Deel dit artikel:

60 km lang puur genieten: het inspirerende fietsverhaal van Dirk

May 8, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Feiten

  • Naam: Dirk Dewispelaere
  • Bedrijf: Volvo Car (Gent)
  • Leasefiets: Speed pedelec (Klever X Alpha 45)
  • Woon-werkafstand: 60 km

Dirk is een woon-werkflandrien in hart en nieren en fietst al enkele jaren bijna dagelijks naar het werk. Een traject van maar liefst 60 km heen en terug, dat hij vlotjes aflegt met zijn snelle speed pedelec. Zijn woon-werkroute is bijna volledig autovrij en zou hij voor geen geld van de wereld nog willen missen. Benieuwd waarom Dirk voor de leasefiets koos en gemotiveerd blijft om zoveel kilometers bijeen te trappen? Ontdek zijn fietsverhaal hieronder, maar opgepast, zijn enthousiasme werkt aanstekelijk…

Fietsen naar het werk? Da’s puur genieten

Dat fietsen naar het werk echt genieten is, weet Dirk als geen ander. Als fervente fietsliefhebber, is de keuze voor zijn woon-werkverkeer dan ook snel gemaakt. Sterker nog, sinds hij met de speed pedelec pendelt, is zijn dagelijkse woon-werkrit een moment van pure ontspanning geworden. Want van de 60 km die hij aflegt, loopt bijna 80% langs het water en de route is vrijwel autovrij. Zo geniet hij tijdens zijn fietstocht op-en-top van de natuur, ondervindt hij de seizoenen aan den lijve en spot hij zelfs vogels onderweg. Een échte boost om zijn werkdag mee te starten:

Voor mijn mentale en fysieke welzijn is die fietsrit een enorme plus, ik zou het voor geen geld van de wereld nog willen missen.

Deze fietsroute tussen Aalter en Gent is erg in trek bij fietspendelaars. En dat zorgt voor leuke sociale interacties onderweg, want vaak ontstaan er spontane gesprekken over – hoe kan het ook anders – de fiets. Dirk kiest bewust voor de mooiste en veiligste route, ook al is deze niet de snelste: “De ontspanning en beweging die ik erbij krijg, zijn de extra minuten meer dan waard. Ik arriveer elke ochtend fris op kantoor en ‘s avonds kom ik moe, maar voldaan terug thuis.” En als kers op de taart eindigt zijn fietsroute met een oversteek met de veerboot. Over originele multi-mobiliteit gesproken…

Een veilige en ‘klevere’ fietskeuze

Intussen is Dirk al aan zijn derde speed pedelec toe. Als leasefiets kwam voor hem de Klever X Alpha als beste kandidaat uit de bus: een snelle, comfortabele en vooral veilige fiets. Dankzij de achterwielmotor kan hij vlot tot 45 km/u fietsen en zo op amper een uur tijd op het werk of thuis staan. Hij hecht veel belang aan de veiligheid van zijn fiets en daarom was de keuze voor dit model dan ook zonneklaar. De uitstekende remmen, ingebouwde richtingaanwijzers en winterbanden verzekeren een veilige rit, en met de riemaandrijving is er weinig onderhoud nodig. Kortom, deze Klever heeft alles in huis voor een zorgeloze rit.

Fietsleasing is een win-winverhaal

Aan fietsleasing heeft Dirk nooit getwijfeld. De leaseformule is een pak voordeliger dan een privéaankoop, zeker voor een speed pedelec met een stevig prijskaartje. De leasebijdrage voor de fiets gaat automatisch van je brutoloon af en is vrij van belastingen, waardoor het nettobedrag een pak lager ligt. Met de verzekeringen, services en onderhoud inbegrepen in het leasepakket, heb je verder geen zorgen meer aan je hoofd.

En wat het nog beter maakt, is de fietsvergoeding die Dirk erbovenop krijgt: “Voor een afstand van 60 km per dag is die vergoeding heel mooi meegenomen. Tel daarbij de tankkosten die ik uitspaar, en je snapt waarom fietsleasing voor mij echt een win-winverhaal is.”

Bij Volvo Cars kiezen heel wat werknemers voor de leasefiets. De indrukwekkende fietsenstalling staat er dan ook bomvol (elektrische) o2o leasefietsen. Volgens Dirk is het heel gemakkelijk om in de o2o leaseformule te stappen en zijn er weinig drempels. Zo vindt iedereen vlot zijn weg in de tool:

Bij Volvo krijgen collega’s die minder digitaal vaardig zijn zelfs hulp van andere collega’s in het bestelproces. Het is leuk om te zien hoe iedereen elkaar helpt om op die fiets te stappen. Bij de opstart van het fietsplan kwam o2o zelfs persoonlijk langs voor een kick-off sessie om iedereen vlot op weg te helpen.

Wijs op weg met o2o Bicycle Leasing

Wat ‘Wijs op weg’ met de fiets voor Dirk betekent? Als fervente speed pedelecer weet hij als geen ander dat veiligheid een absolute must is. Het is belangrijk, zeker voor minder ervaren fietsers, om in het begin je fiets goed te leren kennen voordat je ermee de baan op gaat. Maar verder betekent ‘Wijs op weg’ voor Dirk ook gewoon genieten:

De fiets in het woon-werkverkeer is ontspannend, voordelig én goed voor het milieu. Ik raad het iedereen echt aan. Het is duidelijk dat ik enthousiast ben zeker?

Geïnspireerd door Dirks fietsverhaal?

Heb je de fietskriebels ook te pakken gekregen door Dirks verhaal en wil je graag meer weten over fietsleasing via het werk? Lees meer op onze website!

Ontdek fietsleasing