Mountainbike

Als je een mountainbike leaset, kun je helemaal los gaan in het bos of op uitdagende landweggetjes. Ideaal voor wie graag sportiever rijdt, maar toch graag voldoende grip heeft op moeilijk en onverhard terrein. Met het brede versnellingsbereik kun je met gemak over steile hellingen klimmen, terwijl de instelbare vering zorgt voor een comfortabele rit over zelfs het ruigste terrein.

Grip op onverharde oppervlakken


Met je mountainbike kan je genieten van sportieve ritten in het bos of op uitdagende landweggetjes. Moeilijke en onverharde oppervlakken zijn geen probleem voor deze fietsen dankzij hun dikkere banden en verhoogde grip. Gebruik je je mountainbike regelmatig op verharde oppervlakken? Dan kun je het beste een extra set wielen monteren met smallere banden, zodat je ook op gewone wegen comfortabel kunt rijden.

Comfortabele rit door bossen, over stranden en over velden

Onverharde oppervlakken zoals bosbodems, zandstranden en modderige velden zitten vol hobbels en kuilen. Mountainbikes zijn daarom uitgerust met aangepaste vering, zodat je comfortabel over ruw terrein kunt rijden met gegarandeerd extra grip. En die steile hellingen? Die beklim je met gemak dankzij de bredere versnellingsverhouding van je mountainbike.

Elektrisch of niet-elektrisch?

Mountainbike zonder trapondersteuning

Kies voor een uitdagendere, sportievere rit een mountainbike zonder trapondersteuning. Ideaal voor fietsers die houden van een uitdagende rit in de natuur of zelfs van sportiever woon-werkverkeer. Als je je mountainbike regelmatig gebruikt om op verharde oppervlakken te rijden, kun je het beste een extra set wielen met smallere banden monteren, zodat je ook comfortabel op de weg kunt rijden. Kies de juiste mountainbike voor jou, hardtail of volledig geveerd.

Elektrische mountainbike

Met elektrische trapondersteuning rijd je moeiteloos en in een vlot tempo over onverharde wegen. Tegenwind of niet, je haalt met gemak 25 km/u! Ideaal om op tijd op je werk te komen zonder die gevreesde putvlekken, vooral als je woon-werkverkeer voornamelijk uit onverharde wegen bestaat. Fietsavonturen in het weekend verlopen ook soepel en comfortabel, met extra trapondersteuning voor de moeilijkere stukken. Hoeveel kilometer kun je rijden op een elektrische mountainbike? Dat hangt allemaal af van de capaciteit van je accu!

Perfect voor sportieve ritjes op onverharde wegen
Robuust
Veel grip
Andere banden nodig voor verharde wegen
Weinig bagageruimte
Populaire merken

Vind jouw fietshandelaar