Fietsleasing Vlaamse overheid: wijs op weg met o2o Bicycle Leasing

November 28, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Fietsleasing Vlaamse overheid: wijs op weg met o2o Bicycle Leasing

Vanaf 2024 kan het personeel van de diensten van de Vlaamse overheid een fiets leasen via o2o Bicycle Leasing. Ben jij daar tewerkgesteld? Top, want wij zijn helemaal klaar om je te verzekeren van een zorgeloze rit. Hopelijk ben jij net zo enthousiast om op het zadel te springen! Via deze blog helpen we je alvast #wijsopweg richting de ideale bedrijfsfiets.

Van intentieverklaring tot bedrijfsfiets: het is een hele reis! Als je voor 20 december 2023 je intentieverklaring moet ondertekenen, wil dat ook zeggen dat je ongeveer moet weten welke fiets je zal leasen en hoeveel budget je daarvoor nodig hebt. Daarom overlopen we in deze blog hoe je als medewerker bij de Vlaamse overheid een fiets kiest die bij je past, hoe je kan bepalen welk budget je best opzij zet en op welke voordelen je kan rekenen met o2o Bicycle Leasing.

Weet je al welke fiets je wil en ben je al helemaal klaar om je fietsleaseverhaal op gang te trappen? Maak vandaag nog je myo2o Biker account aan!

Waarom zou ik een fiets leasen?

First things first: waarom zou je jezelf in het zadel van een leasefiets hijsen? Er zijn talloze redenen waarom fietsleasing een interessante keuze is! Alleen al denken aan de zomerzon op je snoet tijdens een fietstocht met je (klein)kinderen, of aan een prachtige herfstochtend op weg naar je werk, doet al watertanden. Of wil je wat gezonder leven? Dan is de fiets ideaal om je goede voornemens te vervullen.

1. Zorgeloos en verzekerd op weg

Bij o2o ga je met je leasefiets echt zorgeloos op weg: drie jaar lang ben je gedekt tegen schade, diefstal en pech. Heb je ernstige schade of wordt je fiets gestolen? Met een kortingsbon op basis van het reeds afbetaalde percentage ga je zo weer wijs op weg.

Ik hoef me nergens zorgen over te maken, want onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen. Zo makkelijk! – Helena – SEA-invest

2. Fietsvergoeding als nettovoordeel

Meer nog, door te fietsen maak je komaf met hoge brandstofkosten én heb je recht op een fietsvergoeding. Zo kan je je fiets zelfs deels terugverdienen.

Bovendien zorgt leasing ervoor dat je niet in één keer een berg geld moet neertellen voor de aankoop van je ideale fiets. Dankzij de huurformule van drie jaar ruil je maandelijks een klein bedrag in via je brutoloon. En aan het einde van de rit koop je je fiets over aan een restwaarde van 16%.

3. Duurzaam, snel én gezond

Ook je mentale en fysieke gezondheid varen wel bij een bedrijfsfiets. Om nog maar te zwijgen van het goede karma dat jouw richting uitkomt, omdat je kiest voor duurzame mobiliteit. Een win-win dus als je het ons vraagt, en dan hebben we het nog niet gehad over de enorme tijdswinst doordat je files voorbij zoeft met je tweewieler!

Voor mijn mentale en fysieke welzijn is die fietsrit een enorme plus, ik zou het voor geen geld van de wereld nog willen missen. – Dirk, Volvo Cars

Ontdek de 5 voordelen van fietsleasing in detail via onze blog: ‘De voordelen van fietsleasing op een rijtje’.

Vind jouw perfecte bike-match met o2o Bicycle Leasing

Bij o2o Bicycle Leasing heb je keuze tussen meer dan 2000 fietsmerken, een enorm ruim aanbod dus. Maar geen zorgen: wij helpen jou je ware tweewielerliefde vinden met onze cupido: de fietswijzer. Aan de hand van enkele slimme vragen ontrafelen we welke fietsen bij je passen. Zo ontdek je welk fietstype je nodig hebt. Bovendien stellen we zelf enkele modellen voor die naadloos aansluiten bij je fietsnoden. Wil je meer leren over de verschillende fietstypes die je kan kiezen? Dan is onze websitepagina over fietstypes een must read.

De fiets gevonden die je hartje verlangt? Maak een myo2o Biker account aan en trap je fietsleaseverhaal op gang!

De weg naar jouw bedrijfsfiets

Zin om straks met de wind in je haren op een o2o-leasefiets te sjezen? Of nog niet zeker of je een fiets wil leasen, maar wel enige interesse? Hieronder ontdek je wat je kan doen om ervoor te zorgen dat je de optie hebt om een fiets te leasen volgend jaar.

Intentieverklaring zonder commitment

Als je überhaupt de optie wil hebben om een fiets te leasen volgend jaar, dan is het heel belangrijk dat je voor 20 december dit jaar je intentieverklaring tekent. Geen intentieverklaring betekent helaas geen kans op een spiksplinternieuwe fiets volgend jaar. En voor de twijfelaars onder ons: onthoud dat het indienen van een intentieverklaring je niet verplicht om een fiets aan te vragen. Het is gewoon een sleutel tot de deur van mogelijkheden.

Wat dan als ik ervoor kies om uiteindelijk geen fiets te leasen? Dan heb je twee mogelijkheden:

  • Je trekt je intentieverklaring in tussen 1 januari en 30 september. Dat kan zolang er geen fietsleasecontract is afgesloten.
  • Je ontvangt je omgezette eindejaarstoelage of ingezette vakantiedagen gewoon als flexbudget.

Benieuwd naar alle stappen die je moet doorlopen om binnenkort op een o2o-leasefiets voorbij te zoeven? Download dan ons stappenplan!

o2o Bicycle Leasing: da’s echt zorgeloos fietsen

We willen onze fietsers een zorgeloze ervaring bezorgen: jij moet enkel op het zadel springen en wij regelen de rest! Van keuzevrijheid en flexibiliteit tot verzekeringen en onderhoud: wij zijn de pikkel waarop je kan steunen. Ontdek hieronder de vele voordelen van o2o Bicycle Leasing:

  • Keuze uit meer dan 2000 fietsmerken.
  • Een steeds groeiend netwerk van meer dan 1.400 fietshandelaren.
  • Fiets leasen bij de lokale handelaar in je buurt.
  • Vrij te kiezen onderhoudsbudget.
  • Interessante verzekeringen voor o.a. schade en diefstal.
  • Kortingsbon voor het kiezen van een nieuwe bedrijfsfiets bij diefstal.

Hopelijk heb je nu voldoende informatie om samen met ons wijs op weg te gaan! Wij kijken er alvast keihard naar uit om je te verwelkomen in ons peloton. Maak vandaag nog je myo2o Biker account aan, zodat je 2024 fietsend kan inzetten!

Klaar om van start te gaan?

Log in op het vlimpers platform van de Vlaamse overheid en klik door naar de website van o2o Bicycle Leasing. Daar kan je een simulatie van je leaseprijs doen, offertes opladen, je fiets bestellen en je bestelling opvolgen. Zo ben je al een stapje dichter bij zorgeloze ritjes met een o2o- leasefiets.

Naar vlimpers