fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 2 min

De voordelen van duurzaam de baan op gaan

Duurzame mobiliteit: de term werd nog nooit zoveel gebruikt als vandaag. En terecht, zo blijkt, wanneer we een blik op onze wegen werpen. Ellenlange files die niet alleen een negatieve impact hebben op de economie en ons humeur, maar ook op het milieu. Het is dus belangrijk om samen – werkgever én werknemer – te streven naar een manier om duurzaam de baan op te gaan. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen daarvan voor de werknemer? Wij sommen ze voor je op.

Flexibiliteit in pakket

Voor wat hoort wat. En dat geldt in de meeste gevallen ook wanneer jij beslist om de wagen thuis te laten. Of, met andere woorden: wanneer jij als werknemer voor duurzame mobiliteit gaat, krijg je vaak de optie om een flexibel mobiliteitspakket in ruil te kiezen. Wist je zelfs dat je werkgever vaak verplicht is om tussen te komen voor de woon-werk verplaatsingskosten van hun werknemer? Neem jij bijvoorbeeld ook regelmatig het openbaar vervoer? Dan kan je vragen voor de combinatie fietsvergoeding & abonnement voor bus of tram. Of misschien neem je toch soms de auto? Dan kan je vragen of er een poolwagen is die je kan gebruiken, of dat je misschien gebruik kan maken van een car sharing abonnement van de zaak. 

Er zijn tegenwoordig heel wat opties die je werkgever je kan aanbieden wanneer jij voor duurzame mobiliteit kiest, die vaak ook beter en voordeliger uitkomen dan altijd met de auto gaan. Laat je dus goed informeren, zoek op wat de mogelijkheden zijn, en vraag na bij je werkgever wat zij je zoal kunnen bieden! 

Flexibiliteit in loon

Daarnaast heb je natuurlijk ook die financiële voordelen die je geniet wanneer je beslist om die auto op stal te laten staan. Eerst en vooral bespaar je heel wat kosten: denk maar aan benzine en onderhoud, bijvoorbeeld! Vergeet die wekelijkse bezoekjes aan het tankstation en bedenk maar al leuke dingen die je kan gaan doen met dat budget. En da’s niet alles natuurlijk, want in sommige gevallen verdién je ook nog eens geld aan de duurzame keuze. Wanneer jij beslist om met de fiets naar ‘t werk te gaan, krijg je tenslotte ook nog die gegeerde fietsvergoeding (gem. 0,27 euro per afgelegde km), wat in de meeste gevallen toch een fijn extraatje is op die loonbrief. Je ziet het dus: door je duurzaam naar het werk te verplaatsen, win jij er niet alleen ecologisch, maar ook financieel bij! 

Flexibiliteit in je hoofd 

En, als laatste, zijn we ervan overtuigd dat duurzaam naar het werk gaan ook voor heel wat meer rust in je hoofd zorgt. En dat bedoelen we op verschillende gebieden! Eerst en vooral is er natuurlijk de financiële geruststelling dat je op ‘t einde van de rit meer overhoudt. Maar daarnaast zal je ook stukken minder stress ervaren omdat je die files blij voorbijzoeft en dus niet meer gefrustreerd in de auto moet zitten. Daarbij komt dan ook dat je je geen zorgen meer moet maken over te laat aankomen op ‘t werk, omdat je met de fiets je eigen reistijd perfect kan bepalen. Of, met andere woorden: je stresslevel wordt tot nihil gereduceerd, waardoor je je meer ontspannen en vrij zal voelen. En dat zal je ook aan je energielevel en algemene tevredenheid merken! 

Meer weten over duurzame mobiliteit en fietsleasing?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij vertellen je alles over o2o als betrouwbare partner richting meer duurzame mobiliteit en zetten je erna graag op weg met behulp van al onze handige tools. Klinkt goed? Dat zal wel zijn!

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.