fbpx
Terug naar fietsnieuws
28.10.2020 - Leestijd: 2 min

Vaigo & o2o company bike lease: Fietsleasing vanuit 1 mobiliteitsportaal 

Dat de fiets heel centraal staat in de duurzame mobiliteitstransitie, is al even een groeiend besef bij de bedrijven. Dit zet steeds meer bedrijven aan om fietsleasing op te nemen in hun mobiliteitsbeleid. Gloednieuw o2o partner Vaigo connecteert alle mobiliteitsaanbieders met jouw bedrijfsmobiliteit, payroll en HR-processen. En binnen deze brede waaier van flexibele mobiliteitsopties kon o2o fietsleasing uiteraard niet ontbreken.

Opzet van unieke mobiliteitspolicies 

Fietsen is populair! Dankzij de innovatie op de fietsmarkt (betere en kleinere batterijen, diversiteit van type fietsen,…) enerzijds én fiscaal gunstige steunmaatregelen anderzijds, wordt de fiets steeds meer naast een vrijetijdsbezigheid, ook een volwaardig vervoersmiddel bij woon-werkverplaatsingen. Als bedrijven kiezen om fietsleasing aan te bieden aan hun medewerkers, loopt de implementatie voor velen niet steeds evident. Fietsleasing kan namelijk op verschillende manieren gefinancierd worden. Hieronder een aantal voorbeelden van verschillende mobiliteitspolicies

  1. Via een brutoloonruil waarbij de medewerker een deel van zijn loon ruilt voor een leasefiets. Dit is heel voordelig voor de medewerker en budgetneutraal voor de werkgever. 
  2. Via een TCO-wagenbudget waarin een medewerker een minder dure wagen of een verlaagd gebruik ervan, combineert met het aanschaffen van een leasefiets op maat. 
  3. Een derde mogelijkheid is om fietsleasing aan te bieden via het legale mobiliteitsbudget.

Er kan zelfs gekozen worden om een combinatie van deze drie opties op te nemen.

Het overwegen van deze opties om fietsleasing aan te bieden als bedrijf, vergt enige expertise. Het is een complexe denkoefening waarbij

  • het beheer van de fietslease uitgedacht wordt,
  • en de beste manier van connecteren met de loonverwerking, zonder dat dit gepaard gaat met een grote administratieve last, onderzocht wordt.

Vaigo en o2o ondersteunen bedrijven in dit proces door onze expertise en kennis ter beschikking te stellen zodat in samenwerking een flexibel mobiliteitsbeleid mét fietsleasing opgesteld kan worden. 

Vaigo

Het Vaigo en o2o partnerschap zorgen ervoor dat zowel HR-manager als medewerker nog makkelijker aan fietsleasing kunnen doen.

Vaigo, het mobiliteitsportaal voor alle werknemers binnen grote bedrijven

Zowel Vaigo als het fietsleaseplatform o2o hebben hetzelfde doel voor ogen: medewerkers eenvoudig toegang geven tot fietsleasing en de betrokken HR-dienst administratief ontzorgen aan de hand van geautomatiseerde processen. Dankzij de samenwerking van Vaigo en het fietsleaseplatform o2o levert dit onze klanten het grote voordeel op dat alle mobiliteitsopties, en dus ook fietslease, beheerd kan worden vanuit 1 mobiliteitsplatform.

Aangezien de systemen van Vaigo en o2o gelinkt zijn aan elkaar, verandert er voor de eindgebruiker weinig en wordt het je toch makkelijker gemaakt. Zo kies je vanaf nu vanuit het vertrouwde Vaigo-platform een leasefiets uit het brede netwerk van fietshandelaars van o2o (waar mensen op basis van locatie, merk of naam van de handelaar een fietshandelaar kunnen kiezen), krijgt men meteen zicht op de loonimpact van de gekozen fiets en wordt het tijdrovend proces tussen de medewerker en de betrokken HR-manager serieus ingekort. Elke fiets, ook de populaire online merken Canyon en Cowboy, kan in een mum van tijd besteld worden! 

Het partnership tussen Vaigo en o2o biedt Belgische bedrijven de mogelijkheid om eenvoudig aan te sluiten in het duurzaam mobiliteitsverhaal. Eentje waarin de fiets centraal staat én toegankelijk is voor elke medewerker. En niet onbelangrijk de HR manager die fietsleasing meestal mag implementeren krijgt vanaf heden de tools om dit goed te doen en achteraf  te beheren.

Wim Flore, co-founder & managing partner at o2o company bike lease

 

Meer info over Vaigo vind je op deze website.

Vaigo o2o

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.