetaalbaar? Wissel dan gewoon van pomp.

Je hebt het vast al in de media gelezen of gevoeld aan het tankstation: de brandstofprijzen hebben nooit eerder zo hoog gestaan als vandaag. En die recordprijzen? Die zouden de komende weken of maanden zomaar kunnen blijven stijgen volgens experts. Onzekere tijden voor diegenen die regelmatig op de baan zijn dus, en voor velen zelfs reden om die wagen even op stal te laten staan. Velen zoeken hun heil vandaag daarom in alternatieve manieren van transport: van carpooling tot openbaar vervoer tot… die fiets terug van onder ‘t stof halen. En achter dat laatste kunnen wij ons, uiteraard, wel scharen. Wij vertellen jou hoe die fiets je niet alleen geld bespaart, maar ook geld opbrengt!

#1 Je moet geen geld spenderen aan brandstof

We beginnen met het meest logische voordeel van de fiets: het gebruik ervan is gratis. Je hoeft niet maandelijks te gaan tanken en fortuinen te spenderen aan brandstof, waardoor je al fietsend een serieus bedrag per maand zal besparen. Het enige wat jouw fiets nodig heeft, dat zijn jouw benen, of een stopcontact wanneer je elektrisch fietst. Hoe dan ook, stukken voordeliger dan elke dag in de auto te stappen. Leuke tip: steek het budget dat je normaal zou spenderen aan brandstof elke maand in een spaarpotje. Op het einde van ‘t jaar heb je gegarandeerd een mooi bedrag bij elkaar gespaard om iets leuks mee te gaan doen.

#2 Je krijgt geld per gefietste kilometer

Kan jij op je werk beroep doen op een fietsvergoeding? Dan betekent dit dat jij tot max. 0,27 eurocent per gefietste kilometer kan verdienen. Zomaar! Deze vergoeding is ook nog eens vrijgesteld van belastingen, dus dit is geld dat rechtstreeks jouw portefeuille in gaat. Fietsvergoeding is een populair extralegaal voordeel, zowel voor werkgever als werknemer: de kans is dus groot dat je hier een beroep op mag doen wanneer je erachter vraagt. Je ziet het dus: fietsen naar ‘t werk is niet alleen geldbesparend, maar zorgt ook nog eens voor extra centen op het einde van elke maand. Fietsen heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen, zeg je? Ab-so-luut.

#3 Vergeet die dure onderhouds- en verzekeringskosten: o2o regelt dat wel

Elke eigenaar van een auto, die weet het: een eigen wagen hebben, da’s peperduur. En niet alleen de aankoopprijs en het maandelijkse benzinebudget, want dit zijn zeker niet de enige zaken om rekening mee te houden. Daarnaast betaal je ook jaarlijks verkeersbelasting, moet je rekening houden met parkeergeld, spaar je best voor onverwachte kosten wanneer er iets stuk gaat of na een ongeval, heb je je spannend jaarlijks onderhoud  én moet je ook nog het geld voor de verzekeringen bij elkaar sprokkelen. Onderzoek toonde aan dat een auto gemiddeld een maandelijkse kost van 300 euro (of meer, afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt) met zich meebrengt.

Wanneer de fiets jouw eerste keuze van vervoermiddel is, is dit een heel ander verhaal. De kosten van jouw tweewieler liggen over ‘t algemeen stukken lager, maar dat is niet alles. Want kies je voor fietsleasing van o2o? Dan regelen wij ook jouw onderhoud en verzekering. Zo kan jij altijd zeker zijn van de beste service, zonder gedoe of zorgen. Daarbovenop bespaar je tot maar liefst 40% op de aankoopprijs dankzij het fiscaal voordeel. Dat is pas passeren langs de kassa!

#4 Je wint aan tijd door minder in de file te staan – time is money

Iedereen die met de auto naar het werk gaat, is bekend met het frustrerende filerijden tijdens de spitsuren. Met wat pech zit je daar twee keer per dag in, wat per dag voor minstens twee uur tijdverlies zorgt. En beeld je in wat jij zou kunnen doen met twee extra uren in jouw dag: meer tijd doorbrengen met je gezin, genieten van dat laatste zomerzonnetje in de tuin, een nieuwe hobby opstarten of gewoonweg meer rust nemen. Het zijn allemaal zaken die jou meer vrijheid kunnen geven, en stress doen verminderen. Wanneer je met de fiets naar ‘t werk gaat, zoef jij die file zorgeloos voorbij en kom jij goedgezind en stressvrij op je bestemming aan: of dat nu je kantoor of je huis is.

#5 Fietsen zorgt voor een gezond lijf en minder kwaaltjes

Als laatste moeten we het ook hebben over de onrechtstreekse financiële winst die jij zal hebben wanneer je vaker de fiets neemt. Het is tenslotte bewezen dat regelmatig fietsen tal van gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Zo verkleint het de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, heeft het een positief effect op je bloed én worden je bloedvaten flexibeler en sterker waardoor ze minder snel dichtslibben. Verder heeft fietsen positieve effecten op het verminderen van stressklachten: tijdens het fietsen maak je tenslotte allerlei stofjes aan, zoals endorfine en serotonine, die zorgen voor een gelukkiger gevoel.

Heel wat voordelen op je hoofd en lijf dus, dat fietsen. Maar wat dit te maken heeft met financiële vooruitgang, vraag je? Simpel: wanneer je lichaam en hoofd gezonder zijn, zul je minder bezoekjes aan die dokter moeten afleggen en minder geld moeten spenderen aan bepaalde medicatie. Een gezond lijf, dat kost geen geld. En door regelmatig te fietsen, zorg jij voor dat gezonde lijf. Win-win!

Overtuigd van alle voordelen van fietsleasing?

Of, met andere woorden: klaar om niet enkel geld te beginnen besparen, maar ook te beginnen bijverdienen? Fantastisch! Maak snel een afspraak bij o2o voor meer informatie rond fietsleasing en hoe jij dit kan integreren in jouw organisatie. Wij doen erna met veel plezier het harde werk, zodat jij erna slechts één ding moet doen: trappen en cashen. Klinkt goed, toch?

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.