Gravelfiets

Met een gravelfiets fiets je comfortabel over onverharde wegen en grindpaadjes. Deze tweewieler is dan ook voorzien van bredere banden met profiel die je meer grip geven. Zo vermijd je slippertjes. Je hebt op deze fiets een iets meer ontspannen zitpositie in vergelijking met een racefiets, waardoor je geniet van een goede mix van comfort en snelheid.

Fiets comfortabel over ruw terrein

De gravelfiets is voorzien van bredere banden met profiel die je meer grip geven op ruwe ondergrond zoals onverharde wegen en paden. Ideaal dus voor wie tijdens het weekend geniet van een uitdagende of ontspannen rit. Wil je je gravelbike ook gebruiken om naar het werk te fietsen? Geen probleem: met een extra wielset met racebanden rij je ook veilig over verharde wegen!

Comfortabele zitpositie

Met de gravelbike hoef je niet in te boeten aan comfort: je zit er iets meer ontspannen op dan op een racefiets. Met deze tweewieler geniet je dus van een goede mix van comfort en snelheid.

Elektrisch of niet-elektrisch?

Gravelfiets zonder trapondersteuning

De gravelfiets zonder trapondersteuning kan net hetzelfde als de elektrische gravelbike: vlot over onverharde wegen rijden. Bovendien is de niet elektrische gravelfiets net zo comfortabel qua zitpositie als de elektrische variant. Het enige verschil schuilt in de afwezigheid van trapondersteuning. Met de niet elektrische gravelfiets moet je helemaal zelf trappen, waardoor je ritje al snel een sportieve work-out wordt. Ideaal voor wie de rit naar het werk graag actief houdt, maar ook naast het werk vaak met de gravelfiets op pad gaat.

Elektrische gravelfiets

Je beklimt vlot die steile heuvels en zoeft met gemak over dat grindpad. Ideaal om op tijd en zonder okselvijvers aan te komen op je werk. Wil je flink wat kilometers kunnen afleggen? Ga dan voor een batterij met een hoge capaciteit.

Brede banden en meer grip: ideaal voor sportieve ritten
Zitpositie comfortabeler dan racefiets
Mix tussen comfort en snelheid
Bandenwissel nodig bij andere ondergrond
Weinig bagageruimte op de fiets
Populaire merken

Vind jouw fietshandelaar