Voor fietsers

Van interessante informatie en handige tips tot leuke acties en fietsverhalen: in onze blog vind je het allemaal.

Waar stal je je stalen ros bij ruimtegebrek?

Je wil een leasefiets, maar hebt weinig plaats? Geen zorgen! In deze blog geven we 7 mogelijke oplossingen voor jouw opbergprobleem!

Hoe vaak moet mijn leasefiets op onderhoud?

Zelfs de stoerste tweewieler heeft af en toe wat liefde nodig. Maar waarom en hoe vaak ga je met je fiets best op onderhoud? Kan je het zelf doen, of ga je ervoor naar de fietsenmaker?

Het servicebudget van A tot Z

Wanneer je een leasefiets neemt, is het belangrijk dat je je stalen ros regelmatig op onderhoud stuurt. Gelukkig is er ook een fiscaal voordelige manier om dit onderhoud te betalen: het servicebudget.

Kleine lettertjes, grote impact: veranker je fiets op de juiste manier

Je tweewielige metgezel is je waarschijnlijk zeer dierbaar en je wil hem zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal. Hoe je je fiets correct verankert? Dat leggen we je hier uit!

8 meest gekozen speed pedelec merken van 2023

Welke speed pedelec merken leasen onze o2o fietsers het vaakst? Ontdek hier de 8 populairste merken en laat je inspireren.

De fiets van stadsmus Anton: de Cowboy Classic Performance

Is Cowboy een fietsmerk dat bij je past? Ontdek in deze blog wie Anton is en waarom hij voor een Cowboy koos. Wie weet is zo'n sierlijke Cowboy dan wel de juiste keuze voor jou!

De happy fietsvibe van Helena: hoe de e-bike haar leven veranderde

De happy fietsvibes spatten er bij Helena vanaf en die deelt ze met plezier uit aan andere fietsers. Je leest haar enthousiaste verhaal in deze blog.

Het project ‘Circular Bike’ van Decathlon & o2o

Samen met Decathlon kiezen we voor een duurzame oplossing voor fietsen aan het einde van een lease. Zeg hallo tegen Circular Bike!

De 9 bekendste fietsmerken bij o2o in 2023

Welke fietsmerken het vaakst geleased worden bij o2o? Je ontdekt het hier!

Veilig fietsen door weer en winter: 7 tips

Wij geven je een paar tips om veilig én comfortabel de weg op te gaan. Ontdek ze snel!

De zes voordelen van fietsen naar je werk

Waarom je met de fiets naar het werk zou gaan? Redenen genoeg. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Fietsleasing, ook voor ambtenaren?

In deze blog ontdek je welke ambtenaren een fiets kunnen leasen, wat de voordelen daarvan zijn en hoe fietsleasing voor ambtenaren fiscaal voordelig kan zijn.

De 8 meest populaire fietsmodellen in 2023

Benieuwd wat de meest populaire fietsmodellen zijn van het moment? We zochten voor jou uit wat de top acht meest gekozen fietsen bij o2o waren in 2023. Ontdek ze snel!

Welke speed pedelec kiezen? 6 dingen waar je op moet letten

Ben je op zoek naar een speed pedelec om te leasen en wil je weten welke speed pedelec je moet kiezen? We geven in deze blog 6 tips voor het kiezen van je eerste speed pedelec.

Fiets leasen via werkgever: waarom is het zo fiscaal voordelig?

Fietsleasing is fiscaal voordelig. Maar waarom is dat zo? Je ontdekt het in deze blog.

Dé checklist voor elke speed pedelec bestuurder

Weet jij waar je op moet letten als je er met je speed pedelec op uit trekt? Ga zonder zorgen de baan op en ontdek alle belangrijke informatie in deze speed pedelec checklist!

Wat is het effect van fietsleasing op je pensioen en andere sociale uitkeringen?

Hoe groot is de impact van fietsleasing op het berekenen van jouw pensioen, eindejaarspremie of werkloosheidsuitkering? o2o zocht het voor jou uit in deze blogpost.

Lang leve multimobiliteit! Combineer eens een leasefiets met een bedrijfswagen

Multimobiliteit wordt steeds populairder. Wist je dat je een bedrijfswagen gerust kan combineren met een leasefiets? Laat je inspireren door multimobiele oplossingen.

De 6 voordelen van fietsleasing voor werknemers

Een fiets leasen, waarom zou je dat doen? In dit artikel vertellen we je wat de zes grootste voordelen van fietsleasing zijn. Ontdek ze snel!

Hoe haal ik het maximum uit de batterij van mijn e-bike?

Merk je dat de batterij van je e-bike de laatste tijd steeds sneller leegloopt? Of wil je voorkomen dat dat gebeurt? Lees dan zeker deze blog!

Onderhoudskosten van je leasefiets: hoeveel moet ik rekenen?

We geven je in deze blog mee hoeveel een fietsonderhoud gemiddeld kost en hoe je het kan betalen op een fiscaal voordelige manier!

Veilig fietsen met een speed pedelec: check onze tips

Met onze vijf tips in je achterhoofd ga je gegarandeerd veilig op weg met je speed pedelec!

Fiscaal voordeel enkel bij fietsleasing, niet voor e-step

o2o krijgt steeds vaker de vraag of de e-step in het leaseaanbod komt. Is een elektrische step vergelijkbaar met fietsleasing? We gingen op zoek naar info en bundelden het resultaat in deze blogpost.

Van staal naar stalen ros: fietsleasing voor PC 111 en 209 in de metaalnijverheid

Arbeiders en bedienden die in de metaalnijverheid werken kunnen binnenkort de dagelijkse files en parkeerproblemen vaarwel zeggen. Waarom? Dat ontdek je in deze blog.

Op koers met PC 226: fietsleasing voor wie werkt in de internationale handel

Wie binnen paritair comité 226 werkt (internationale handel, vervoer en aanverwante bedrijfstakken), kan binnenkort de dagelijkse files en parkeerproblemen vaarwel zeggen. Waarom? Ontdek het hier.

De fietsleasemythe ontkracht: Als je een fiets leaset, betaal je ook voor services die je niet nodig hebt

o2o ging op zoek naar de meest voorkomende misvattingen over fietsleasing en ontkracht deze fietsleasemythes. In deze blog: "Ik ben verplicht om extra services te nemen, ook al heb ik ze niet nodig."

Fietsleasing Vlaamse overheid: wijs op weg met o2o Bicycle Leasing

Vanaf 2024 kan het personeel van de diensten van de Vlaamse overheid een fiets leasen via o2o Bicycle Leasing. Wij helpen je alvast #wijsopweg richting de ideale bedrijfsfiets.

Een fiets leasen of kopen: wat is voordeliger?

Vaak hoor je dat een fiets leasen goedkoper is dan kopen, maar is dat ook zo? Onze experten zochten het voor je uit.

Hoeveel kost een leasefiets mij als werknemer?

Benieuwd naar hoeveel een leasefiets je als werknemer zou kosten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Want we leggen jou uit wat een leasefiets kost en hoe de leaseprijs wordt berekend.

60 km lang puur genieten: het inspirerende fietsverhaal van Dirk

Benieuwd waarom Dirk voor de leasefiets koos en gemotiveerd blijft om zoveel kilometers bijeen te trappen? Ontdek zijn fietsverhaal.

Fietsvergoeding 2024: alles wat je moet weten

Leg je je woon-werkverkeer geheel of gedeeltelijk met je tweewieler af? Dan heb je recht op een fietsvergoeding! Maar hoe wordt de fietsvergoeding berekend? Is het belastbaar? Ontdek hier alles over!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van interessante nieuwtjes, tips & tricks, leuke acties en zoveel meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze vier keer per jaar in je mailbox!