fbpx
Terug naar fietsnieuws
26.06.2020 - Leestijd: 2 min

De 5 voordelen van fietsleasing op een rijtje

Het is hip, trendy, ecologisch verantwoord en heeft tal van fiscale voordelen. Er wordt zoveel gezegd en geschreven over fietsleasing, maar hoe zit het nu precies? Wat zijn de belangrijkste voordelen? En vooral, wat maakt het leasen van een fiets via jouw bedrijf zo interessant? We bundelden de 5 belangrijkste voordelen van fietsleasing die voor elke medewerker van toepassing zijn!

Voordeel 1: Hoe meer je fietst, hoe beter je gezondheid

Door op regelmatige basis de fiets naar het werk te nemen, zorg je op een eenvoudige manier voor een stevige portie lichaamsbeweging. Uit het TNO rapport blijkt dat regelmatig fietsen je fitheid verhoogt met 13% en je helpt om meer calorieën te verbranden. De kans op het krijgen van hart- en vaatziekten vermindert en gemiddeld genomen, zal je ook één dag minder ziek zijn dan je collega’s die minder vaak met de fiets naar het werk komen. De kans op vroegtijdig sterven vermindert maar liefst met 40%. Niet alleen je fysieke conditie verbetert, ook op mentaal vlak ga je erop vooruit, want fietsen heeft een positieve impact heeft op je gemoedstoestand. Wanneer je aan het fietsen bent, maakt je lichaam endorfines en serotonine aan. Dit vermindert stress en heeft positieve effecten op je stemming. Don’t worry, be happy and lease a bicycle! 

fietsen voordelen

Fietsen heeft een positieve impact op jouw fysieke én mentale gezondheid.

Voordeel 2: Een leasefiets via jouw bedrijf is goedkoper dan er zelf een te kopen

Vaak hoor je dat een leasefiets goedkoper is dan er zelf een te kopen. Maar hoe zit dat nu precies? Als je als particulier een fiets koopt, met accessoires, een onderhoudscontract, een verzekering en pechbijstand, dan betaal je die volledige som met je nettoloon. Bij een fietsleasing betaal je uiteindelijk wel hetzelfde bedrag; maar NIET met je nettoloon, WEL met je brutoloon. Een fiets betalen met je brutoloon is veel voordeliger omdat er nog geen rsz, patronale bijdragen en belastingen van zijn afgetrokken. Je betaalt op het einde van de rit dus minder met je ‘eigen’ geld. Bovendien gebeurt dit verspreid over 3 jaar en staat het je vrij om de fiets uiteindelijk over te nemen aan een zeer voordelige prijs. Algemeen kan je stellen dat je tot 40% goedkoper af bent met een leasefiets in vergelijking met een particuliere aankoop. En dat allemaal dankzij de voordelige maatregelen van de overheid. Met andere woorden, je hebt het voordeel van een gespreide betaling, je bent niet verplicht de fiets over te nemen op het einde van je contract EN je betaalt nooit evenveel als een particuliere aankoop. Meer details lees je in ‘Hoeveel kost een leasefiets?’.

Voordeel 3: Verdien een centje bij met je fietsvergoeding

Als je met de fiets naar het werk komt, kan jouw werkgever jou een vergoeding per gefietste kilometer uitbetalen. Elk bedrijf kan dit bovendien onbelast doen tot 24 cent per kilometer, waardoor je dit eigenlijk kan beschouwen als een ‘extraatje’. Woon je bijvoorbeeld op 10 kilometer van je werk en je komt dagelijks met de fiets, dan heb je wekelijks 24 euro bij elkaar gefietst (5 keer 20 kilometer aan 0,24 euro). Afhankelijk van de sector waarin je tewerkgesteld bent, kan het toegekende bedrag verschillen. Meer details lees je in ‘Alles wat je moet weten over de fietsvergoeding’.

fietsvergoeding

Voordeel 4: 100% vrije fietskeuze bij o2o

Sommigen onder ons willen liever een mountainbike, terwijl anderen een elektrische bakfiets verkiezen. Omdat we bij o2o begrijpen dat iedereen iets anders nodig heeft, is er bij o2o een 100% vrije fietskeuze: elke fiets waarmee je naar het werk kan pendelen, is toegestaan. Zo hoef je niet te kiezen uit een ‘selectie’ fietsen en is jouw droomfiets binnen handbereik. Zelfs de hippe online merken Canyon en Cowboy behoren tot het aanbod, want ook qua merkkeuze heb je quasi 100% keuzevrijheid. Freedom!

Voordeel 5: Zorgeloos fietsen, een beetje zoals een all-in-vakantie

Het leasen van een fiets is meer dan een tweewieler alleen. Via het digitale platform van o2o kan je een fiets kiezen, offertes aanvragen, simulaties maken en zelfs je fiets bestellen. Ook na de levering van je leasefiets kan je het digitale platform gebruiken voor het beheer van je fiets, want leasen bij o2o betekent ook dat je een budget hebt om je fiets te onderhouden én dat je verzekerd bent. Je vergelijkt het best met een all-in-vakantie: kruip maar in ons wiel, o2o fietsleasing doet het kopwerk! Het zou zonde zijn dat je aan je lot wordt overgelaten als je ergens pech onderweg hebt. Zowel voor de trajecten van en naar het werk als voor je privé ritjes kan je op je beide oren slapen.

fietsleasing

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.