Racefiets

Met een racefiets zoef je vlot over verharde ondergronden. Deze fietsen zijn licht, snel en wendbaar. Je fietst efficiënt in een sportieve houding, zo combineer je vlot het woon-werkverkeer met een work-out. Een win-win als je het ons vraagt! Een uitdagende fietstocht in het weekend? Dat kan als je een racefiets leaset.

Zoef vlot over verharde ondergronden

Racefietsen zijn snelle, lichte en wendbare fietsen. Door de sportieve houding die je op de fiets aanneemt, kan je efficiënt rijden, perfect voor sportieve fietstochtjes in het weekend. Ook voor je woon-werkverkeer kan je je racefiets gebruiken. Uiteraard moet je dan wel een manier vinden om je spullen mee te nemen op jouw racefiets. Zoek je eerder naar comfort tijdens die ontspannende fietstocht? Ga dan voor een endurance model met een iets comfortabelere zithouding.

Ideaal voor klimmen en hoogtemeters

Hou je ervan om met je fiets prachtige berglandschappen te verkennen? Of verken je graag de Ardense hoogvlaktes met jouw racefiets? Dan is zo'n elektrische racefiets ideaal! Deze fiets geeft je namelijk de ondersteuning die je nodig hebt tijdens het beklimmen van die die steile hellingen.

Elektrisch of niet-elektrisch?

Racefiets zonder trapondersteuning

Een racefiets zonder ondersteuning is nog lichter, sneller en heel wendbaar. Deze fiets is ideaal voor snelle woon-werkverplaatsingen en uitdagende fietstochten in het weekend. Zonder ondersteuning ben je een echte Flandrien en overwin je op eigen kracht die kuitenbijtende hellingen, kasseistroken of harde tegenwind op open vlaktes. Wil je de maximale snelheid uit je racefiets halen? Kies dan voor een vederlicht carbon (aero)model en ga die sportieve uitdaging aan - tegen jezelf of anderen!‍

Elektrische racefiets

Ook racefietsen komen met elektrische ondersteuning tot 25 km/h. Die snelheidsbeperking kan door sommige fervente racefietsers ongewenst zijn, maar voor anderen is het een prima oplossing. Kan je moeilijk mee met je fietsmaatjes? Of zijn die Belgische heuvels te lastig? Ga je vaak op reis om daar in de bergen te gaan klimmen met je fiets? Dan is de elektrische racefiets écht handig, want hij ondersteunt je waar jij de kracht niet vindt. Leg je vaak lange afstanden af? Kies dan voor een batterij met voldoende capaciteit.

Ideaal voor sportieve tochten
Kan heel snel gaan
Er zijn heel lichte uitvoeringen
Zithouding minder geschikt voor langere dagelijkse ritjes
Weinig bagageruimte op de fiets
Populaire merken

Vind jouw fietshandelaar