Stadsfiets

De stadsfiets is veelzijdig en praktisch: ideaal voor de dagelijkse woon-werkverplaatsingen in de stad. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten: ook in landelijk gebied kan de stadsfiets goed aarden. Typisch aan dit fietstype is de comfortabele houding, waardoor je goedgehumeurd op je bestemming aankomt en volop geniet van een ontspannen fietstochtje.

Veelzijdig en praktisch

De stadsfiets is veelzijdig en is ideaal voor de dagelijkse woon-werkverplaatsingen in de stad. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten: ook in landelijk gebied kan de stadsfiets goed aarden. Met de stadsfiets fiets je ontspannen van A naar B, al leent deze fiets zich ook perfect voor een ontspannen fietstocht in het weekend!

Comfortabel

Die typische kasseien in de stad? Of die putten in het wegdek? Door de bredere banden van de stadsfiets navigeer je je comfortabel over elk type verharde wegen. En de uitvoering van je fiets? Die kies je helemaal zelf: een lage instap, middenbuis of hoge instap? Een sportieve of comfortabele houding? Jij kiest!

Elektrisch of niet-elektrisch?

Stadsfiets zonder trapondersteuning

Vind je die trapondersteuning maar niets en trap je liever je fiets volledig op eigen kracht in gang? Dan is een stadsfiets zonder elektrische ondersteuning ideaal. Je zal dan zelf wat meer moeite moeten doen en helemaal zweetvrij zal je fietstocht niet zijn. Bovendien zijn stadsfietsen zonder ondersteuning vaak een pak lichter dan de elektrische variant, waardoor je niet hoeft te sleuren met een zware fiets. In prijs scheelt het ook wat, want het is meestal de batterij die een e-bike zo prijzig maakt. Daarbovenop haal je met een niet-elektrische stadsfiets je dagelijkse portie sport met gemak binnen door de rit van en naar het werk.

Elektrische stadsfiets

Met de trapondersteuning beklim je vlot steile hellingen en trotseer je moeiteloos die sterke tegenwind. Ideaal om op tijd en zonder okselvijvers aan te komen op je werk. Hoe ver je kan fietsen? Dat hangt allemaal af van je batterijcapaciteit, die je (surprise) helemaal zelf kan kiezen.

Ideaal voor woon-werkverplaatsingen
Vaak goedkope modellen
Comfortabele zithouding
Bij de elektrische variant niet veel sneller dan 25 km/h
Minder geschikt voor sportieve ritten
Populaire merken

Vind jouw fietshandelaar