fbpx

De leukste fietsroutes voor jouw staycation!

Terug naar fietsnieuws

Dit jaar geen ‘echte’ vakantie door het coronavirus? Zeker niet! Het is niet omdat er minder (ver) gereisd kan worden, dat er ook minder gefietst kan worden. Integendeel, er zijn genoeg mooie plaatsen en routes om je een hele zomer zoet te houden. Laat je in deze blogpost inspireren door onze favoriete o2o fietsroutes als fietsliefhebbers én van onze partners. Geniet van de zon, de couleur locale én je tweewieler!

Leestijd: 2 min

Genieten van de ‘Wase stilte’ in Oost-Vlaanderen

Het Waasland is één van de favoriete fietsregio’s van Sarah Facq, onze o2o Communicatie & Engagement Manager. “Je hoeft echt niet ver weg te gaan om je in het buitenland te wanen. Tot het fietspad tussen de Daknamse meersen en Eksaarde om concreet te zijn. Er is een celeste ‘Bianchipad’ zoals wij het noemen dat door een erkend natuurreservaat loopt, fantastisch”.

Wil je zelf ervaren hoe mooi het Waasland kan zijn? Download de route via de website van het Waasland en ga op ontdekking!

© ‘Het Bianchipad’ door Sarah Facq

 

Het Limburgse ‘Oude Kolenspoor’, de keuze van Fiets!

Onze partner Fiets! kiest dit jaar 100% voor de staycation. Met haar selectie van 8 binnenlandse fietsroutes wil ze iedereen inspireren om al fietsend het eigen land te ontdekken. En het mag gezegd, de selectie ziet er goed uit! Onze favoriet? De adembenemende uitzichten tijdens de ‘Oude Kolenspoor’ route in Limburg. Je fietst er langs de ongerepte natuur in de Maasvallei en doorkruist enkele charmante dorpjes. Tip: vergeet zeker je camera niet, want de uitzichten zijn indrukwekkend.

De details van de route vind je terug op de website van Fiets!

©Visit limburg

Een ‘vree wijze’ route voor als je in Gent bent

“Het wordt steeds leuker om te gaan fietsen in Gent”, aldus Koen Floré, Managing partner bij o2o. “Vroeger beperkten veel fietsers zich tot de groene rand, maar door de komst van het circulatieplan is ook het centrum tegenwoordig zeer toegankelijk voor fietsers. En het echt vree wijs om nu in het stad rond te fietsen!”

De details van deze 37 km lange fietsroute door de hoofdstad van Oost-Vlaanderen vind je via de website van De Fietsambassade. 

Wil je eens een ander type fiets testen naast jouw (lease)fiets ? Dan ben je bij de Fietsambassade aan het goede adres! Daar huur je een fiets naar keuze. Ben je er helemaal weg van? Dan kan je hem leasen natuurlijk! Wist je trouwens dat je ook een tweede fiets kan leasen bij o2o?

o2o fietsroutes Koen Floré

© Koen Flore

Trappen door de Zwinregio

De regio rondom het Zwin is al jaren een van de favoriete fietsregio’s van Bart De Groote, freelance marketing officer bij o2o. “Op een of andere manier fiets ik altijd opnieuw richting de kust. Het is een fantastische omgeving om te fietsen. Niet alleen met de racefiets, maar ook gewoon, op het gemak met de stadsfiets. Er is zoveel te zien: de Damse Vaart, de polders, de kleine dorpjes en vooral… het regio rondom het Zwin.” Wil je net zoals Bart graag uitwaaien in de zilte zeewind? Download de route via Vlaanderen Fietsland en maak al fietsend kennis met de Zwinregio.

De favoriete fietsroute van Bart De Grootte

© Celien Collier

Avontuurlijk off-road in de Vlaamse Ardennen

Ben je een liefhebber van meer uitdagende fietsroutes? Ga dan net zoals Wes Depoorter, Creative director bij o2o gaan fietsen in de Vlaamse Ardennen. “Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen, de hele regio is ideaal voor mijn gravel bike. Als ik eens geen zin heb in asfaltwegen, dan ‘ben ik het bos in’. Dé ideale speeltuin om eens stevig te gaan trainen!” De beste gravelroutes vind je via Wikiloc

© Wes Depoorter

Fietsen tegen het coronavirus: twee vliegen in één klap

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar