fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Het geheim om je werkdag met een frisse kop te starten? Franky verklapt je zijn tips en tricks.

Feiten

  • Naam: Franky
  • Woon-werkafstand: 10 km
  • Type fiets: elektrische fiets

 

De elektrische fiets is ideaal voor Franky. Sinds hij met zijn nieuwe leasefiets rijdt, is hij sneller ter plaatse zonder extra inspanning. In het weekend geniet hij samen met zijn vrouw van ontspannende fietstochtjes. De prachtige dorpjes van de Zwalmstreek zijn hun favoriete bestemming.

Gezond moe

Franky is een fervent fietser. Hij fietst dagelijks van en naar het werk, gaat tweemaal per week naar spinning en ook in het weekend vind je hem op zijn vertrouwde tweewieler op zoek naar mooie plekjes. De elektrische fiets is dan ook zijn perfecte bondgenoot: “Je bent sneller op je bestemming, zonder extra te moeten trappen. Ik neem tegenwoordig ook vaker mijn tweewieler voor langere afstanden: naar de voetbal ga ik nu altijd met mijn elektrische fiets. Alleen maar voordelen, dus.”

Franky geniet echt van fietsen in de buitenlucht. “Ik hou van het unieke gevoel achteraf, je bent gezond moe als je thuiskomt. Of ik nu rij met een koersfiets, mountainbike of elektrische fiets, voor mij is fietsen vooral plezant. En ik doe extra zuurstof op door te trappen naar het werk, alweer een pluspunt. Zo start ik mijn werkdag altijd met een frisse kop.”

Op ontdekking

“Mijn vrouw kocht een paar maanden geleden een elektrische fiets. Ze was onmiddellijk fan en trapte gezwind elke helling op. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk… En van ‘t een kwam ‘t ander: via fietsleasing huurde ik ook een elektrisch exemplaar, zo kon ik vlot mee op onze gezamenlijke fietstochtjes.

We gaan vaak op ontdekking in de Vlaamse Ardennen, vooral de mooie dorpjes in de Zwalmstreek vinden we leuk. En na de inspanning volgt steevast de ontspanning: op een gezellig terrasje genieten we dan van een lekkere verfrissing. Zalig! Onze mooiste ontdekking op de fiets? Het pittoreske dorpje Dikkele met een prachtig uitzicht op de kerk. Van beneden denk je, ‘pff moet ik daar nog naar boven?’ Maar met de elektrische fiets is dat een fluitje van een cent!”

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.