Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Sandra beklimt jaarlijks de Mont Ventoux op haar leasefiets

Feiten

  • Naam: Sandra
  • Woon-werkafstand: 7 km
  • Type fiets: racefiets – Specialized Roubaix Comp

 

De 38-jarige Sandra kreeg de fietsmicrobe te pakken dankzij het o2o leaseprogramma van haar werkgever. Ze is supertevreden over haar koersfiets. Het is een jaarlijkse traditie om samen met haar vriendin de Mont Ventoux te beklimmen. Het gevoel van vrijheid bij de afdaling geeft haar vleugels!

Het verhaal begon… in Frankrijk

Sandra is altijd al sportief geweest, maar met twee kleine kinderen in huis lukte het niet om met regelmaat op die koersfiets te springen. Een nieuwe leasefiets en een reis naar Zuid-Frankrijk bracht daar verandering in: ze leerde er haar vriendin kennen en vatte het plan op om samen met haar de Mont Ventoux te beklimmen. Maar niet zonder een degelijke training! Ze gaven elkaar één jaar de tijd om fit te worden.

Ettelijke uren fietsen bij een wielerclub en 12 maanden later was het zover: op haar koersfiets reed Sandra vlot de meest bekende berg van Frankrijk op. Een jaarlijkse traditie waar Sandra naar uitkijkt. Dit jaar beklom ze de Mont Ventoux zelfs meerdere keren. Petje af – of beter gezegd: fietshelm op – voor deze straffe dame!

Snel, sneller, snelst

Fietsen in de natuur is een geweldige ervaring. “Het is alsof je vliegt wanneer je de heuvels afdaalt.” Die vrijheid en snelheid geven haar het gevoel dat ze echt leeft. Sandra fietst daarnaast zo vaak mogelijk naar het werk – en ook in haar vrije tijd vind je haar regelmatig op de fiets. Zelfs slecht weer houdt haar niet tegen om te trappen: dan zet ze gewoon haar fiets op de rollen in de woonkamer of gaat ze naar de spinningles.

“Mijn fiets en ik, we zijn echt onafscheidelijk. Ik koop hem zeker over wanneer het leasecontract afloopt en ik wil ook wel eens een ander type proberen.” Misschien kiest ze een elektrische fiets of een speed pedelec, om nog sneller mee vooruit te raken. “Want fietsen is mijn grote liefde, euh… na mijn man natuurlijk!”

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.