fbpx
Terug naar fietsnieuws
05.03.2021 - Leestijd: 2 min

Partena, een fietsleasing-partner die jou graag op sleeptouw neemt

‘Ontzorging van de HR-verantwoordelijken’, dat is wat we met o2o willen bereiken. We hebben ons platform, maar laat het duidelijk zijn, zonder onze flex reward partners hadden we niet gestaan waar we nu staan. Een van die partners is Partena, een echte voorloper in fietsleasing. We leggen je uit hoe we samen met hen bedrijven warm maken voor fietsleasing.

Partena, een ideale partner

Partena focust met hun cafetariaplan ook op gezonde alternatieve verloningen. Zo vonden we elkaar al snel. Partena zag in o2o een gezonde verrijking van het cafetariaplan, dat ze aanbieden aan de bedrijven die ze onder hun vleugels hebben. Wij konden via hen een groot aantal nieuwe fietspendelaars de baan op krijgen via hun klanten. Door onze samenwerking, konden werknemers van onder andere Citrique via de o2o-integratie ondertussen al op hun droomfiets springen, en met ons koers zetten richting duurzame mobiliteit.   

Fietsleasing-integratie in samenwerking met Partena

Via deze vijf stappen leggen we je graag uit hoe onze integratie in het cafetariaplan van Partena verwerkt is. Zoals je zal zien, geraken werknemers zo via enkele stappen aan hun droomfiets en vormt dit geen zware extra workload voor de administratie: 

1 Registratie en login:

Via het geïmplementeerde cafetariaplan, kunnen werknemers in bedrijven die aangesloten zijn bij Partena, kiezen voor de fietsleasing bij o2o. De integratie in het cafetariaplan leidt je dan direct naar de ‘myo2o Biker’ tool. 

2 Pricing Simulator en order creëren

Op myo2o Biker kan de werknemer vervolgens zelf simuleren welke fiets kan geleased worden binnen het beschikbare budget. De keuze is eindeloos en de werknemer kan zo vaak simuleren als hij/zij wil. Van een elektrische bakfiets, tot een handige plooifiets of een stevige speed pedelec, het kan allemaal. 

Als een order is gesimuleerd en aangemaakt, is dat direct zichtbaar in het cafetariaplan van de werknemer. In het cafetariaplan kan de werknemer dan naar hartenlust kijken hoe een specifieke fiets invloed zou hebben op het totale budget. Er is geen maximum aantal ‘offerte-aanvragen’, dus de werknemer kan veel uitproberen. Vergeet niet, uiteindelijk kan de werknemer natuurlijk maar één fiets leasen. In het cafetariaplan duidt hij/zij dan de uiteindelijke keuze aan.  

3 Check door o2o

Als het effectieve order is geplaatst door de werkgever, krijgt o2o hier een melding van. Om zeker te zijn dat alles in orde is bij het order van de werknemer, wordt dit nog even door ons gecheckt. De vragen daarbij zijn dan bijvoorbeeld of het juiste bedrag is doorgegeven, of er geen fietskleren zijn besteld…

4 Bevestiging werknemer

Als alles goed is, stuurt o2o een bevestigingsmail. De werknemer checkt of het order volledig klopt en bevestigt in het cafetariaplan van Partena. 

5 Bevestiging werkgever, order wordt geplaatst

Als de HR-verantwoordelijke het order als laatste bevestigt, zal het order automatisch geplaatst worden bij de gekozen fietsenhandelaar, die is verbonden aan o2o. De werknemer krijgt een mail met de voorziene leverdatum van de fiets.

En wat is het voordeel?

Ons doel is om werknemers op hun droomfiets te krijgen en ondertussen geen extra last te zijn voor HR-medewerkers. Op die manier proberen we iedereen te ontzorgen.

  • Alle mails die naar de werkgever of werknemers gestuurd worden, zijn volautomatisch, dus geen lange wachttijden.
  • De werknemer kan ook tot in het oneindige de prijs van zijn/haar leasefiets aftoetsen voor het bestaande budget en kan deze bestellen bij een fietsenhandelaar naar keuze. Indien deze fietsenhandelaar nog geen partner is van o2o, kan de werknemer dit aan onze lijst van fietsenhandelaars toevoegen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 
  • Voor de HR-verantwoordelijke is de implementatie van de o2o fietsleasing ook geen extra administratieve last. Het order wordt door de werknemer geplaatst en de bevestiging door o2o wordt door de werknemer in het cafetariaplan ingevuld. Voor HR betekent de fietsleasing enkel een enkelvoudige check bij het order en de uiteindelijke aanpassing in de payroll. Wij zorgen voor de rest.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.