Deel dit artikel:

Hoe bolt de Cowboy Cruiser Performance?

October 4, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Wie beter dan de fietsexperten van o2o om de nieuwe Cowboy Cruiser Performance onder de loep te nemen? Onze Cowboy-enthousiastelingen Jan en Anton bestegen de nieuwe Cowboy en staan te trappelen om hun bevindingen met jou te delen! Zet je schrap voor een fietsreview zoals je er nog nooit een zag: eerlijk, authentiek en boordevol bruikbare informatie voor wie meer wil weten over deze nieuwe e-bike.

Meet Anton

Functie: IT Support Engineer
Fietskennis: Ik zou mezelf niet omschrijven als een fietsnerd.
Rijdt met: Cowboy Classic Performance (Cowboy 4)
Lengte: 180 cm
Grootste troef van deze Cowboy: Het nieuwe stuur.
Deze cowboy in drie woorden: Comfortabel, betrouwbaar en intuïtief.

Meet Jan

Functie: Bike Dealer Accountmanager
Rijdt met: Cowboy drie
Fietskennis: Ik ben wel wat verwend doordat ik in m’n job veel fietsen zie en test.
Lengte: 172 cm
Grootste troef van deze Cowboy: Het rijgevoel.
Deze cowboy in drie woorden: Cruisen, stijlvol en gebruiksvriendelijk

Hoewel Jan en Anton liefst onmiddellijk op de Cowboy Cruiser Performance zouden springen, onderwerp ik hen eerst nog aan enkele vragen om erachter te komen waarom ze voor Cowboy kozen en of ze tevreden zijn over hun huidige fiets.

Waarom koos je voor Cowboy?

Anton: “Ik woon in een grootstad en leg vooral kortere trajecten af (vijf à tien kilometer). Daardoor heb ik geen nood aan een speed pedelec of een fiets waarmee je vlot heel lange afstanden doet. Bovendien is deze Cowboy Classic Performance een kleine, lichte fiets met een smal stuur, waardoor hij makkelijk in een wagen, rijhuis of trein past. De optie om een bagagedrager te hebben vind ik belangrijk, en die keuze heb je bij Cowboy gelukkig!”

Jan: “Ik heb mijn Cowboy gekocht voor de look, het gebruiksgemak van de app en de onderhoudsvriendelijke riem. Bovendien past deze Cowboy automatisch je trapondersteuning aan. Je moet bij wijze van spreken gewoon op je fiets springen en gaan. Cowboy fietsen hebben ook een automatisch unlock systeem, wat superhandig is!”

Ook rondcruisen op een fiets die perfect aansluit bij jouw noden? o2o helpt je graag #wijsopweg! Vind jouw ideale fiets met onze fietswijzer.

Door de carbonaandrijfriem heb ik aan mijn Cowboy weinig onderhoud én geen kettingsmeer aan mijn broek, want dat is vree ambetant!

Ben je tevreden over je huidige Cowboy?

Anton: “Heel tevreden! Het is een handige fiets om verplaatsingen mee te doen in Gent en hij werkt gewoon, keer op keer. De ondersteuning is intuïtief en doet wat het moet. Door de carbonaandrijfriem heb ik aan mijn Cowboy weinig onderhoud én geen kettingsmeer aan mijn broek, want dat is vree ambetant! Het enige minpunt vind ik de sportieve zithouding voor langere afstanden. Dat kan voor de polsen en handen wel vermoeiend zijn.”

Jan: “Ik ben zeker tevreden! De Cowboy is een echte eye-catcher: mensen kijken echt altijd naar een Cowboy. Ik rijd er ook graag mee dankzij de trapondersteuning en de handige app. Je moet ook nooit prutsen om je batterij uit je fiets te krijgen, je kan die er gewoon makkelijk uithalen.”

Nu kunnen de twee zich eindelijk volledig uitleven met de nieuwe Cowboy. Ze reden op kasseien, beklommen bruggen en kwamen met een grote glimlach terug op kantoor, klaar om deze Cowboy aan hun kritische blik te onderwerpen.

Mocht iemand me nu zeggen dat ik mijn eigen Cowboy kon inruilen voor de Cowboy Cruiser Performance, dan zou ik wel overwegen om voor het nieuwe model te kiezen.

Hoe was je fietservaring met de Cowboy Cruiser Performance?

Anton: “Tof! Zodanig tof zelfs dat, mocht iemand me nu zeggen dat ik mijn eigen Cowboy kon inruilen voor de Cowboy Cruiser Performance, dan zou ik wel overwegen om voor het nieuwe model te kiezen. Voor mijn gestalte zit het nieuwe model iets comfortabeler, omdat je meer rechtop zit. Voor iemand die kleiner is, zal het sportieve model misschien beter passen.”

Jan: “Ik had echt een goed rijgevoel tijdens de rit! Beter dan bij sommige andere elektrische fietsen waarmee ik al gefietst heb. De fiets heeft een supervlotte ondersteuning, je hebt een goed overzicht, je zit comfortabel en je haalt een mooie snelheid.”

Merk je grote verschillen op met je eigen Cowboy?

Anton: “Voor mij is het grootste verschil het hogere, gebogen stuur, waardoor ik meer rechtop zit en een beter overzicht heb. Ik raad grotere mensen daarom zeker aan om voor dit model te kiezen. Je zal wel iets meer wind vangen en wat harder moeten trappen, waardoor je je batterij sneller opgebruikt, maar dat is het voor mij zeker waard. Klein minpuntje: doordat het stuur iets breder is, krijg je de fiets ook net iets minder makkelijk ergens binnen of tussen.”

Soms beloven merken veel, maar de AdaptivePower-technologie geeft effectief een verschil.

Jan: “Van het nieuwe stuur ben ik zelf niet zo’n fan, het is iets minder wendbaar. Doe mij maar die sportieve zithouding. Wel heb ik echt een verschil gemerkt in de trapfrequentie. Het systeem voelt beter aan wat je doet en of je bijvoorbeeld veel tegenwind hebt. Soms beloven merken veel, maar de AdaptivePower-technologie geeft effectief een verschil, zeker bij hellingen en bruggen. Doordat de trapfrequentie iets lager is, cruise je echt: je haalt een hoge snelheid zonder dat je het gevoel hebt dat je je sterk moet inspannen. Nog een groot verschil met mijn Cowboy 3 is dat de cockpit in deze nieuwste Cowboy mooi is weggewerkt in het stuur en dat de banden breder zijn, waardoor de fiets heel comfortabel rijdt. ”

De bredere banden maken van deze tweewieler de perfecte stadsfiets om over kasseien en tramsporen te cruisen zonder dat het oncomfortabel of gevaarlijk voelt.

Aan welk type fietser raad je deze fiets aan?

Anton: “Ik zie de Cowboy als een stadsfiets voor eerder korte afstanden, voor mensen die comfort verkiezen boven sportiviteit en een fiets zoeken waarmee ze zich makkelijk kunnen verplaatsen.”

Jan: “Volledig mee eens, want met de Cowboy ga je geen koers fietsen. De bredere banden maken van deze tweewieler de perfecte stadsfiets om over kasseien en tramsporen te cruisen zonder dat het oncomfortabel of gevaarlijk aanvoelt. Ook voor wie nog geen ervaring heeft met elektrische fietsen, is dit de ideale instapfiets dankzij het gebruiksgemak.”

Cowboy Cruiser Performance: de ideale stadsfiets voor wie houdt van comfort

We kunnen concluderen dat de nieuwe Cowboy Cruiser Performance zeker in de smaak viel bij Jan en Anton. Vooral de AdaptivePower-technologie, de lichtheid van de fiets, de bredere banden en het hogere, gebogen stuur werd gesmaakt door onze o2o’ers.

Ook een Cowboy leasen?

Of ben je op zoek naar een andere leasefiets die bij je past? o2o helpt je graag #wijs op weg! Ons stappenplan brengt je gegarandeerd bij je ideale leasefiets.

Bekijk het stappenplan