Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 3 min

Van staal naar stalen ros: fietsleasing voor PC 111 en 209 in de metaalnijverheid

Arbeiders en bedienden die in de metaalnijverheid werken kunnen binnenkort de dagelijkse files en parkeerproblemen vaarwel zeggen. Waarom? Door de intrede van de ‘tweewielige revolutie’: fietsleasing via de werkgever voor wie in paritair comité 111 en 209 zit. Ontdek in deze blog voor welke bedrijven mogelijk is, vanaf wanneer er effectief fietsen geleased kunnen worden en hoe fietsleasing voor PC 111 en 209 in zijn werk gaat.

Fietsleasing-PC-111-en-209

 

Ben je arbeider of bediende binnen paritair comité 111 of 209? Scroll dan zeker verder en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Ben je een werkgever die fietsleasing wil aanbieden? Dan kan je onderstaande informatie beter aandachtig doornemen

Fietsleasing voor bedrijven in de metaalsector

Fietsleasing is één van de populairste vormen van loonoptimalisatie. Dat is niet verrassend: het fietsleaseverhaal is dan ook volledig budgetneutraal. Maar met fietsleasing doe je meer dan alleen beter verlonen. Kiezen voor fietsleasing toont aan dat je duurzame mobiliteit hoog in het vaandel draagt, wat kan tellen voor je duurzaamheidsscore. Bovendien is het een extra troef in je employer branding, verhoogt het je retentie en het werknemersgeluk.

Meer weten over fietsleasing voor PC 111 en 209? Download onze whitepaper en ontdek wat fietsleasing is, hoe het werkt en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen!

Is fietsleasing mogelijk binnen mijn bedrijf?

Het zou dus gek zijn om als bedrijf binnen de metaalsector niet te kiezen voor fietsleasing, nu de mogelijkheid er is. Er zijn wel twee belangrijke voorwaarden waaraan je bedrijf moet voldoen, wil je fietsleasing kunnen aanbieden.

  • Enkel voor Vlaamse ondernemingen

Zoals veel zaken in België, behoeft ook deze regel wat extra uitleg, dus even opperste concentratie! Heeft je bedrijf enkel een zetel in Wallonië of Brussel? Dan is fietsleasing helaas geen optie. Heeft je bedrijf een zetel in Vlaanderen én één of meerdere zetels in Wallonië en Brussel? Dan is fietsleasing mogelijk voor alle filialen, dus ook die in Brussel en Wallonië!

  • Bedrijven moeten een bedrijfs-cao laten opstellen

Wil je fietsleasing opstarten in je bedrijf? Dan moet er een bedrijfs-cao zijn waarin fietsleasing is opgenomen onder de arbeidsvoorwaarden.

Fietsleasing voor arbeiders en bedienden binnen paritair comité 111 en 209

Werk je binnen het paritair comité 111 of 209? Dan kan je binnenkort een fiets leasen! Maar wanneer dan? En waarom zou je in de eerste plaats een fiets leasen? En vanaf wanneer kan dat? Allemaal heel terechte vragen. We beantwoorden ze hieronder graag voor jou.

Waarom zou ik een fiets leasen?

Omdat een fiets tal van financiële, mentale én fysieke voordelen heeft. Hieronder een korte opsomming van alle voordelen die een leasefiets je biedt.

Slimme financiële zet

  • Je betaalt met je brutoloon, waardoor je minder belastingen betaalt op je loon.
  • Een fiets leasen is tot 40% goedkoper dan er zelf één te kopen.
  • Je ontvangt een onbelaste fietsvergoeding, wat zorgt voor een nettovoordeel.
  • Je krijgt de optie om op een fiscaal voordelige manier een verzekering te nemen zoals voor schade, garantie, aansprakelijkheid of diefstal.
  • Je kan je accessoires meeleasen en het onderhoud betalen met een fiscaal voordeel.

Meer lezen over waarom fietsleasing fiscaal voordelig is? Lees dan zeker onze blog: ‘Waarom is fietsleasing zo fiscaal voordelig?’.

Goed voor je mentale & fysieke gezondheid

  • Je krijgt je dagelijkse portie beweging.
  • Je ervaart minder stress.
  • Geen files meer die je een slecht humeur bezorgen.
  • Je werkt aan je mentale ontspanning voor en na het werk.

Goed voor de planeet

  • Fietsen is een duurzaam alternatief voor de wagen.

Alle voordelen van fietsleasing ontdekken? Lees dan onze blog: ‘De voordelen van fietsleasing op een rijtje’.

Fietsleasing-metaalsector

Hoe werkt dat dan, fietsleasing voor PC 111 en 209?

Wel, je hebt de mogelijkheid om de helft van je eindejaarspremie in te ruilen voor extra verlofdagen of een leasefiets. Klinkt interessant, toch? Lijken die verlofdagen je net iets interessanter dan die leasefiets? We mogen dan biased zijn, de fiets is mogelijk interessanter dan die extra verlofdagen! We leggen je het graag uit!

  • Met de fiets heb je een dagelijkse portie beweging (lekker gezond).
  • De fietsvergoeding geeft je een maandelijks nettovoordeel.
  • Je krijgt de mogelijkheid om je fiets over te nemen aan het einde van het contract aan een restwaarde van 16% of 20%.
  • Doordat je minder vaak in de file staat, heb je elke dag wat meer vrije tijd.
  • Fietsen zorgt dat je voor en na je werk ontspant, zo heb je elke dag een beetje een vakantiegevoel.
  • Je draagt je steentje bij aan een gezondere planeet.

Zie jij jezelf al rondcruisen op zo’n leasefiets? Stel dan fietsleasing voor aan je werkgever, met ons overtuigingspakket is dat heel eenvoudig: download het overtuigingspakket.

Vanaf wanneer start fietsleasing voor PC 111 en 209?

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen van een leasefiets en zeg je volmondig ja tegen zo’n tweewieler? Dan wil je uiteraard niets liever dan je leaseverhaal opstarten. Maar vanaf wanneer kan dat nu? Met ingang van de eindejaarspremie van 2023! Uiteraard moet je werkgever wel verbonden zijn aan een fietsleasepartner. Stuur jouw werkgever dus snel ons overtuigingspakket en geniet dit jaar nog van fietsleasing!

Hopelijk kan jij dankzij deze blog binnenkort ‘wijs op weg’ met je leasefiets! 

 

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.