fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Waarom is fietsleasing zo fiscaal voordelig?

Een van de meest interessante redenen om een leasefiets te nemen, naast tijdswinst en extra beweging natuurlijk, is het fiscale voordeel. Maar hoe zit dat nu in elkaar?

Waarom is fietsleasing zo fiscaal voordelig?

Eigenlijk gaat het om een combinatie van 3 maatregelen van de overheid waarmee je als leasefietser heel wat financieel voordeel doet:

  1. Ten eerste, wanneer je een bedrijfswagen privé gebruikt dan betaal je hiervoor een kost, een voordeel van alle aard. Bij een bedrijfsfiets is dit niét het geval, zolang je je fiets ook gebruikt om naar het werk te fietsen.
  2. Ten tweede, als je als medewerker met je bedrijfsfiets naar het werk pendelt, wordt dit niet gezien als een loonvoordeel zoals bij een bedrijfswagen. Je betaalt geen RSZ-bijdragen en belastingen. 

Dit zorgt er samen voor dat jij als medewerker méér budget hebt voor een chique leasefiets dan mocht je er zelf één aankopen met jouw nettoloon.

Bovenop deze 2 maatregelen, is ook de fietsvergoeding vrijgesteld van belastingen en rsz-bijdragen. Tot maximum van 24 eurocent per kilometer. Zo kan je jouw leasefiets zelf gaan terugverdienen! 

Dit alles geldt trouwens ook voor speed pedelecs.

Overtuigd? Bestel jouw leasefiets via myo2o Biker

 

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.