fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 3 min

Het myo2o platform: iedereen steeds up-to-date!

o2o biedt bedrijven een all-in-one platform aan om hun honderden tot duizenden werknemers vlot fietsleasing aan te bieden. Het myo2o platform bestaat uit drie innovatieve tools die het hele proces van fietsleasing voor iedereen eenvoudig maken. Elke medewerker houdt de vinger aan de pols dankzij myo2o Biker, terwijl je als HR-manager via myo2o Fleet & HR de volledige fietsvloot beheert. En de fietshandelaar op zijn beurt, die zorgt voor de nodige updates over de fiets zodat iedereen op elk moment tiptop geïnformeerd blijft. Nog nooit was fietsleasing zo eenvoudig…

myo2o Fleet & HR voor de werkgever

 

 • raadplegen fietsbeleid en documenten
 • goed -en afkeuren offerte aanvragen
 • beheren loonadministratie en vloot

myo2o Fleet & HR is er voor elke HR- en Fleet Manager die de loonadministratie en fietsvloot van zijn bedrijf beheert. Deze tool zorgt tijdens de volledige leaseperiode voor een gestructureerde en transparante opvolging van elke stap die jouw medewerker zet. Meer zelfs. Al vanaf de eerste offerteaanvraag kan je elke statuswijziging opvolgen. Dankzij een duidelijk overzicht merk je in een oogopslag of de offertes voldoen aan de afspraken die zijn opgenomen in het fietsbeleid en of alle budgetten gerespecteerd worden. Je hoeft hiervoor niet meer heen en weer te mailen, want offertes goed- of afkeuren doe je voortaan 100% digitaal! myo2o Fleet & HR creëert bovendien automatisch het addendum bij het contract van de medewerker.

Ook na de opstartfase zorgt myo2o Fleet & HR voor een vlot beheer van de fietsvloot. Alle informatie over de lopende leasefietsen, verzekeringen en service budgetten kan op elk moment geraadpleegd worden. Bovendien kan je al deze data ook exporteren uit myo2o Fleet & HR. Je kan ook specifieke documenten laten opnemen in deze tool, zodat je bijvoorbeeld altijd toegang hebt tot het fietsbeleid,… myo2o Fleet & HR maakt deel uit van de digitale o2o-omgeving, waardoor al deze documenten meteen gesynchroniseerd worden met de andere tools. Zo hoef je je als werkgever geen zorgen te maken: iedereen is altijd up-to-date!

Verloopt de payroll verwerking via een sociaal secretariaat? Dan koppelen we voor jouw gemak deze data vlot én met plezier aan onze online tool.

myo2o Biker voor de werknemer

 

 • Zoveel simuleren als men wenst
 • Kick-off zone met video’s
 • Fietswijzer, keuzehulp voor fiets en opties
 • Online offertetool
 • Offerte en addendum goedkeuren
 • Bestellen en beheren van leasefiets

Voor elke medewerker is er myo2o Biker. Via deze online tool kan elke medewerker van een bedrijf dat klant is bij o2o, het hele proces van fietsleasing zelf opvolgen en beheren. Elke medewerker krijgt een persoonlijke login die gekoppeld is aan het bedrijf waar hij werkt. Via myo2o Biker kan een medewerker zelf voor elke fiets een simulatie maken van de uiteindelijke impact op zijn loon. Ongelimiteerd. 24 op 24. 7 op 7. Alle stappen van ‘een fiets kiezen en simuleren’ tot ‘bestellen en uiteindelijk beheren’, worden uitgelegd aan de hand van video’s in de Kick-off zone. Kan men hulp gebruiken bij het kiezen van een fiets? Dan staat de o2o Fietswijzer voor je klaar. Is de fiets gekozen? Dan kan er in myo2o Biker meteen een offerte worden opgevraagd bij één van de meer dan 500 partner-fietshandelaren in België. 

kickoff zone o2o

Elke medewerker krijgt ook een overzicht van alle fietshandelaars in het o2o netwerk. Via een handige zoekfunctie kan er gezocht worden op naam, fietsmerk en locatie. De medewerker heeft dus de volledige vrijheid om te kiezen voor een fietshandelaar om de hoek of een fietshandelaar die zijn specifieke merk verdeelt. Ook fietshandelaars die nog geen deel uitmaken van het o2o netwerk kunnen gekozen worden.

Via myo2o Biker kan hij niet alleen offertes opvragen, maar ook meteen aangeven welke extra services hij nodig heeft: verzekering, service budget, … Sommige van deze extra services zijn door de werkgever vastgelegd in het fietsbeleid en zijn dus verplicht. Voor alle andere is de medewerker vrij om te kiezen of hij ze opneemt in zijn contract of niet.

Van zodra de medewerker zijn droomfiets gevonden heeft, kan hij zijn eigen addendum ondertekenen én aangeven dat hij de fiets wil bestellen. Pas wanneer de werkgever deze bestelling goedkeurt via myo2o Fleet & HR, wordt de fiets bij de fietshandelaar besteld.

myo2o Biker heeft bovendien ook een specifieke Kick Off Zone met de meest gestelde vragen, antwoorden en ondersteunende video’s. Dankzij myo2o Biker kan elke medewerker dus zelf onmiddellijk aan de slag!

 

myo2o Bike Dealer voor de fietshandelaar

 

 • Online offertes
 • Onderhoud en herstellingen ingeven
 • Automatische facturatie

Elke fietshandelaar die bij het o2o netwerk is aangesloten, werkt met myo2o Bike Dealer. Dankzij deze tool kan elke medewerker vrijblijvend een offerte aanvragen bij een fietshandelaar naar keuze. Elke fietshandelaar heeft dankzij myo2o Bike Dealer ook alle bedrijfsspecifieke richtlijnen om een correcte offerte op te maken.

Op het moment dat de fietshandelaar informatie over de fiets bekend maakt via myo2o Bike Dealer, worden zowel de medewerker als de werkgever automatisch op de hoogte gebracht via hun respectievelijke tools. 

Eenmaal de leasefiets gebruikt wordt, kunnen zowel de medewerker als fietshandelaar het resterende service budget en de reeds uitgevoerde onderhoudsbeurten consulteren. En om de cirkel volledig rond te maken, zorgt myo2o Bike Dealer ook voor een automatische facturatie op basis van al deze gegevens. 

Meer informatie over fietsleasing en alternatieve mobiliteit? Het o2o team helpt jou graag verder. Pleased to meet you!

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.