De happy fietsvibe van Helena: hoe de e-bike haar leven veranderde

October 20, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Een fiets die je leven verandert? Voor Helena werd het werkelijkheid toen ze een o2o wedstrijd won en een maand lang een e-bike mocht uittesten. Al na haar eerste rit veranderde haar mindset compleet en intussen is ze onafscheidelijk van haar Riese & Müller stadsfiets. De vrijheid, het ontspannen gevoel, het gemak… De happy fietsvibes spatten er vanaf en die deelt ze met plezier uit aan andere fietsers. Benieuwd waarom Helena zo overtuigd is van haar elektrische leasefiets? Je leest haar enthousiaste verhaal hieronder.

Feiten

Het plezier van de e-bike

Helena werkt in de Antwerpse haven en nam vroeger altijd de wagen in het woon-werkverkeer. Met een gewone fiets was de drempel te hoog, want ze moet dagelijks 22 km mee afleggen. Maar alles veranderde toen ze een o2o wedstrijd won en een elektrische fiets mocht uitproberen:

Na mijn eerste rit met de e-bike ging er een volledig nieuwe wereld voor me open. Ik had geen idee hoe fijn het is om te fietsen naar het werk. Ik wilde zo snel mogelijk mijn eigen e-bike leasen! Het gevoel van vrijheid, het weidse uitzicht, de prachtige fietsroute… Het voelde als een verademing.

Op aanraden van een vriend koos ze voor een Riese & Müller e-bike. Het Duitse merk staat bekend om zijn kwaliteit en mooie design, perfect om stijlvol de baan mee op te gaan. Helena merkt vooral dat ze het stressgevoel dat de auto met zich meebrengt, volledig achter zich heeft gelaten: “Als je fietst, heb je letterlijk meer ruimte. Ik voel me vrijer, meer ontspannen en beleef mijn rit naar het werk helemaal anders. Ik ben echt meer in het moment. Als ik de stilstaande auto’s voorbij fiets, denk ik altijd ‘jullie zouden eens moeten weten…'”.

Haar fietsroute loopt van Antwerpen Zuid, door het stadscentrum, naar de haven en bedraagt 11 km. Een prachtige route langs de historische gebouwen van de stad aan de ene kant en de Schelde aan de andere kant. Helena fietst elke dag naar het werk, door weer en wind: “Zelfs regen houdt me niet tegen met m’n e-bike, ik fiets met plezier doorheen elk seizoen.”

Fietsleasing is kinderspel

Helena wilde absoluut een e-bike, een leasefiets was dus een logische keuze voor haar. Vooral het fiscale voordeel van fietsleasing trok haar over de streep, want een mooie en kwalitatieve fiets komt met een stevig prijskaartje:

Dankzij de brutoloonruilformule gaat er maandelijks een klein bedrag van mijn loon af voor mijn leasefiets. Ik hoef me nergens zorgen over te maken, want onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen. Zo makkelijk!

Fietsleasing maakt een dure fiets toegankelijk voor iedereen, waardoor er volgens Helena geen drempels meer zijn. Bovendien is ze met de fiets dubbel zo snel op haar bestemming als met de wagen. Eerst dacht ze dat fietsleasing complex was, maar het tegendeel bleek waar: “Dankzij de handige o2o fietswijzer wist ik dat een e-bike voor mij de beste keuze was. Nadien liet ik me adviseren door een lokale fietshandelaar. Die vertelde zo gepassioneerd over deze fiets, dat ik direct verkocht was. En ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze.” Nadat ze de offerte uploadde in de o2o tool, ging alles vanzelf en twee maanden later reed ze al rond op haar Riese & Muller.

Helena overtuigde ook enkele collega’s bij SEA-invest om voor de leasefiets te kiezen. Vooral e-bikes en speed pedelecs zijn er populair, want daarmee zoef je makkelijk door het stadsverkeer en sta je dubbel zo snel in de Antwerpse haven als met de wagen. Volgens Helena ontstaat er onder de fietsende collega’s ook een soort ‘clubgevoel': “Net zoals rokers vaak samentroepen, doen we dat met de fietsende collega’s ook. We praten over onze fietsen, over het weer, geven elkaar tips over regenkledij... Dat creëert een leuke fietsvibe op kantoor en schept een band!”

Wijs op weg met o2o (en met de glimlach)

Voor Helena betekent #wijsopweg zijn met de fiets puur genieten:

Het vrijheids- en ruimtegevoel langs de Schelde, elke dag door mijn lievelingsstad fietsen… Het is op en top genieten voor mij!

En dat fietsplezier straalt ze ook uit en deelt ze - letterlijk - met anderen. Helena maakt er een spelletje van om altijd naar andere fietsers te glimlachen. Het voelt als haar klein gelukje van de dag: “Ik nam het zelf over van een andere fietser, die spontaan naar me glimlachte. Ik vond het zo leuk, dat ik die glimlach nu ook telkens doorgeef aan anderen. En het is geweldig, want bijna alle fietsers glimlachen terug! Stiekem hoop ik dat zij hetzelfde doen en er zo een ‘happy fietsvibe’ ontstaat.”

Ook van het comfort en gemak van rijden met de fiets in de stad is Helena helemaal overtuigd. Onderweg stoppen voor een koffietje? Check. Boodschap nodig? Snel binnenspringen in de supermarkt is zo gebeurd. Met de auto gaat dat moeizamer en met de fiets heb je geen parkeerproblemen of -kosten: “Ik voel me zoveel vrijer en ik geniet volop van onderweg te zijn. Ik zou echt nooit meer terug willen naar het tijdperk vóór mijn e-bike. Lang leve de (e-)fiets!”

Geïnspireerd door Helena’s fietsverhaal?

Heb je de fietskriebels ook te pakken gekregen door Helena’s verhaal en wil je graag meer weten over fietsleasing via het werk? Hoog tijd voor je eigen leasefiets. Ontdek snel alle fietstypes!

Ontdek de fietstypes