Trekkingfiets

Een trekkingfiets is als het ware een allrounder: de perfecte mix van een mountainbike en een racefiets. Deze veelzijdige tweewieler voelt zich thuis in verschillende omgevingen en op variabele ondergronden. Dat maakt van de trekkingfiets de ideale reisgenoot. Hij beklimt met jou de steilste bergen en begeleid je tijdens lange afstanden.

Veelzijdige tweewieler

De trekkingfiets is een veelzijdige tweewieler die zich thuisvoelt in verschillende omgevingen en op verschillende ondergronden. Hij is iets lichter dan de stadsfiets en heeft meer versnellingen en een sportievere zithouding, waardoor hij zich perfect leent voor avontuurlijke fietstochtjes tijdens het weekend. Maar vergis je niet, ook voor je woon-werkverkeer is de trekkingfiets een ideale keuze.

Perfect om te reizen en ontspannen

Ben je een fervent bikepacker? Hou je van ontspannende fietstochtjes in de wondermooie natuur, inclusief picknick? Of wil je je hond mee tijdens je fietsavonturen? Dan maak je met een trekkingfiets de juiste keuze: deze tweewieler heeft vaak verschillende hechtingspunten voor fietstassen, bagagedragers, kinderzitjes of fietskarren. Ontspannen fietsen in België of een avontuurlijke tocht naar Azië, Afrika of elders in Europa? Met een trekkingfiets maak je de juiste keuze.

Elektrisch of niet-elektrisch?

Trekkingfiets zonder trapondersteuning

Ben je een sportieve fietser die graag zelf trapt? Begrijpelijk dan dat je gaat voor een fiets die geen trapondersteuning heeft. Zo'n trekkingfiets is net iets lichter dan de elektrische variant. Verder zijn er weinig verschillen met een elektrische trekkingfiets. Weet wel: als je deze fiets voor je woon-werkverkeer gebruikt, zal je minder ontspannen naar je werk fietsen dan met een elektrische trekkingfiets.

Elektrische trekkingfiets

Veel spullen meesleuren op je fietstocht is een makkie met de elektrische trapondersteuning tot 25 km/h. Je hoeft niet de longen uit je lijf te fietsen en ook voor okselvijvers hoef je niet te vrezen. Hoeveel kilometers je kan afleggen met zo'n elektrische trekkingfiets? Dat hangt af van je batterijcapaciteit, die je volledig zelf kiest! Vraag raad aan je lokale fietshandelaar om een goede keuze te maken.

Multifunctioneel
Perfect om te reizen met veel hechtpunten voor tassen en zitjes
Meer versnellingen en steviger dan stadsfiets
Elektrische variant gaat minder snel dan speed pedelec
Populaire merken

Vind jouw fietshandelaar