Fietsnieuws

Ben je net zoals o2o geboeid door fietsmobiliteit? Lees dan zeker de succesverhalen van organisaties die o2o fietsleasing geïntroduceerd hebben. In onze artikels vind je ook tips rond het opstarten van leasefietsen en delen we onze kennis over fietsen.

Fietsplezier, Werknemer

Blijf in uw kot met deze boeken over fietsen!

Woelige tijden. En hoelang ze nog zullen duren is voor iedereen koffiedik kijken. Dus laat ons er met z’n allen het beste van maken. Het team van o2o stak (via een videochat weliswaar) de koppen bij elkaar en maakte een selectie van 5 boeiende boeken over fietsen; voor elk wat wils. Zet je rollen buiten, leg een boek op je stuur en je bent vertrokken voor uren cultureel verantwoord sportplezier.

Lees meer
Actueel, Fietsplezier, Werknemer

Bestel jouw leasefiets online bij jouw lokale fietshandelaar

De lentekriebels zijn in het land, maar de meesten onder ons zitten nu omwille van het coronavirus thuis te werken. Het ideale moment om te dromen van frisse woon-werk ritten en lange zomerse fietstochten in het weekend? Door het coronavirus zijn heel wat fietshandelaars gesloten. Toch zijn ze bereikbaar via telefoon, mail en soms zelfs via videocall! Ondersteun jouw lokale fietshandelaar door jouw leasefiets digitaal te bestellen en fiets tegen de zomer rond op jouw gloednieuwe droomfiets.

Lees meer
Actueel, Werknemer

Fietsen tegen het coronavirus: twee vliegen in één klap

Zoveel mogelijk thuis blijven, veel duidelijker kan de centrale boodschap van onze overheid niet zijn. En maar goed ook, want er staat ons ongetwijfeld nog een zware periode te wachten. Noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan en ook sportieve activiteiten zoals fietsen in de buitenlucht blijven mogelijk. Bovendien blijkt fietsen nog een positief effect te hebben op ons immuunsysteem. En route!

Lees meer
Actueel, Werknemer

Fietsen in tijden van Corona: tips voor de pendelaar

Wat een tijdje terug begon als een ver-van-ons-bed-show in het Chinese Wuhan, is sinds vorige week ook voor ons bittere realiteit geworden. Covid-19, beter bekend als het Coronavirus, verspreidt zich over alle landsgrenzen heen en bepaalt nu ook ons dagdagelijkse leven. En dat kan nog wel een tijdje duren. Scholen worden gesloten, hobby’s in groep worden afgeblazen en thuiswerk wordt gestimuleerd, … Ook bij o2o proberen we het beste te maken van deze uitzonderlijke situatie. We zochten én vonden een manier om toch in beweging te blijven, want pendelen naar het werk, dat kan je ook in Corona tijden.

Lees meer
Pers & Media, Tips voor bedrijven, Werkgever

Stal eens een fiets in het cafetariaplan

Dat de bedrijfsfiets evenwaardig is aan de bedrijfswagen (of zelfs beter dan?), daar hoef je vrijwel niemand nog van te overtuigen. Maar wordt de loonadministratie zo niet nóg ingewikkelder? ‘Niet bij ons’, zeggen Koen en Wim Floré van o2o. ‘Je stalt de fiets even makkelijk in je cafetariaplan als in een fietsrek.’

Lees meer
Werknemer

Mijn leasefiets op fietsonderhoud: hoeveel kost me dat?

Elke fietser maakt het wel eens mee: een platte band, versleten remblokjes of een ketting die plots begint te haperen. Vervelend, dat wel, maar niet onlogisch. Slijtage hoort nu eenmaal bij het gebruik van een fiets. Veel zaken kan je gelukkig zelf oplossen, maar af en toe ga je best eens langs bij jouw fietshandelaar voor een uitgebreid onderhoud of herstelling. Om al die werkzaamheden zo vlot mogelijk te laten verlopen, is er het fiscaal voordelige o2o service budget. In dit blogartikel krijg je advies, tips & tricks voor het optimaal gebruik van jouw service budget.

Lees meer
Acties, Actueel, Fietsplezier, Tips voor bedrijven, Werkgever

Klap mee met o2o op de nationale Applausdag voor de fietspendelaar!

Het begin van de lente is traditioneel het moment waarop veel fietsers hun tweewieler opnieuw bovenhalen. Het ideale moment dus om als HR manager de fietsers in jouw onderneming een warm welkom te geven en zo de fietscultuur extra te stimuleren. Klap mee met o2o op de nationale applausdag voor fietsers!

Lees meer
Actueel, Werkgever, Werknemer

Elektrische steps 🛴 leasen: fiscaal voordeel of niet?

Geen fiscaal voordeel bij het leasen van steps, wel bij fietsleasing Er bestaat soms wat verwarring over de regelgeving rond het leasen van elektrische steps. Is het mogelijk om zo’n step te leasen en is er sprake van een fiscaal voordeel? In België heb je bij fietsleasing via het bedrijf recht op enkele fiscale voordelen. […]

Lees meer
Acties, Actueel

Win een o2o wieleroutfit dankzij de ‘Omloop Het Nieuwsblad’

Vlaanderen en fietsen, het is en blijft een geslaagd huwelijk. Steeds meer werknemers kiezen voor een bedrijfsfiets, fietsleasing zit in de lift en de wielerklassiekers zijn populairder dan ooit. Met de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ schiet het langverwachte nieuwe wielerseizoen dit weekend opnieuw uit de startblokken. Kan Deceuninck-Quickstep ook dit jaar uitpakken met een sterk seizoensbegin of wordt 2020 het jaar van de vrijbuiters? Voorspel jouw top 3 voor de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ en win een o2o wieleroutfit!

Lees meer
Actueel, Fietsplezier, Speedpedelec

Speed Pedelec in woon-werkverkeer kan fileleed aanzienlijk verzachten

Kan pendelen met de speedpedelec een oplossing zijn om aan het nog steeds groeiende fileleed te ontsnappen? Dat was de kernvraag voor 365SNEL, een project  in opdracht van het Vlaamse Departement Omgeving waar o2o zich achter schaart. o2o was gedurende 2 jaar partner van het project 365SNEL samen met AVERE, KU Leuven en Mobi (VUB). Het antwoord op de vraag blijkt 'ja, maar …'.

Lees meer
Tips voor bedrijven, Werkgever

Flexibel verlonen: fietsleasing en de bedrijfsfiets in de lift

“Amper de helft van de Belgische werknemers is tevreden met het verloningsbeleid van hun bedrijf. Traditionele loonpakketten beantwoorden niet langer aan de individuele behoeften van de werknemers en steeds meer bedrijven voeren daarom een vorm van flexibele verloning in”, klinkt het bij sociaal secretariaat Attentia. Maar wat bedoelt met met eigenlijk met flexibele verloning? En wat betekent dit voor fietsleasing en de bedrijfsfiets?

Lees meer
Succesverhalen, Werkgever

Fietsleasing bij de werknemers van Brussels Airport

Waarom koos Brussels Airport Company voor o2o? “De werknemers van Brussels Airport Company kunnen ondertussen al twee jaar lang kiezen voor fietsleasing“; vertelt Hannelies Slabbynck. Maar de eigenlijke start van het project situeert zich in 2017, toen we drie maanden lang een testproject rond alternatieve mobiliteit organiseerden. Onze werknemers konden niet alleen verschillende fietsen testen […]

Lees meer
Actueel, Pers & Media

Het overzicht van de Belgische fietsmarkt 2019

Naar aanleiding van Velofollies, de grootste fietsbeurs van Vlaanderen, publiceerde TRAXIO VELO deze week haar bevindingen over de Belgische fietsmarkt in 2019. Welk type fiets is het meest populair? Welke leeftijdscategorie koopt het meeste fietsen? Hoe zit het met het aantal speed pedelecs in België? Het antwoord op deze vragen en de belangrijkste bevindingen uit het rapport lees je in deze blogpost.

Lees meer
Acties, Actueel, Fietsplezier, Werknemer

Inspiratie voor jouw nieuwe lease fiets: Win tickets voor Velofollies!

Van 17 tot en met 19 januari is het opnieuw zover: Velofollies in Kortrijk. Velofollies is ook dit jaar de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. De ideale plaats dus om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe lease fiets! Maak kans op 2 duotickets voor dit niet te missen evenement.

Lees meer
Tips voor bedrijven, Werkgever, Werknemer

Veilig op de speed pedelec: vermijd ongevallen bij jouw werknemers!

Steeds meer werknemers kiezen bij fietsleasing voor een snelle elektrische fiets, waardoor de kans op een ongeval statistisch gezien groter wordt. Ook als onderneming is het belangrijk om in te zetten op sensibilisering bij de werknemers. O2o geeft je daarom de belangrijkste tips om ongevallen bij jouw werknemers te vermijden.

Lees meer
Actueel, Tips voor bedrijven, Werkgever

Goede voornemens voor 2020: jouw onderneming op de lease fiets!

Nu 2020 zich volop in gang aan het trappen is, kan je echt werk beginnen maken van die goede voornemens. Hoe kan je het komende jaar als onderneming jouw werknemers nog meer motiveren? O2o zet je alvast op weg met deze goede voornemens: jouw onderneming op de lease fiets!

Lees meer
Fietsplezier, Werknemer

Films over fietsen: 5 Belgische films voor elke fietsliefhebber!

O2o selecteert de 5 beste Belgische films over fietsen. Ideale ontspanning voor de koudere winteravonden. Sit back, relax en geniet van de film!

Lees meer
Succesverhalen, Werkgever

Fietsleasing populair in het cafetariaplan van AG Insurance

“Het aanbieden van fietsleasing in het cafetariaplan van AG Insurance was écht wel een goede keuze: de interesse is overweldigend! Niet alleen de eigen personeelsdienst, maar ook de werknemers en vakbonden waren vragende partij”. Aline Tignon en Magali Bogaert vertellen waarom het voor AG Insurance een logische stap was om met fietsleasing van start te gaan.

Lees meer
Succesverhalen, Werkgever

Fietsleasing voor de werknemers van Tarkett

Fietsleasing zorgt voor hartverwarmende reacties bij de werknemers van Tarkett. Veel mensen die anders geen elektrische fiets zouden aanschaffen, komen dankzij het aanbieden van fietsleasing wel met de fiets naar het werk. Katia Van Humbeeck evalueert fietsleasing bij Tarkett.

Lees meer
Actueel, Fietsplezier, Werknemer

Met je lease fiets de winter in: tips om de koude te trotseren

O2o geeft warme tips voor de koude dagen: fietsen in de winter. Over winterbanden, je fietsoutfit, de batterij van je e-bike en koude tenen.

Lees meer
Acties, Fietsplezier, Werknemer

o2o koopjeshoek

Eenmalige actie, op is op! o2o stopt met de eigen webshop en gaat vanaf nu enkel nog via jouw favoriete fietshandelaar te werk. Daarom verkopen wij alle fietsen uit onze voorraad met hoge kortingen. Dit zijn nieuwe fietsen en eindereeksmodellen. Liever de fiets eerst bezichtigen?  Maak een afspraak, kom langs en fiets naar huis met […]

Lees meer
Succesverhalen, Werkgever

Evaluatie na één jaar fietsleasing bij Graphius

Fietsleasing voor de werknemers van Graphius. De drukkerijgroep kiest voor een budget-neutrale formule met maximale keuzevrijheid voor de werknemers.

Lees meer
Acties, Werknemer

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent: Win een duoticket!

Naar de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent met o2o Neem deel aan de o2o Facebook en Instagram wedstrijd en maak kans op een duoticket voor de slotdag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Geen betere manier om de finale te beleven! Like de social media pagina van o2o, deel het bericht en vertel het door aan je fietsbuddy’s. […]

Lees meer
Fietsplezier, Werknemer

Fietsveiligheid in het verkeer: met deze tips en tricks de winter in

Deskundig advies, handige online tools en een vlekkeloze begeleiding voor jouw fietsplan, daar gaat o2o al jaren volop voor. En vanaf nu gaat o2o nog een stap verder.

Lees meer
Tips voor bedrijven, Werkgever

Nieuwe website o2o

Deskundig advies, handige online tools en een vlekkeloze begeleiding voor jouw fietsplan, daar gaat o2o al jaren volop voor. En vanaf nu gaat o2o nog een stap verder.

Lees meer
Tips voor bedrijven

Vier goede redenen om werk te maken van je fietsbeleid

Fietsen is populairder dan ooit. Als werkgever meesurfen op deze frisse golf? Maak dan werk van een degelijk fietsbeleid. Goed voor je onderneming, je medewerkers, én het milieu.

Lees meer
Succesverhalen, Werkgever

DSV Belgium en o2o promoten intern de bedrijfsfiets met pilootproject ‘Commute By Bike’

DSV Belgium wil fietsen naar het werk aantrekkelijk maken voor haar werknemers. Het bedrijf startte hiervoor samen met o2o een pilootproject op onder de naam ‘Commute By Bike’.

Lees meer
Pers & Media, Werkgever, Werknemer

O2o en de Testkaravaan: partners voor de mobiliteit van morgen

o2o en de Testkaravaan: partners voor de mobiliteit van morgen. De Testkaravaan is een nieuw initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen. Hiermee hoopt de provincie extra aandacht te genereren voor de mobiliteit van de toekomst: fietsen. Alle deelnemende bedrijven kunnen verschillende soorten fietsen uitproberen. O2o is partner in dit project en zorgt voor de levering, het onderhoud en de verzekering van deze fietsen.

Lees meer
Succesverhalen, Uitgelicht

Bedrijfsfiets kent groot succes bij de werknemers van Barry Callebaut

Vanuit de visie dat een gezonde werknemer in een gezonde werkomgeving beter functioneert, besliste chocoladefabrikant Barry Callebaut in 2018 om een fietsplan te introduceren. Na een succesvolle implementatie least inmiddels al 20% van de werknemers een ....

Lees meer
Fietsplezier

Hoe haal ik het meeste uit de batterij van mijn e-bike?

Fiets je met een E-bike? In dit artikel ontdek je hoe je het maximale uit jouw batterij haalt.

Lees meer
Pers & Media, Werkgever, Werknemer

O2o over fietsleasing in De Morgen: “Vergeet de firmawagen,…”

O2o over fietsleasing in De Morgen: "Vergeet de firmawagen, lease een fiets"

Lees meer
Fietsplezier

Mythe ontkracht: fietsen met een e-bike is niet valsspelen

Veel fietsers hebben nog altijd het beeld dat fietsen met een elektrische fiets valsspelen is en het gezondheidseffect van het fietsen wegneemt. Niets is minder waar, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bristol. Fietsen ...

Lees meer
Fietsplezier

Vijf goede redenen om te fietsen naar het werk

Het is zomer, hierdoor gaan mensen vaker met de fiets naar het werk. Het heeft dan ook alleen maar voordelen. Toch zijn er nog te veel mensen die kiezen voor de wagen, ook al wonen ze niet ver van het werk. In dit artikel ontdek je de vijf voornaamste voordelen van pendelen met de fiets.

Lees meer
Pers & Media, Werkgever, Werknemer

Jobat over fietsleasing: “Maatwerk per fietskilometer”

Jobat stelt in haar meest recente publicatie rond fietsmobiliteit dat woon-werkfietsen fiscaal interessant is voor werknemers én werkgevers. En gelijk hebben ze! De krant en portaalwebsite sprak met Koen Floré van o2o over fiscaliteit, elektrische fietsen en de voordelen van een bedrijfsfiets.

Lees meer

Neem jij in jouw onderneming het voortouw met betrekking tot duurzame mobiliteit en wil je aan de slag gaan met een fietsbeleid? Wacht niet langer!

  • Wij bezorgen je een handig stappenplan
  • Wij beantwoorden al je vragen
  • We geven je de tools die je nodig hebt
  • En we doen nog veel meer…