Plooifiets

Kan je een fiets leasen via je werkgever en is je oog gevallen op zo'n handige plooifiets? Een vouwfiets is superhandig voor pendelaars en kleine woonruimtes. Je neemt 'm makkelijk mee in de trein, auto, of op vakantie. Zonder elektrische ondersteuning is hij lekker licht, met elektrische ondersteuning is hij iets zwaarder, maar trap je je niet in het zweet.

Compacte fiets

Een vouwfiets plooi je eenvoudig op tot een compacter formaat. Daardoor is deze fiets ideaal voor wie vaak pendelt of op een klein appartement woont. Je neemt de vouwfiets zo mee op de trein, in de auto, in de lift of op de trap. Let op: niet alle vouwfietsen vouw je compact op: laat je dus goed informeren en test de fiets grondig uit voor je je leasecontract afsluit. Zo sta je bij het nemen van het openbaar vervoer niet plots voor onverwachte verrassingen!

Handig op vakantie

De fiets mee op vakantie is soms een gedoe: een fietsendrager installeren of grote fietsen in de camper. Een vouwfiets berg je makkelijk op in de koffer of ergens in je camper. Het neemt amper plaats in, waardoor je nog heel wat plek over hebt voor extra kleren, sportgerief of andere vakantiespullen.

Elektrisch of niet-elektrisch?

Plooifiets zonder trapondersteuning

De plooifiets zonder trapondersteuning is een pak lichter dan de elektrische variant, waardoor deze vouwfiets ideaal is voor pendelaars die maar een korte afstand moeten overbruggen tussen station en kantoor. Je moet dan minder gewicht meesleuren, maar je zal alle gespaarde energie moeten investeren zelf trappen. Je haasten voor die trein of harde tegenwind trotseren wordt daardoor net iets uitdagender.

Elektrische plooifiets

Kan een paar kilo extra geen kwaad? Dan is een elektrische plooifiets een goede keuze, zeker voor wie wel even moet fietsen van het station naar het werk. En hé, met zo'n elektrische plooifiets kom je zonder okselvijvers aan op je werk. 

Makkelijk op te plooien
Redelijk licht
Praktisch om mee te nemen en op te bergen
Weinig bagageruimte op de fiets
Kleine wielen: minder comfort
Populaire merken

Vind jouw fietshandelaar