fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Peter is fan van fietsleasing: “Mijn speed pedelec is goed voor mijn conditie en mijn portemonnee!”

Feiten

  • Naam: Peter
  • Woon-werkafstand: 20 km
  • Type fiets: speed pedelec

 

Fietsen zit bij Peter in het bloed. Op zondag sluit hij aan bij een club van wielertoeristen en in de week zit hij op de speed pedelec naar het werk. Hij geniet van de schitterende natuur tijdens de vroege of late uurtjes op zijn tochten. Zo kon Peter al een paar prachtige dieren bewonderen in de stilte van de mistige ochtendschemering.

Fan van het eerste uur

Fietsen naar het werk biedt heel wat voordelen, daarvan is Peter overtuigd: “Niet alleen mijn conditie vaart er wel bij. Het levert me ook tijdwinst én een extra centje op. Allebei mooi meegenomen!”

Peter koos voor een speed pedelec omwille van de snelheid: je doet minder kilometers via de binnenwegen, maar je bent wel even snel als met de auto. “Ik weet dan ook perfect hoe lang ik onderweg ben wanneer ik ‘s morgens thuis vertrek.” Extra pluspunt: met de speed pedelec geraak je vlot vooruit bij tegenwind. Peter twijfelde dan ook geen seconde toen zijn werkgever fietsleasing aanbood – en huurt vandaag al drie jaar zijn favoriete tweewieler.

Oog in oog met de natuur

Peter heeft beweging nodig. In het weekend maakt hij ontspannende tochten op zijn koersfiets met de vrienden van de wielerclub. Fietsen naar het werk is dan ook een verlengstuk van zijn hobby. Peter werkt regelmatig in de nachtshift en stond in de vroege uurtjes al vaak oog in oog met de natuur. Zo liep er eens een vos met zijn prachtige rosse pluimstaart een heel eind met hem mee in de velden: die was fan van de snelle eenzame fietser, die kromgebogen over zijn stuur lag. Een andere keer stond er een statig hert midden op het pad en ontweek Peter hem nog net op tijd. Indrukwekkend, die natuur zo dichtbij!

Het fietsleasecontract van Peter loopt binnenkort af. Eén ding staat vast: hij kiest opnieuw voor een speed pedelec met een goede verlichting – maar ditmaal in een hipper kleurtje. Zo valt hij beter op in het donker en ziet iedereen – inclusief de diertjes – hem van ver komen.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.