De werknemers van Renson zijn fan van de fiets: bijna 1 op 5 kiest voor fietsleasing

January 30, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Het Belgische bedrijf Renson – ook op de internationale markt een grote speler – zorgt met zijn ventilatiesystemen en buitenzonwering voor een gezond binnenklimaat in huis. Sinds kort kunnen hun werknemers ook een extra portie zuurstof bijtanken, dankzij de toevoeging van fietsleasing aan hun loonpakket. En dat valt duidelijk in de smaak, want intussen rijdt bijna 1 op 5 werknemers van het Waregemse bedrijf rond op een leasefiets!

BEDRIJFSFICHE

Activiteiten

Ventilatie & zonwering

Locatie

Waregem

Aantal werknemers

1000-tal

Start samenwerking met o2o

januari 2022

Waarom kiest Renson als bedrijf voor fietsleasing?

Jonas Decoster, HR-medewerker bij Renson, legt in onderstaande video met de glimlach uit waarom het bedrijf precies inzet op fietsleasing. Duurzaamheid is één van de bedrijfswaarden die ze bij Renson hoog in het vaandel dragen. Met fietsleasing willen ze hun werknemers stimuleren om te kiezen voor een duurzame oplossing in het woon-werkverkeer, die toegankelijk én betaalbaar is voor iedereen. Want fietsleasing is dankzij het fiscale voordeel van 40% t.o.v. een privéaankoop een mooie financiële aanvulling op het loonpakket.

Naast duurzaamheid, krijgt bij Renson ook de gezondheid van de werknemers prioriteit. Wie met de fiets naar het werk komt, wint meestal tijd, begint en eindigt zijn werkdag vaak stressvrij en valt gemiddeld minder snel uit door ziekte. Kortom, fietsleasing is een boost voor de fysieke én mentale gezondheid van hun personeel, en daar zet het bedrijf graag op in.

De keuze voor o2o fietsleasing als ideale partner

Het opstarten van fietsleasing moest voor Renson zo eenvoudig en vlot mogelijk verlopen, zowel voor de werknemers als voor het HR- en Fleet team. En precies daarin zijn de o2o online tools koploper, die er vooral qua gebruiksvriendelijkheid bovenuit springen. Bij o2o nemen we met onze tools de administratie zoveel mogelijk uit handen: van aanvraag tot facturatie, alles loopt op wieltjes. Amper workload voor het bedrijf dus en maximale ontzorging gegarandeerd.

Bij o2o blijven we bovendien een trouwe partner, want ook na de implementatie van het fietsplan bouwen we met plezier de fietscultuur in het bedrijf uit. Niet alleen met een knallende kick-off, maar ook met fietsinspirerende initiatieven, testevents voor het personeel, presentaties enz. proberen we voortdurend zoveel mogelijk werknemers in het zadel te krijgen.

En de werknemers? Die hoeven alleen maar een account aan te maken in onze tool, hun droomfiets uit te kiezen bij een fietshandelaar naar keuze en op de trappers te springen voor de rit van en naar het werk. En dit alles in een mum van tijd, want in minder dan drie maanden na de opstart reden de Renson werknemers al op hun favoriete tweewieler rond!

Een spetterend testevent als startschot

Bij het uitrollen van een fietsplan hoort een knallend testevent, waarop de werknemers allerlei fietstypes en -modellen kunnen uitproberen en het plezier van de (elektrische) fiets vooral zelf kunnen ervaren. Er werd op het Renson testevent heel veel gefietst en getest, en de heerlijke wafels zorgden voor een extra portie energie voor al die fietsbenen. Het event was een groot succes en meteen ook het startschot voor de fietscultuur die o2o en Renson samen verder uitbouwen.

En die fietscultuur leeft er zonder twijfel, want heel wat werknemers waren na het testevent meteen verkocht. Met een participatiegraad van bijna 1 op 5 mag het gezegd worden: de werknemers van Renson zijn duidelijk fan van de fiets!

Laat jouw werknemers ook proeven van fietsleasing

Zin gekregen om fietsleasing ook aan te bieden aan jouw werknemers? Neem dan contact op met een expert en we stellen met plezier een persoonlijk fietsplan op voor jouw bedrijf.

Neem contact op