Vind de fiets die bij je past

Lees meer over de verschillende fietstypes, hun voor- en nadelen en ontdek welk type het best bij je past. Oh en, voor elk fietstype bestaan ook elektrische modellen!

Plooifiets

Kan je een fiets leasen via je werkgever en is je oog gevallen op zo'n handige plooifiets? Een vouwfiets is superhandig voor pendelaars en kleine woonruimtes. Je neemt 'm makkelijk mee in de trein, auto, of op vakantie. Zonder elektrische ondersteuning is hij lekker licht, met elektrische ondersteuning is hij iets zwaarder, maar trap je je niet in het zweet.

Ik zoek een
Plooifiets

Mountainbike

Als je een mountainbike leaset, kun je helemaal los gaan in het bos of op uitdagende landweggetjes. Ideaal voor wie graag sportiever rijdt, maar toch graag voldoende grip heeft op moeilijk en onverhard terrein. Met het brede versnellingsbereik kun je met gemak over steile hellingen klimmen, terwijl de instelbare vering zorgt voor een comfortabele rit over zelfs het ruigste terrein.

Ik zoek een
Mountainbike

Speed pedelec

Heb je een langere afstand te overbruggen in je woon-werkverkeer? Met een speed pedelec ben je er razendsnel. Want met deze snelle e-bike geniet je van trapondersteuning tot 45 km/u en zoef je de files voorbij. Extra lading meenemen? Dat kan met een cargo speed pedelec! Wat houd je nog tegen?

Ik zoek een
Speed pedelec

Stadsfiets

De stadsfiets is veelzijdig en praktisch: ideaal voor de dagelijkse woon-werkverplaatsingen in de stad. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten: ook in landelijk gebied kan de stadsfiets goed aarden. Typisch aan dit fietstype is de comfortabele houding, waardoor je goedgehumeurd op je bestemming aankomt en volop geniet van een ontspannen fietstochtje.

Ik zoek een
Stadsfiets

Cargofiets

Kinderen, dieren, plantjes of boodschappen vervoeren? Dat doe je met een cargofiets! Wordt het een bakfiets of een longtail? Jij kiest welke cargofiets het beste bij jou past! Één ding is zeker: deze robuuste fietsen kunnen heel wat belasting aan.

Ik zoek een
Cargofiets

Racefiets

Met een racefiets zoef je vlot over verharde ondergronden. Deze fietsen zijn licht, snel en wendbaar. Je fietst efficiënt in een sportieve houding, zo combineer je vlot het woon-werkverkeer met een work-out. Een win-win als je het ons vraagt! Een uitdagende fietstocht in het weekend? Dat kan als je een racefiets leaset.

Ik zoek een
Racefiets

Gravelfiets

Met een gravelfiets fiets je comfortabel over onverharde wegen en grindpaadjes. Deze tweewieler is dan ook voorzien van bredere banden met profiel die je meer grip geven. Zo vermijd je slippertjes. Je hebt op deze fiets een iets meer ontspannen zitpositie in vergelijking met een racefiets, waardoor je geniet van een goede mix van comfort en snelheid.

Ik zoek een
Gravelfiets

Trekkingfiets

Een trekkingfiets is als het ware een allrounder: de perfecte mix van een mountainbike en een racefiets. Deze veelzijdige tweewieler voelt zich thuis in verschillende omgevingen en op variabele ondergronden. Dat maakt van de trekkingfiets de ideale reisgenoot. Hij beklimt met jou de steilste bergen en begeleid je tijdens lange afstanden.

Ik zoek een
Trekkingfiets

Beslist welk type fiets je wil leasen?

Check! Als je weet welk fietstype je wil leasen, dan kan je een kijkje nemen bij de mogelijke fietsmerken. Want ook hierin heb je bij o2o vrije keuze!

Laat je adviseren bij je lokale fietshandelaar.

De keuze van jouw fiets hangt ook af van het leasebudget dat is vastgelegd in het fietsbeleid van je werkgever. Vraag je offerte aan bij je fietshandelaar en bereken je leaseprijs in myo2o biker. Is jouw handelaar nog niet opgenomen in ons uitgebreide netwerk? Neem dan zeker contact op met ons en we starten een samenwerking op. Liever een online merk leasen zoals Cowboy? Ook dat kan bij o2o!