Deel dit artikel:

Goed voor de portemonnee én de gezondheid: de fietsmotivatie van Wesley

June 22, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Van fietsleek tot fietsfanaat

Wesley was tot voor kort niet bepaald een fietsliefhebber. Maar alles veranderde toen hij de Ellio Elite ontdekte. De voorbije maanden fietste hij bijna 10 keer zoveel als in de afgelopen 15 jaar. Sinds zijn werkgever fietsleasing introduceerde, bekijkt hij de fiets als mobiliteitsoplossing vanuit een ander perspectief: vooral het financiële voordeel was voor hem de grootste trigger:

Door het fietsleaseaanbod ben ik alles anders gaan bekijken. Het financiële voordeel van 40% en de mooie netto fietsvergoeding die ik maandelijks op mijn loonbrief zie verschijnen, zijn de beste motivatie om te kiezen voor de fiets. En reken maar eens hoeveel tankkosten ik uitspaar…

Daarbovenop verdien je die dure speed pedelec dankzij de fietsvergoeding en de lange afstand die je aflegt tijdens het woon-werktraject binnen de kortste keren terug.

 

Naast het financiële aspect heeft Wesley ook de andere voordelen van de leasefiets ontdekt: “Door het vele fietsen merk ik echt een duidelijke verbetering in mijn conditie. Ik voel me een pak gezonder, zowel fysiek als mentaal. Ook dat is geld waard.” De enkele afstand van 40 km legt hij in gemiddeld één uur af. Dat betekent twee uur fietsen per dag, als dagelijkse beweging kan dat tellen! Hoewel hij met de wagen 10 min sneller is, is die tijdwinst volgens hem verwaarloosbaar naast de andere voordelen van het fietsen.


Een extra troef bij de leaseformule volgens Wesley is dat o2o de administratie rond de services en verzekeringen volledig uit handen neemt:

Het bestellen van de fiets en de communicatie met o2o liepen erg vlot. Geweldig toch dat zij het administratieve werk, inclusief verzekeringen, gewoon voor jou regelen?

Liefde op het eerste gezicht

Dankzij de handige Fietswijzer in de o2o tool was het voor Wesley snel duidelijk dat een speed pedelec de beste keuze was voor zijn traject. Na heel wat research had hij eigenlijk een andere fiets op het oog, tot een collega hem aanraadde de Ellio Elite eens te testen. “Ik wasmeteen verkocht! De rijervaring met deze fiets was zo fantastisch dat ik hem direct bestelde.” De compacte Ellio is 100% van Belgische makelij en is uniek binnen het speed pedelec gamma. Deze topfiets bereikt moeiteloos een snelheid tot 45 km/u, waarbij vooral de snelheidsregelaar een grote meerwaarde is, als je zoals Wesley een grotendeels autovrije route hebt.

Als trotse speed pedelecer moedigt Wesley ook collega’s aan om te kiezen voor de fiets. Voor veel werknemers die dichterbij wonen, is de fiets echt de snelste optie. Het verbaast hem ook keer op keer dat hij op die 40 km afstand niet zoveel langer onderweg is met de fiets dan met de wagen: “Veel collega’s bij Stad Ieper kiezen al voor de fiets. Ik denk wel dat ik de grootste afstand afleg, maar ik daag mijn collega’s graag uit om me te verslaan. Zou een leuke challenge zijn, toch?”

Wijs op weg met o2o

Als functionele fietser betekent ‘Wijs op weg’ voor Wesley vooral om veilig de baan op te gaan. Voor zijn dagelijkse fietsroute kiest hij niet de kortste weg, want die heeft het meeste verkeer. Doe hem maar de veiligste - en tevens mooiste - route langs het water, met amper verkeerslichten. Hier kan hij een hoge snelheid aanhouden en genieten van de snelheidsregelaar van zijn fiets. En als kers op de taart zijn de mooie foto’s die hij onderweg neemt zijn ‘klein gelukje’ van de dag.

Ik ben mijn werkgever erg dankbaar dat ik deze fiets kan leasen. Ik had het nooit gedacht, maar ik ben heel tevreden met mijn mobiliteitsswitch. Deze speed pedelec levert me alleen maar voordelen op.

Intussen denkt Wesley er zelfs aan om zich ook eens aan het recreatieve fietsen te wagen. Zo zie je maar dat het kan: dankzij fietsleasing kan iedereen zich van fietsleek tot fietsfanaat ontpoppen!

o2o ambassadeur Wesley op de speed pedelec naar het werk.

Geïnspireerd door Wesley's fietsverhaal?

Heb je de fietskriebels ook te pakken gekregen door Wesley’s verhaal en wil je graag meer weten over fietsleasing via het werk? Lees meer op onze website of download ons overtuigingspakket en bezorg het aan je werkgever!

Geïnspireerd door Wesley's fietsverhaal?

Heb je de fietskriebels ook te pakken gekregen door Wesley’s verhaal en ben je klaar voor je eerste leasefiets? Bekijk snel de verschillende fietstypes en ontdek welke fiets bij je past!

Ontdek de fietstypes