230403_Stromer_ZOOOMProductions_0002

Fietsnieuws

Zoals je wel weet, zijn wij bij o2o gepassioneerd door fietsen. Sterker nog: we kunnen er niet over ophouden… Daarom delen we onze verhalen graag via onze blog. Denk aan handige tips en tricks rond de opstart van fietsleasing, getuigenissen van bedrijven en fietsers, technische expertise, veelgestelde vragen, enz. Veel leesplezier!

Mobiliteit

Op koers met PC 226: fietsleasing voor wie werkt in de internationale handel

3 min leestijd

Wie binnen paritair comité 226 werkt, kan binnenkort de dagelijkse files en parkeerproblemen vaarwel zeggen. Waarom? Omdat werknemers in de internationale handel, het vervoer en aanverwante bedrijfstakken nu ook toegang hebben tot fietsleasing. Ontdek er in deze blog alles over.

Mobiliteit

Hoe vaak moet mijn leasefiets op onderhoud?

2 min leestijd

Onderhoud is niet alleen voorbehouden aan auto's; het is ook de levensader van elke fiets. Zelfs de stoerste tweewieler heeft af en toe wat liefde nodig. Maar waarom en hoe vaak ga je met je fiets best op onderhoud? Kan je het zelf doen, of ga je ervoor naar de fietsenmaker? Op al deze vragen vind je een antwoord in deze blog!

Fietsleasing, Fietsplezier

Het servicebudget van A tot Z

4 min leestijd

Wanneer je een leasefiets neemt, is het belangrijk dat je je stalen ros regelmatig op onderhoud stuurt. Gelukkig is er ook een fiscaal voordelige manier om dit onderhoud te betalen: het servicebudget. In deze blog vertellen we je wat het servicebudget is, waarvoor je het kan gebruiken, en hoe je zelf bepaalt hoeveel je ervan nodig hebt.

Fietsleasing

Fietsleasing Vlaamse overheid: wijs op weg met o2o Bicycle Leasing

3 min leestijd

Vanaf 2024 kan het personeel van de diensten van de Vlaamse overheid een fiets leasen via o2o Bicycle Leasing. Ben jij daar tewerkgesteld? Top, want wij zijn helemaal klaar om je te verzekeren van een zorgeloze rit. Hopelijk ben jij net zo enthousiast om op het zadel te springen! Via deze blog helpen we je alvast #wijsopweg richting de ideale bedrijfsfiets.

Mobiliteit

Kleine lettertjes, grote impact: veranker je fiets op de juiste manier

4 min leestijd

Je tweewielige metgezel is je waarschijnlijk zeer dierbaar en je wil hem zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal. En mocht hij gestolen worden, dan zou je willen dat de verzekering de diefstal dekt, zodat je zuurverdiende centjes niet zomaar verloren gaan. Wij lazen voor jou de kleine lettertjes van de verzekering, en wat blijkt? Een correcte verankering is essentieel om te garanderen dat je fiets bij diefstal gedekt is door je verzekering! Hoe je je fiets dan correct verankerd? Dat leggen we je hier uit!

Fietsleasing, Fietsplezier

Onderhoudskosten van je leasefiets: hoeveel moet ik rekenen?

3 min leestijd

Om te voorkomen dat je stalen ros helemaal ‘ros’ kleurt, ga je met je fiets best vaak genoeg op onderhoud. Je denkt natuurlijk ook aan het prijskaartje van deze onderneming en je betaalt je liefst niet blauw. We geven je in deze blog mee hoeveel een fietsonderhoud gemiddeld kost en hoe je het kan betalen op een fiscaal voordelige manier!

Fietsleasing

Fiets leasen: de 10 meest populaire fietsmodellen in 2023

7 min leestijd

Benieuwd wat de meest populaire fietsmodellen zijn van het moment? We zetten voor jou de top 10 op een rijtje van de meest geleasede fietsen bij o2o van het afgelopen jaar. Het is opnieuw een nek-aan-nekrace tussen de elektrische stadsfietsen en speed pedelecs. Benieuwd naar de meest populaire tweewielers? Je ontdekt ze hier! 

Mobiliteit

Duurzaam ondernemen met steun van de overheid

2 min leestijd

Wist je dat je als bedrijf een beroep kan doen op verschillende subsidies en steunmaatregelen wanneer je investeert in duurzame mobiliteit? Van een overdekte fietsenstalling of een kleed- en doucheruimte tot het aanbieden van bedrijfsfietsen voor je personeel, er zijn heel wat mogelijkheden. Zo help je mee om de CO2-uitstoot te verlagen en verbeter je de luchtkwaliteit. Want regelmatig de auto laten staan en de pedalen laten draaien, maakt echt wel een verschil voor ons klimaat.

Mobiliteit

Van staal naar stalen ros: fietsleasing voor PC 111 en 209 in de metaalnijverheid

3 min leestijd

Arbeiders en bedienden die in de metaalnijverheid werken kunnen binnenkort de dagelijkse files en parkeerproblemen vaarwel zeggen. Waarom? Door de intrede van de ‘tweewielige revolutie’: fietsleasing voor wie in paritair comité 111 en 209 zit. Ontdek er alles over in deze blog.

Fietsverhalen

De fiets van stadsmus Anton: de Cowboy Classic Performance

3 min leestijd

Is Cowboy een fietsmerk dat bij je past? Ontdek in deze blog wie Anton is en waarom hij voor een Cowboy koos. Lijk je op Anton en heb je helemaal dezelfde fietsnoden? Wie weet is zo'n sierlijke Cowboy dan wel de juiste keuze voor jou!

Mobiliteit

Speed pedelec leasen: de 8 meest gekozen merken van 2023

3 min leestijd

Welke merken van speed pedelecs leasen onze o2o fieters het vaakst? Een belangrijke vraag, want als zoveel mensen voor een merk kiezen, dan moet het wel goed zijn! Zit je met keuzestress of twijfel je nog tussen twee merken? Dan kan deze blog jou zeker helpen.

Fietsplezier

De 10 bekendste fietsmerken bij o2o in 2023

4 min leestijd

Wij geven je hier een overzicht van de fietsmerken die in 2023 het vaakst gekozen werden door onze o2o-fietsers. Het zijn stuk voor stuk topfietsen waarmee onze leasers al duizenden kilometers aflegden. En waarop kan je beter vertrouwen dan op de mening van andere fietsers? Veel leesplezier!

Mobiliteit

De happy fietsvibe van Helena: hoe de e-bike haar leven veranderde

3 min leestijd

Helena won een o2o wedstrijd en mocht een maand lang een e-bike uittesten. Al na haar eerste rit veranderde haar mindset en intussen is ze onafscheidelijk van haar Riese & Müller stadsfiets. De vrijheid, het ontspannen gevoel, het gemak… De happy fietsvibes spatten er vanaf en die deelt ze met plezier uit aan andere fietsers. Je leest haar enthousiaste verhaal in deze blog.

Fietsplezier

Hoe bolt de Cowboy Cruiser Performance?

4 min leestijd

Wie beter dan de fietsexperten van o2o om de nieuwe Cowboy Cruiser Performance onder de loep te nemen? Onze Cowboy-enthousiastelingen Jan en Anton bestegen de nieuwe Cowboy en staan te trappelen om hun bevindingen met jou te delen! Zet je schrap voor een fietsreview zoals je er nog nooit een zag: eerlijk, authentiek en boordevol bruikbare informatie voor wie meer wil weten over deze nieuwe e-bike.

Fietsverhalen

Meer fietsuren dan auto-uren: ontdek de fietsambitie van Josefien

3 min leestijd

Sinds ze haar Yuba cargofiets leaset via o2o, verlegt Josefien steeds meer haar grenzen - letterlijk en figuurlijk. Wat begon als het plan om één dag per week naar het werk te fietsen, groeide al snel uit tot meerdere fietsdagen per week, ongeacht de weersomstandigheden. Benieuwd waarom Josefien zo gemotiveerd is om te fietsen naar het werk? Je leest het hier.

Mobiliteit

Al jouw vragen over subsidies van het Pendelfonds beantwoord

1 min leestijd

Vraag een dossier aan als bedrijf bij het Pendelfonds en ontvang subsidies voor het investeren in duurzame mobiliteit. Hiermee krijg je tot de helft van de uitvoeringskosten van je project terugbetaalt! Heb je concrete vragen zoals 'Kan je subsidies aanvragen voor budgetneutrale fietsleasing?'. We zochten het voor je uit en bundelden al jullie vragen in deze overzichtelijke blog.

Mobiliteit

Ontvang subsidies door fietsen te stimuleren bij je werknemers

3 min leestijd

Vraag een dossier aan als bedrijf bij het Pendelfonds tussen 18 september en 18 oktober en investeer in duurzame mobiliteit door fietsen te stimuleren bij je werknemers. In ruil daarvoor ontvang je subsidies waarmee je tot de helft van de uitvoeringskosten van je project terugbetaalt!

Fietsverhalen

OTA Insight springt vlot op de trappers met o2o fietsleasing

1 min leestijd

Bij OTA Insight leggen ze de nadruk op het welzijn van hun werknemers, zowel fysiek als mentaal. Toen de werknemers vroegen naar fietsleasing, was het voor hen dan ook een no-brainer om een fietsleasepartner te zoeken. Waarom ze bij OTA Insight zo enthousiast zijn over o2o fietsleasing? Reno legt het jou graag uit.

Fietsverhalen

Goed voor de portemonnee én de gezondheid: de fietsmotivatie van Wesley

2 min leestijd

Tot voor kort was Wesley een totale fietsleek, maar sinds hij zijn speed pedelec leaset via o2o, ontpopt hij zich tot de meest fervente fietspendelaar van de Westhoek. Dankzij zijn werkgever Stad Ieper springt Wesley voortaan op zijn snelle o2o leasefiets voor de rit van en naar het werk. En dat is niet alleen goed voor zijn gezondheid, maar ook voor zijn portemonnee. Benieuwd naar Wesley's motivatie voor deze mobiliteitsswitch?

Fietsplezier, Mobiliteit

Veilig fietsen met een speed pedelec: check onze tips

2 min leestijd

Meer en meer werknemers kiezen bij fietsleasing voor een snelle elektrische fiets, waardoor de kans op een ongeval statistisch gezien groter wordt. o2o geeft je daarom de belangrijkste tips om ongevallen bij jouw werknemers te vermijden.

Fietsplezier

4 tips om je fiets te beveiligen tegen diefstal

3 min leestijd

Steeds meer werknemers pendelen met de fiets naar het werk. Maar jammer genoeg betekent meer waardevolle fietsen op de baan ook meer fietsdiefstallen... Met onze 4 gouden tips helpen we jou op weg om de diefstal van je vertrouwde tweewieler te voorkomen!​

Fietsverhalen

60 km lang puur genieten: het inspirerende fietsverhaal van Dirk

2 min leestijd

Dirk fietst bijna dagelijks een traject van maar liefst 60 km heen en terug naar het werk, met zijn snelle speed pedelec. Zijn woon-werkroute zou hij voor geen geld van de wereld nog willen missen. Benieuwd waarom Dirk voor de leasefiets koos en gemotiveerd blijft om zoveel kilometers bijeen te trappen? Ontdek zijn fietsverhaal.

o2o updates

Een duurzame fietsindustrie met living lab Cadans

3 min leestijd

Streven naar een duurzame mobiliteit, dat ligt bij o2o nauw aan ons (fiets)hart. Dit betekent niet alleen zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen, maar ook proactief meewerken aan een circulaire economie binnen de fietsmarkt. Daarom dragen we actief bij aan het living lab Cadans. Je leest er alles over in onze blog!

Fietsverhalen

De werknemers van Renson zijn fan van de fiets: bijna 1 op 5 kiest voor fietsleasing

2 min leestijd

Sinds kort kunnen de werknemers van Renson een extra portie zuurstof bijtanken, dankzij de toevoeging van fietsleasing aan hun loonpakket. En dat valt duidelijk in de smaak, want intussen rijdt bijna 1 op 5 werknemers van het Waregemse bedrijf rond op een leasefiets.

Fietsleasing, Fietsplezier

Hoeveel kost een leasefiets?

4 min leestijd

Hoeveel kost zo’n leasefiets nu eigenlijk? Kan je dit voor elke fiets simuleren? Hier bundelen we alle essentiële informatie over fietsleasing en geven enkele concrete voorbeelden!

Fietsleasing

Waarom is fietsleasing fiscaal voordelig voor werkgevers?

1 min leestijd

Wanneer men spreekt over het fiscale voordeel van fietsleasing, gaat het niet specifiek om één voordeel. De overheid voorziet een divers pallet aan maatregelen, waardoor bedrijven op heel veel verschillende manieren hun medewerkers kunnen stimuleren om vaker met de fiets naar het werk te komen. Ontdek de fiscale voordelen hier op een rijtje.

Fietsleasing

Fiets leasen via werkgever: waarom is het zo fiscaal voordelig?

2 min leestijd

Als je een fiets leaset via je werkgever, geniet je van heel wat fiscale voordelen in vergelijking met een privéaankoop van diezelfde fiets. Maar hoe zit dat nu precies in elkaar en waarom is fietsleasing zo fiscaal voordelig voor jou als werknemer? Dat lees je in deze blog.

o2o updates

Het project ‘Circular Bike’ van Decathlon & o2o: een duurzame oplossing voor onze end-of-lease fietsen

2 min leestijd

Onze missie bij o2o? Zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen! Door voor de fiets te kiezen, zetten we in op een duurzame mobiliteit en samenleving. Maar meer leasefietsen betekent ook meer tweewielers op het einde van een leasecontract. En deze end-of-lease fietsen zien we niet graag op de afvalberg belanden. Samen met Decathlon kiezen we ook hier voor een duurzame oplossing: zeg hallo tegen Circular Bike!

Mobiliteit

Alles wat je moet weten over de fietsvergoeding

3 min leestijd

Ben je sportief en haal je graag een frisse neus in de buitenlucht voor je aan een drukke werkdag begint? Dan is fietsen van en naar het werk voor jou de ideale manier om je te verplaatsen. Daarbovenop krijg je vaak een fietsvergoeding of fietsleasecontract van je werkgever. Zo verdien je op termijn de kost van je fiets zelfs helemaal terug. En het maakt niet uit of je met een ronkende racefiets, handige bakfiets of een snelle speed pedelec rijdt. De fietsvergoeding is er voor elk type fietser.

Fietsleasing

Wat is het effect van fietsleasing op je pensioen en andere sociale uitkeringen?

2 min leestijd

Hoe groot is de impact van fietsleasing op het berekenen van jouw pensioen, eindejaarspremie of werkloosheidsuitkering? o2o zocht het voor jou uit in deze blogpost.

o2o updates

o2o winnaar in de categorie ‘Mobiliteit’ van Deloitte Fast 50

1 min leestijd

In de Deloitte Technology Fast 50 valt o2o opnieuw in de prijzen. In 2021 sleepten we de hoofdprijs in de wacht, dit jaar komen we als beste uit de bus in de categorie ‘Mobiliteit’. Een mooie erkenning voor het harde werk waarbij we steeds ten volle onze basismissie uitdragen: streven naar een meer duurzame mobiliteit voor werknemers en werkgevers.

Fietsverhalen

Van bakfiets tot speed pedelec: hoe een cafetariaplan een hele fietsbeweging in gang zet.

3 min leestijd

Het West-Vlaamse IT-bedrijf ConXioN heeft een 100-tal werknemers op de payroll staan en het fietsleaseplan van o2o wordt er bijzonder positief onthaald. ConXioN ziet het cafetariaplan als een investering. Het is best een arbeidsintensief proces, maar een immense aanvulling op het loonpakket. De uitkomst is het helemaal waard, want je tovert een grote glimlach op het gezicht van je werknemers. En tevreden werknemers, daar doen we het voor!

Fietsplezier

7 tips tegen filestress

2 min leestijd

Pendelaars ervaren vaak frustratie en onzekerheid onderweg, omdat ze niet weten of ze wel of niet tijdig op kantoor zullen raken. Dit zorgt voor stress, overprikkeld zijn en vermoeidheid. Om die stress tegen te gaan, geven wij enkele tips mee om de filestress te minimaliseren of zelfs volledig uit de weg te gaan.

Mobiliteit

Vierkant groen, het nieuwe wondermiddel voor veilige kruispunten?

4 min leestijd

Dat groene verkeerslicht met vier pijltjes rond de fietser of de voetganger is aan een opmars bezig. Op steeds meer kruispunten mogen alle fietsers en voetgangers, welke richting ze ook uit moeten, tegelijkertijd oversteken, zonder dat ze nog een auto tegenkomen. Allemaal om de veiligheid van de voetgangers en fietsers te verhogen.

Fietsleasing

4 tips om een fietscultuur te creëren binnen jouw bedrijf

2 min leestijd

Fietsleasing aanbieden aan je werknemers is een duurzame keuze, een boost voor de fysieke en mentale gezondheid van je collega’s en het is financieel interessant. Maar hoe ga jij als werkgever nu dat stapje verder, zodat je werknemers bewust voor de fiets kiezen voor hun woon-werkverplaatsingen? Kortom, hoe creëer jij in jouw bedrijf een échte fietscultuur? Met onze 4 gouden tips zetten we je graag op weg.

Fietsleasing

Hoe word jij een ‘Employer of choice’?

4 min leestijd

In de huidige war for talent gaat elke werkgever de strijd aan om de juiste profielen aan te trekken. Om je als werkgever aantrekkelijk te maken, is het extra belangrijk om jezelf sterk te profileren. Benieuwd hoe jij in de war for talent de strijd kan winnen om een echte ‘Employer of choice’ te worden? Je leest er alles over in onze blog!

Fietsplezier

Onze acht favoriete fietsroutes om te ontdekken in Vlaanderen

3 min leestijd

Heb jij het plezier van fietsen ontdekt? Dan is dit het uitgelezen moment om je aan onze favoriete fietsroutes in Vlaanderen te wagen. Want fietsen in Vlaanderen is ongeveer de beste manier om deze regio te ontdekken. Met onze acht uitgestippelde routes vind je de charmantste plekjes in jouw buurt.

Mobiliteit

Combimobiliteit, een no-brainer of niet?

3 min leestijd

Wijs op weg, wat houdt dit eigenlijk in? Weg van de files! De hoge brandstofprijzen doen ons meer stilstaan bij alternatieven voor de auto. Zelfs voor wie niet elke dag van de tweewieler afhankelijk wil zijn of voor wie een langere route moet overbruggen, hebben we een oplossing: combimobiliteit.

Fietsplezier

Veilig fietsen door weer en winter? o2o staat je bij!

4 min leestijd

Er zijn heel wat mensen die hun fiets automatisch op stal laten staan wanneer de winter arriveert. Maar wist jij dat fietsen in de winter tal van voordelen heeft? Het zorgt niet enkel voor minder uitstoot, maar heeft ook heel wat positieve gevolgen op jouw eigen gezondheid. Wij geven je een paar tips om veilig én comfortabel de weg op te gaan.

Fietsplezier

Vier tips voor een veilige fietsrit tijdens de donkere winterdagen

3 min leestijd

Alles over fietsveiligheid in het verkeer, met de tips van o2o voor de omschakeling naar het winteruur, ga je veilig de fiets op: van helm tot hesje.

Fietsplezier

De zes voordelen van fietsen naar je werk

2 min leestijd

Fiets je regelmatig naar het werk? Top! Dan heb je zelf de vele pluspunten van fietsen al aan den lijve ondervonden. Wil je graag ook je niet-fietsende collega’s in het zadel krijgen? Overtuig hen met deze voordelen… en wie weet trekken jullie binnenkort samen een sprintje van en naar ‘t werk!

Fietsverhalen

Innovatieve droogruimte in UZ Gent verwent fietsers in de regen

3 min leestijd

UZ Gent is fan van een actieve fietscultuur, want fietsende medewerkers hebben fysiek en mentaal een streepje voor. Regelmatig bewegen is dan ook een groot voordeel voor de zorgverleners die dag in dag uit het beste van zichzelf geven. Daarbovenop vermindert de verkeersdrukte en het parkeerprobleem in en rond het ziekenhuis enorm wanneer er meer […]

o2o updates

o2o wint 8ste editie van Deloitte’s Technology Fast 50

1 min leestijd

Deloitte Technology Fast 50: wat is het? Deloitte Technology Fast 50 zet innovatieve scale-ups en veelbelovende start-ups in de schijnwerpers. Deze ranglijst nomineert bedrijven met een uitzonderlijke groeiprestatie en de winnaars zijn de drijvende krachten achter toekomstige groei. De competitie kent twee categorieën: Technology Fast 50 en Rising Star. De Fast 50 is de hoofdcategorie, […]

Fietsplezier

Brandstof onbetaalbaar? Wissel dan gewoon van pomp.

3 min leestijd

#1 Je moet geen geld spenderen aan brandstof We beginnen met het meest logische voordeel van de fiets: het gebruik ervan is gratis. Je hoeft niet maandelijks te gaan tanken en fortuinen te spenderen aan brandstof, waardoor je al fietsend een serieus bedrag per maand zal besparen. Het enige wat jouw fiets nodig heeft, dat […]

Fietsverhalen

Saar zoeft vlot met haar bakfiets door de drukke stad

1 min leestijd

Compagnon in de stad Saar en haar man gebruikten hun ‘gewone’ bakfiets al langer dan vandaag om ontspannende fietstochtjes te maken. Maar het trappen met twee kleine kinderen in de bak… dat bleek een heel karwei. Weinig ontspannend aan, dus. Op een dag zagen ze de buurvrouw vlot voorbij rijden met een elektrische bakfiets en […]

Fietsverhalen

Het geheim om je werkdag met een frisse kop te starten? Franky verklapt je zijn tips en tricks.

1 min leestijd

Gezond moe Franky is een fervent fietser. Hij fietst dagelijks van en naar het werk, gaat tweemaal per week naar spinning en ook in het weekend vind je hem op zijn vertrouwde tweewieler op zoek naar mooie plekjes. De elektrische fiets is dan ook zijn perfecte bondgenoot: “Je bent sneller op je bestemming, zonder extra […]

Fietsverhalen

Toekomstige mama Lucy fietst vlot haar zwangerschap door

1 min leestijd

Mooie plekjes in de stad Lucy ziet alleen maar praktische voordelen om met de leasefiets naar het werk te gaan: geen files, snel ter plaatse en geen moeite om parkeerplaats te vinden. Ook nu ze zwanger is, trapt ze nog steeds op haar vertrouwde tweewieler naar het werk. In het weekend gebruikt ze haar fiets […]

Fietsverhalen

Peter is fan van fietsleasing: “Mijn speed pedelec is goed voor mijn conditie en mijn portemonnee!”

1 min leestijd

Fan van het eerste uur Fietsen naar het werk biedt heel wat voordelen, daarvan is Peter overtuigd: “Niet alleen mijn conditie vaart er wel bij. Het levert me ook tijdwinst én een extra centje op. Allebei mooi meegenomen!” Peter koos voor een speed pedelec omwille van de snelheid: je doet minder kilometers via de binnenwegen, […]

Fietsverhalen

Marcin leaset een trendy racefiets en zoekt wekelijks het avontuur op

1 min leestijd

Snelheidsfan Marcin deed vroeger aan motorcross. Na een zware val en bijhorende revalidatie, lukte dit niet meer. Gelukkig bleef Marcin niet bij de pakken zitten – en ging hij op zoek naar een nieuwe hobby. Eerst testte hij de mountainbike uit, maar dit bleek niet helemaal zijn ding te zijn: “Je legt een beperkte afstand […]

Fietsverhalen

Peggy blijft fietsen naar het werk! Zelfs een blessure houdt haar niet tegen.

1 min leestijd

File omzeilen Peggy is een sportief type: vroeger deed ze aan turnen en lopen, vandaag springt ze liever op de fiets. Ze maakt ontspannende fietstochtjes met haar kinderen – of fietst mee met hen naar school. “Dankzij fietsleasing koos ik voor een speed pedelec. Zo kan ik mijn energieke kroost gemakkelijk volgen!” De snelle speed […]

Fietsverhalen

Sandra beklimt jaarlijks de Mont Ventoux op haar leasefiets

1 min leestijd

Het verhaal begon… in Frankrijk Sandra is altijd al sportief geweest, maar met twee kleine kinderen in huis lukte het niet om met regelmaat op die koersfiets te springen. Een nieuwe leasefiets en een reis naar Zuid-Frankrijk bracht daar verandering in: ze leerde er haar vriendin kennen en vatte het plan op om samen met […]

Fietsverhalen

Een bloeiende fietscultuur bij BOSS paints in Waregem

1 min leestijd

Bij BOSS paints stimuleren ze een actieve fietscultuur: van een origineel spaarpuntensysteem tot een uitgebreid testevent en een jaarlijkse wedstrijd.

Fietsleasing

Waarom fietsleasing een wapen is in de ‘jacht op talent’

1 min leestijd

Het is vast geen verrassing: vandaag kunnen we claimen dat iemand met talent de jobs voor het kiezen heeft. Het grote aanbod aan vacatures blijft zienderogen stijgen, waardoor jij als organisatie moet nadenken over manieren om de aantrekkelijkste werkgever te zijn. Wel, alles begint bij een interessant loonpakket en de leuke voordelen die daarbij horen. Wij vertellen je waarom fietsleasing een sterk wapen is in de jacht op talent.

Fietsleasing

Partena, een fietsleasing-partner die jou graag op sleeptouw neemt

2 min leestijd

‘Ontzorging van de HR-verantwoordelijken’, dat is wat we met o2o willen bereiken. We hebben ons platform, maar laat het duidelijk zijn, zonder onze flex reward partners hadden we niet gestaan waar we nu staan. Een van die partners is Partena, een echte voorloper in fietsleasing. We leggen je uit hoe we samen met hen bedrijven warm maken voor fietsleasing.

Fietsleasing

Onze integratie met het cafetariaplan van KPMG: het licht op groen voor digitale fietsleasing

2 min leestijd

‘Ontzorging van de HR-verantwoordelijken’, dat is wat we met o2o willen bereiken. We hebben ons platform, maar laat het duidelijk zijn, zonder onze flex reward partners hadden we niet gestaan waar we nu staan. Onze samenwerking met KPMG, is daar een mooi voorbeeld van. We leggen je uit hoe we samen met hen bedrijven warm maken voor fietsleasing.

Fietsverhalen

Voordelig op de fiets bij Gemeente Destelbergen

2 min leestijd

Op 14 april verscheen de publicatie in het Belgisch staatsblad en kunnen Vlaamse lokale besturen kiezen voor fietsleasing via flexibele verloning. Bij de Gemeente Destelbergen zijn ze al een tijdje bezig met het aanbieden van een bedrijfsfiets.

Fietsplezier

Fietsfact: Fietsen bespaart geld

1 min leestijd

Als je gezondheid, de voordelen voor het klimaat en de boost aan je productiviteit je niet kunnen overtuigen om op de fiets te springen, dan kan het financiële aspect misschien net dat nodige duwtje zijn. Door je verplaatsingen met de fiets te doen, bespaar je namelijk een redelijk grote som.

Fietsleasing

De start van digitale fietsleasing via het cafetariaplan ‘FIP’ van SD Worx

3 min leestijd

Door de integratie met de  flex reward partners bereiken we bij o2o de ontzorging helemaal. In dit artikel kom je te weten hoe je via SD Worx vlot fietsleasing kan aanbieden in jouw organisatie.

Fietsleasing

De bedrijfsfiets, leasen of kopen?

3 min leestijd

Wil je als HR dit jaar graag iets doen aan de parking vol (bedrijfs)wagens? Deze periode kan een uitgelezen kans zijn om een makkelijke oplossing zoals bedrijfsfietsen te implementeren. Dé hamvraag: kopen of leasen? We zetten je op weg!

Fietsleasing

Eindejaarspremie ambtenaren inruilen voor fietsleasing: wie kan het en hoe werkt dat?

3 min leestijd

Fietsleasing in de publieke sector, hoe werkt dat precies en wie kan ervan genieten? Met meer dan 150 klanten in de openbare sector is o2o Bicycle Leasing de ideale partij om die vraag voor jou te beantwoorden. Ontdek hoe fietsleasing voor ambtenaren fiscaal voordelig kan zijn als ambtenaren bijvoorbeeld hun eindejaarspremie inruilen voor fietsleasing.

Mobiliteit

Met een fietsvergoeding is het leasebedrag voor je bedrijfsfiets snel terugverdiend

1 min leestijd

De Tijd - Zowat 3 op de10 werknemers in België hebben interesse in het leasen van een fiets via hun werkgever. Wie en fietsvergoeding krijgt, verdient zo goed als meteen zijn leasingbijdrage terug.

Fietsplezier

Fietsen (naar het werk) in de winter? Een makkie met deze 5 tips van onze collega’s!

2 min leestijd

Wat is jouw excuus om je leasefiets niet(meer) te gebruiken? Wordt het te koud? Of heb je gewoon niet veel zin om op je fiets te kruipen? Laat het niet aan je hart komen en toon dat je een échte commuter bent.

Fietsleasing

Vaigo & o2o company bike lease: fietsleasing vanuit 1 mobiliteitsportaal 

2 min leestijd

o2o partner Vaigo connecteert alle mobiliteitsaanbieders met jouw bedrijfsmobiliteit, payroll en HR-processen. Binnen deze waaier van mobiliteitsopties zit nu ook fietsleasing.

Fietsplezier

Stel jouw eerste speed pedelec samen: alles op een rijtje!

2 min leestijd

Kiezen voor een midden- of achterwielmotor? Wij zetten alles op een rijtje zodat je zonder zorgen jouw eerste speed pedelec kan samenstellen.

Fietsplezier

Op naar je ideale speed pedelec? De batterij en motor uitgelicht.

2 min leestijd

Hoe kies je de ideale speed pedelec? En waar moet je best op letten? De batterij en motor uitgelicht door founding partner van o2o én speed pedelec avant la lettre bouwer, Wim Floré.

Fietsplezier

De keuzehulp voor jouw eerste speed pedelec

2 min leestijd

Stel een speed pedelec samen die 100% bij jou past. Gebruik hiervoor de o2o keuzehulp. Op naar de fietshandelaar!

Fietsleasing

Fietsleasing in jouw cafetariaplan: hélemaal digitaal en zonder zorgen

2 min leestijd

Steeds meer bedrijven werken dan ook met een cafetariaplan om hun werknemers flexibel te verlonen. Op die manier kan je op een heel eenvoudige manier inspelen op de noden van elke werknemer. En of zo’n cafetariaplan ook werkt met het digitaal aanbieden van fietsleasing? Dat lees je in dit artikel.

Fietsplezier

De leukste fietsroutes voor jouw staycation!

2 min leestijd

Laat je in deze blogpost inspireren door onze favoriete o2o fietsroutes als fietsliefhebbers én van onze partners. Geniet van de zon, de couleur locale én je tweewieler tijdens je verdiende staycation.

Fietsplezier

Dé checklist voor elke speed pedelec bestuurder

2 min leestijd

Weet jij waar je op moet letten als je er met je speed pedelec op uit trekt? Ga zonder zorgen de baan op en ontdek alle belangrijke informatie in deze speed pedelec checklist!

Fietsleasing

Wat is fietsleasing?

1 min leestijd

In de 1 minute video's van 'het ABC van fietsleasing' kom je alles te weten over fietsleasing. In deze video wordt uitgelegd wat fietsleasing net is.

Fietsleasing

De fietsleasemythe ontkracht: Als je een fiets leaset, betaal je ook voor services die je niet nodig hebt

1 min leestijd

o2o ging op zoek naar de meest voorkomende misvattingen over fietsleasing en voorzag ze van een woordje uitleg: de fietsleasemythe ontkracht! In deze blog weerleggen we dat je bij fietsleasing verplicht tot services die je niet nodig hebt.

Fietsleasing, Fietsplezier

Waarom zou ik een fiets leasen en niet kopen?

1 min leestijd

In de 1 minute video's van 'het ABC van fietsleasing' kom je alles te weten over fietsleasing. In deze video wordt uitgelegd waarom een fiets via je werk leasen in plaats van kopen een goed idee is.

Fietsplezier

Welke fietsen kan ik nemen bij een lease?

1 min leestijd

In de 1 minute video's van 'het ABC van fietsleasing' kom je alles te weten over fietsleasing. In deze video wordt uitgelegd welke fietsen je kan kiezen in een lease.

Fietsplezier

Wat heb ik allemaal nodig om met een speed pedelec te rijden?

1 min leestijd

In de 1 minute video's van 'het ABC van fietsleasing' kom je alles te weten over fietsleasing. In deze video wordt uitgelegd wat je allemaal nodig hebt om met een speed pedelec te rijden.

Fietsleasing

5 tips voor een moderne fietsinfrastructuur in jouw bedrijf

2 min leestijd

Alle kosten die specifiek gemaakt worden om het gebruik van de fiets te stimuleren, kan je als onderneming 100% inbrengen als beroepskost. In dit artikel geven we 5 tips voor een betere fietsinfrastructuur in jouw bedrijf.

Fietsleasing

De voordelen van fietsleasing op een rijtje

3 min leestijd

Er wordt zoveel gezegd en geschreven over fietsleasing, maar wat maakt het leasen van een fiets via jouw bedrijf zo interessant? We bundelden de 5 belangrijkste voordelen van fietsleasing die voor elke medewerker van toepassing zijn!

Fietsleasing, Mobiliteit

De 5 meest gestelde HR vragen (en antwoorden) over de fietsvergoeding

1 min leestijd

Vanaf 1 juli 2020 wordt de fietsvergoeding verplicht voor alle bedienden. Lees hier de antwoorden op de 5 meest gestelde vragen van HR-managers over de fietsvergoeding.

Mobiliteit

Lang leve multimobiliteit! Combineer eens een leasefiets met een bedrijfswagen.

2 min leestijd

Multimobiliteit wordt steeds populairder. Wist je dat je een bedrijfswagen gerust kan combineren met een leasefiets? Laat je inspireren door multimobiele oplossingen en kies op elk moment hoe je je verplaatst!

Fietsleasing

Stal eens een fiets in het cafetariaplan

6 min leestijd

Wordt loonadministratie niet nóg complexer met fietsleasing? ‘Niet bij ons’, zeggen Koen en Wim Floré van o2o. ‘Je stalt de fiets even makkelijk in je cafetariaplan als in een fietsrek.’

Fietsplezier

Elektrische steps 🛴 leasen: fiscaal voordeel of niet?

1 min leestijd

o2o krijgt steeds vaker de vraag of de e-step in het lease aanbod komt. Is een elektrische step vergelijkbaar met fietsleasing? We gingen op zoek naar info en bundelden het resultaat in deze blogpost.

Fietsleasing

Vier goede redenen om werk te maken van je fietsbeleid

3 min leestijd

Fietsen is populairder dan ooit. Als werkgever meesurfen op deze frisse golf? Maak dan werk van een degelijk fietsbeleid. Goed voor je onderneming, je medewerkers, én het milieu.

Fietsplezier

Hoe haal ik het meeste uit de batterij van mijn e-bike?

2 min leestijd

Fiets je met een E-bike? In dit artikel ontdek je hoe je het maximale uit jouw batterij haalt.