fbpx

Waarom zou ik een fiets leasen en niet kopen?
16.10.2020

Terug naar fietsnieuws

Mensen denken soms dat een fiets leasen duurder is dan er één te kopen. Maar het omgekeerde is waar! Wanneer je een fiets leaset, dan betaal je meestal een vaste maandelijkse bijdrage via je brutoloon of via jouw eindejaarspremie. En dàt levert jou net een groot fiscaal voordeel op. Want hierop betalen jij én jouw werkgever geen belastingen of RSZ. Zo betaal je uiteindelijk veel minder dan mocht je de fiets met je nettoloon aankopen.

Leestijd: 1 min

“Een mooie deal”

Als je een fiets leaset én die ook overneemt na je contract, bespaar je gemiddeld 40% in vergelijking met een private aankoop van diezelfde fiets. Kies je ervoor om na het leasecontract je fiets niet over te nemen, dan is het nog goedkoper natuurlijk. Al is het wel zo dat de restwaarde van 16% bij elke o2o leasefiets ervoor zorgt dat de overname van jouw bedrijfsfiets altijd een zeer mooie deal is.

Onbelaste services

Alle extra’s die je nog in je leasepakket kan opnemen zorgen ervoor dat leasen een voordeel heeft op kopen. Services zoals een omniumverzekering, pechverhelping, accessoires zoals een slot of een servicebudget voor onderhoud en herstellingen, betaal je allemaal met die onbelaste brutobijdrage.

Gespreide betaling

Bovendien betekent een gespreide betaling dat de impact van zo’n nieuwe fiets minder zwaar doorweegt op jouw financiële situatie.

Dus een fiets leasen ipv kopen? Zeker doen!

Vind jouw ideale fietstype via de o2o fietswijzer en bereken jouw voordeel meteen in myo2o Biker.

Hoe betaal je een leasefiets?

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar