13

Fietsleasing voor werknemers

da's zo gemakkelijk

Of je nu houdt van een handige bakfiets, snelle speed pedelec of blitse racefiets, met de fiets ervaar je een ultiem vrijheidsgevoel! En het is exact die vrijheid die we doortrekken in ons aanbod. Daarbovenop begeleiden onze digitale tools je stap voor stap in de zoektocht naar dat ultieme droomexemplaar en profiteer je van een pak voordelen. Zo kan jij volop genieten van dat ontspannende tochtje naar het werk of die schilderachtige rit met vrienden en familie tijdens het weekend.

Smeer je kuiten al maar in!

Als werknemer een fiets leasen via je werkgever?

alleen maar voordelen bij o2o

Jouw nieuwe fiets

Wat kies je: ga je voor een betrouwbare elektrische stadsfiets, ruime bakfiets of snelle speed pedelec? Of liever een mountainbike, racefiets of plooifiets die handig van pas komt tijdens het weekend? Aan jou de keuze!

Ontdek je ideale fiets

Fietshandelaar van je keuze

Bij o2o lease je bij om het even welke fietshandelaar die jij wil. Met meer dan 1.000 partners in België is de kans heel groot dat je favoriete fietshandelaar al met ons samenwerkt. En is dit niet zo? Dan regelen wij dat wel!

Vind je fietshandelaar

40% voordeliger

Een fiets leasen via je werkgever? Dan kost je fiets je op het einde van de rit gemiddeld 40% minder dan wanneer je ’m zelf zou kopen. Nog straffer: niet alleen je fiets krijg je gemiddeld 40% voordeliger, je krijgt datzelfde fiscaal voordeel ook op accessoires en extra services.

Bereken je voordeel

Zorgeloos trappen

Je wil erop vertrouwen dat je nieuwe fiets je overal brengt waar je moet zijn. Dat snappen we. Daarom hebben we een aantal speciale fietsservices voor jou, zoals onze dekking bij diefstal en pechbijstand, waar je ook hier geniet van het fiscaal voordeel.

Ontdek onze services

Geen onverwachte kosten

Bij o2o fietsleasing voorzien we een budget voor het onderhoud. Hierdoor hoef je zelf bij de fietshandelaar niets te betalen en regelen wij dit rechtstreeks met je fietsenmaker.

Geen hoge aankoopsom

Bij fietsleasing betaal je geen hoge eenmalige aanschafkost, maar bekostig je je nieuwe fiets via een gespreide betaling. En ondertussen geniet je van het fiscaal voordeel.

Wat kost een leasefiets mij als werknemer?

verrassend weinig

Bereken jouw leaseprijs

Vrouwen fietsen

Fietsen, goed voor jou en de planeet

en de voordelen blijven maar komen

Een dagelijkse portie beweging in de frisse buitenlucht levert een eindeloze rij pluspunten op:

 • Je geeft een boost aan je mentale en fysieke gezondheid (minder stress, meer zelfvertrouwen en een verbeterde weerstand).

 • Je draagt zorg voor de planeet en kiest met de fiets voor een duurzaam alternatief.

 • Je bespaart tijd: gedaan met de files! Met de fiets rij je vlot naar het werk en vermijd je het drukke autoverkeer tijdens de spits.

 • Je verplaatst je in alle vrijheid op je fiets en hebt je vertrek- en aankomsttijd volledig zelf in handen.

Ontdek meer voordelen

Check onze fietsverhalen

Bespaar op meer dan alleen je fiets

net solden, maar dan anders

Bespaar op accessoires

Heb je nood aan een degelijke helm, een praktische fietstas, een GPS, een compacte fietskar of een fietsslot?

Ook die lease je bij o2o mee aan dezelfde voordelige voorwaarden. Op die manier betaal je dus ook voor al je opties en accessoires gemiddeld 40% minder dan wanneer je het allemaal zelf als particulier zou kopen.

Bespaar op onderhoud en herstellingen

Onderhoud en herstellingen van je leasefiets betaal je met je o2o servicebudget. Dat budget is een jaarlijks bedrag tussen 50 en 400 euro dat je vrij kiest, afhankelijk van wat je nodig hebt. Tenzij je werkgever dit bedrag vastlegt.

En ja, ook op dit servicebudget geniet je dezelfde fiscale voordelen. Waardoor ook je fietsonderhoud en herstelling een pak goedkoper zijn dan wanneer je het zelf zou betalen.

Ook van papierwerk heb je met o2o leasing geen last. Is je fietsonderhoud of -herstelling klaar? o2o rekent rechtstreeks af met je fietsenmaker.

17

Zorgeloos onderweg

het enige waar je zelf op moet letten, is het verkeer

Je wil erop vertrouwen dat je nieuwe fiets je overal brengt waar je moet zijn. Dat snappen we. Daarom hebben we een aantal speciale fietsservices voor jou. Zo kan je altijd rekenen op je stalen – of is het aluminium – ros als trouwe bondgenoot. Ook op deze services geldt het fiscaal voordelige tarief.

 • Je schadewaarborg betaalt de herstelling van de schade aan je fiets bij een ongeval, valpartij of vandalisme.

 • Je diefstalwaarborg garandeert een gloednieuwe fiets wanneer de jouwe gestolen wordt.

 • Je pechbijstand snelt jou te hulp bij pech onderweg. 24/24, 7 dagen op 7, in de hele Benelux.

 • Je burgerlijke aansprakelijkheid vergoedt bij een ongeval alle lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij, ook als jij in fout bent.

 • Met je garantieverzekering verleng je de fabrieksgarantie tot het einde van je leasecontract.

 • Daarnaast heb je recht op een vervangfiets wanneer de herstelling van je fiets of de levering van je nieuwe fiets langer dan 3 werkdagen duurt. Zo val je nooit zonder je favoriete vervoersmiddel!

Ontdek onze services

Klaar om je fiets bij o2o te leasen?

samen wijs op weg

Je werkgever is klant bij o2o


En heb je ook al een bedrijfslogincode? Maak dan een myo2o Biker-account aan en bereken je exacte netto leaseprijs.

Nog geen bedrijfslogincode gekregen? Vraag dan je code aan bij je werkgever. Intussen kan je al je leaseprijs simuleren. Zo krijg je een idee wat jouw nieuwe fiets je maandelijks zou kosten en van welke voordelen je geniet.

Maak een myo2o Biker account aan

Je werkgever is nog geen klant bij o2o


Je zal dus eerst je werkgever moeten overtuigen om klant te worden bij o2o. Geen nood! We hebben de voordelen mooi op een rijtje gezet in een handig overzicht. Het enige wat jij nog moet doen is het document downloaden en het met een grote glimlach aan je werkgever bezorgen.

Download het overtuigingspakket

Populaire vragen

Bij fietsleasing huur je als werknemer via je werkgever een fiets voor een periode van drie of vier jaar. Je betaalt maandelijks de huur van je fiets met een deel van je brutoloon. Wanneer je dat stuk brutoloon gewoon zou laten uitbetalen, dan worden daar een aantal belastingen op ingehouden. Waardoor je netto een pak minder overhoudt. Denk aan RSZ, belastingen en patronale bijdragen, …
Die belastingen betaal je niet als je met dat stukje brutoloon je fietsleasing betaalt. Dat betekent dat dit bedrag van je brutoloon volledig naar je fiets kan gaan. Terwijl je het anders gewoon aan vadertje staat zou geven. Het nettoloon dat je ontvangt wordt nu opnieuw berekend op het verminderde brutoloon. Netto hou je dus een klein beetje minder over. Maar dat weegt niet op tegen het fietsvoordeel dat je doet.
Op het einde van je rit gekomen? Na de leaseperiode betaal je een klein bedrag (16% of 20% van de catalogusprijs, meer details vind je in het Fietsbeleid) om je fiets over te nemen.
Drie of vier jaar. Dat hangt af van de overeenkomst met je werkgever.
Ben je aan het einde van je rit gekomen? Dan zijn er 2 opties:
 • - Je kan je fiets aan een voordelig prijsje overnemen. De restwaarde bedraagt 16% of 20% van de catalogusprijs (meer info vind je in het Fietsbeleid) en geldt ook voor accessoires.
 • - Of je laat je fiets over aan o2o en levert je tweewieler kosteloos in op een afgesproken plek. Op deze manier bouw je mee aan een duurzame wereld en red je je fiets van de schroothoop. Want onze partner Decathlon haalt aan het einde van de leaseperiode je fiets op, herstelt deze en brengt de fiets terug op de markt.
Is het leasecontract afgelopen en de fiets overgenomen/ ingeleverd? Dan kan je terug een leasecontract starten, indien je werkgever dit toelaat en kiezen voor een nieuwe fiets. Kies je voor je vertrouwde merk, een ander type fiets of het meest blitse sportmodel? Alle wegen liggen opnieuw open...
Om vrijgesteld te zijn van het betalen van belasting op het Voordeel alle aard (zoals bij een bedrijfswagen), moet je je fiets regelmatig gebruiken voor het woon-werkverkeer. Hoeveel “regelmatig” precies is, wordt in de wetgeving nergens exact benoemd.
Bij de meeste werkgevers is het streefcijfer 20%. Dat betekent dat je gemiddeld op jaarbasis één op vijf werkdagen je woon-werkverplaatsing met de fiets aflegt.
Zeker! Je fiets is gedekt voor het gebruik door je gezinsleden en je collega’s. Aan jou de keuze of je je fiets ook met hen wil delen.
Het is natuurlijk de bedoeling dat jij er zelf ook voldoende mee fietst. Meestal betekent dit dat je 20% van de tijd (op jaarbasis) met de fiets naar het werk komt zodat de vrijstelling van VAA (Voordeel alle aard) gerechtvaardigd is. In het fietsbeleid van je bedrijf staat het exacte streefcijfer vermeld.
Heb je al een bedrijfswagen? Geen probleem. Je kan daarnaast perfect een fiets leasen via je werkgever en genieten van alle fiscale voordelen.
Heb je via je werkgever recht op een fietsvergoeding? Dan ontvang je de dagen dat je met de fiets naar het werk komt ook dit bedrag.
Een leasefiets wordt door de overheid niet gezien als Voordeel alle aard. Waardoor je in tegenstelling tot voor een bedrijfswagen hier dus geen extra kosten op hoeft te betalen.
De enige voorwaarde is dat je regelmatig met de fiets naar het werk gaat.
Als je je arbeidsovereenkomst beëindigt, stopt de deelname van jou als werknemer aan het fietsplan van je werkgever automatisch. Dan zijn er twee opties:
 • - Je neemt je fiets over tegen een bepaalde vergoeding, die afhankelijk is van de reeds afgelopen looptijd van je leasetermijn. Want hoe langer je contract loopt, hoe meer je hebt afbetaald.
 • - Je levert je fiets in en betaalt hierbij een verbrekingsvergoeding (die bij de start van het contract bepaald is).
Weet je graag welke kosten er bij een vroegtijdig einde van een contract komen kijken? Dat kan! Het simuleren van de kosten, zoals overnameprijs of verbrekingskost, doe je eenvoudig in myo2o Biker.
Heb je de simulatie van een vroegtijdig einde doorlopen en wil je je contract stopzetten? Contacteer dan je HR-verantwoordelijke om het einde contract op te starten.
Je brutoloon wordt gebruikt voor het berekenen van een aantal sociale uitkeringen en extra voordelen:
 • - Wettelijk pensioen
 • - Uitkering bij moederschapsrust, ziekte, werkloosheid of een arbeidsongeval
 • - Vakantiegeld
 • - Eindejaarspremie
 • - Groepsverzekering
Theoretisch gezien kan je een ‘kleiner’ pensioen, minder werkloosheidsuitkering, … hebben. Maar door de bruto-netto verhouding is de impact hiervan zo klein, dat die eigenlijk te verwaarlozen is. Zeker tegenover het grote fiscaal voordeel van fietsleasing.
Bij twijfel over je persoonlijke situatie, ga je best eens langs bij de personeelsdienst van je bedrijf.
Een fiets leasen bij o2o gebeurt altijd via een werkgever. Je zal dus eerst je werkgever moeten overtuigen om klant te worden bij o2o. Maar dat mag geen probleem zijn want:
 • - Voor je werkgever is fietsleasing via o2o volledig budgetneutraal. Alle kosten worden verrekend via jouw leasebijdrage.
 • - Fietsleasing via o2o vraagt ook geen extra administratie van je werkgever. De gebruiksvriendelijke digitale tools van o2o zorgen voor maximale ontzorging: van onboarding en orderbeheer tot payrollaanpassingen.
Om jou te helpen hebben we een infopakketje voor werkgevers klaar waarin we alle voordelen en de werking van fietsleasing duidelijk uitleggen. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het pakket downloaden en het met een grote glimlach aan je werkgever bezorgen.