Deel dit artikel:

Meer fietsuren dan auto-uren: ontdek de fietsambitie van Josefien

September 5, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Feiten

  • Naam: Josefien Nuyttens
  • Bedrijf: TVH
  • Leasefiets: Yuba KOMBI cargofiets
  • Woon-werkafstand: 18 km

Door dagelijks te fietsen naar het werk, kon Josefien haar jaarlijkse autokilometers al snel halveren. En dat brengt voor haar alleen maar voordelen met zich mee. Want sinds ze haar handige Yuba cargofiets leaset via o2o, verlegt ze meer en meer haar grenzen – letterlijk en figuurlijk. Wat begon als het plan om één dag per week naar het werk te fietsen, groeide al snel uit tot meerdere fietsdagen per week, ongeacht de weersomstandigheden. Benieuwd waarom Josefien zo gemotiveerd is om te fietsen naar het werk en haar enthousiasme aanstekelijk werkt op haar collega’s? Je komt het allemaal te weten in haar inspirerende fietsverhaal.

Grenzen verleggen met de fiets

Josefien werkt al 11 jaar bij TVH en ging vroeger meestal met de auto naar het werk. Een rit van 20 minuten, die met de jaren steeds langer werd door de vele wegenwerken en het toenemende verkeer. Maar voor die frustratie vond ze de ideale oplossing: de elektrische fiets! Ze koos voor een leasefiets via het werk, met het plan om één dag per week te fietsen. Maar ze ondervond al snel de voordelen van zo’n stalen ros en begon steeds meer haar grenzen te verleggen:

Fietsen werkt verslavend. Van één dag trappen naar het werk, ging ik al snel over naar meerdere dagen per week. Eerst enkel bij mooi weer, maar ook daarin verlegde ik snel mijn grenzen. Nu ik de juiste regenkledij heb, maakt het niet uit of het slecht weer is: Ik fiets door weer en wind!

Sinds ze haar handige Yuba cargofiets leaset, beseft Josefien hoe gemakkelijk het is om de auto te laten staan. Op een jaar tijd zijn haar autokilometers gehalveerd, en daar is ze – terecht – trots op: “Ik voel nu geen enkele drempel meer om te fietsen. Het is zelfs een streefdoel geworden om dit jaar meer fietsuren dan auto-uren op de teller te hebben. Een pak milieuvriendelijker, én ik kom meer ontspannen thuis!”

Flexibel, gezond én voordelig

De voordelen van fietsleasing werden voor Josefien al snel duidelijk: “Als mama van twee leid ik een druk leven en kom ik vaak niet aan beweging toe. Door te fietsen naar het werk, beweeg ik plots anderhalf uur per dag. Dat is mooi meegenomen, én een pak milieuvriendelijker!” Ook fiscaal vindt ze de leaseformule interessant, want er zijn geen risico’s aan verbonden: diefstal, onderhoud en verzekeringen, alles is inbegrepen in je leasepakket.

Maar het is vooral de flexibiliteit die haar over de streep trok:

Op dit moment past deze fiets het best bij mijn levensstijl. Ik breng elke dag mijn zoontje naar school en doe daarna boodschappen. Maar binnen enkele jaren heb ik misschien nood aan een ander model. Na afloop van mijn leasecontract – in mijn geval 3 jaar – kan ik gewoon een nieuw contract opstarten en een compleet ander fietsmodel uitkiezen. Zo kan ik over de jaren heen mijn leasefiets telkens aan mijn noden aanpassen. Die flexibiliteit is voor mij een enorme plus!

De fietscultuur op TVH

Op de TVH kantoren in Waregem is de fiets duidelijk welkom. De fietsenstalling is indrukwekkend en wordt er elk jaar groter: “Meer en meer collega’s zien de voordelen in van fietsen naar het werk en onze fietsenstalling breidt elk jaar uit. Vooral dankzij het aanbod aan cargo- en bakfietsen wordt de drempel naar de fiets steeds lager.” Ook extra voorzieningen zoals douches, kleedkamers en oplaadmogelijkheden voor e-bikes zijn aanwezig.

Om de werknemers een extra duwtje in de rug te geven, kwam o2o met een testkaravaan bij TVH langs. Zo konden de collega’s meerdere fietsmodellen en -types uittesten. Die testritten helpen vooral om de twijfelende werknemers, die niet gewend zijn aan de (elektrische) fiets, over de streep te trekken. Josefien wil dan ook al haar collega’s overtuigen om voor fietsleasing te kiezen:

Ik zie eigenlijk geen enkel nadeel. Als je overweegt om te fietsen naar het werk, dan moet je gewoon voor een leasefiets gaan. Geloof me: eens je elektrisch fietst, wil je nooit meer terug!

Wijs op weg met o2o

Bij de opstart verwachtte Josefien zich aan een lange procedure, maar niets was minder waar: “Ik was verrast hoe eenvoudig het bestelproces was. Het kostte me meer tijd om het juiste fietsmerk en -model uit te zoeken, dan het bestellen van de fiets zelf. Eens ik een keuze had gemaakt, ging alles heel vlot.”

En om haar ideale fiets te kiezen, ging Josefien langs bij de lokale fietshandelaar, die zoals 1200+ andere handelaars deel uitmaakt van het open o2o netwerk: “o2o heeft een uitgebreid netwerk van fietshandelaars waaruit je vrij kan kiezen. Mijn lokale fietshandelaar is ook aangesloten en is erg toegankelijk. Bij elk onderhoud of probleem helpt hij me snel terug op weg.”

‘Wijs op weg’ met de fiets betekent voor Josefien vooral vrijheid. Je kiest zelf wanneer je vertrekt en hoeft geen rekening te houden met vertragingen. Bovendien is fietsen de ideale manier om dagelijks te bewegen. En dat zou ze niet meer willen missen: “Ook als ik thuis werk, spring ik elke dag op mijn fiets. Dan breng ik mijn zoontje naar school of doe ik boodschappen. Er zijn zelden dagen dat ik niet meer fiets. Ik twijfel er geen seconde meer aan: mijn keuze voor de leasefiets was de beste beslissing ooit!”

Geïnspireerd door Josefiens fietsverhaal?

Heb je de fietskriebels ook te pakken gekregen door Josefiens verhaal en wil je graag meer weten over fietsleasing via het werk? Lees meer over hoe je fietsleasing met o2o Bicycle Leasing opstart op onze website.

Ontdek fietsleasing