Cargofiets

Kinderen, dieren, plantjes of boodschappen vervoeren? Dat doe je met een cargofiets! Wordt het een bakfiets of een longtail? Jij kiest welke cargofiets het beste bij jou past! Één ding is zeker: deze robuuste fietsen kunnen heel wat belasting aan.

De bakfiets: twee- of driewieler met bak voor het stuur

De tweewieler met bak voor het stuur is relatief beperkt in breedte, waardoor je vlot doorheen het verkeer laveert. Je boet een beetje aan stabiliteit, wat je met een driewieler niet hebt. Die blijft namelijk zelfstandig rechtstaan, maar is vaak breder wat maakt dat je minder vlot door het verkeer rijdt.

De longtail cargofiets: met extra lang frame

Dit type cargofiets heeft een extra lang frame, waardoor je voldoende ruimte hebt voor extra fietstassen en (meestal twee) kinderzitjes. Kies je voor een longtail met kleine wielen, dan is de totale lengte vaak niet veel groter dan die van een standaard fiets. Parkeren gaat dan een stuk vlotter!

Elektrisch of niet-elektrisch?

Cargofiets zonder trapondersteuning

Hoewel elektrische fietsen stilletjesaan de norm worden, zijn er nog steeds fietsers die de voorkeur geven aan een fiets zonder trapondersteuning. Vaak zijn deze cargofietsen goedkoper, minder log én staan je ze toe om conditie op peil te houden. Heel wat voordelen dus! Let er wel op dat fietsen zonder trapondersteuning met een volgeladen cargofiets heel lastig kan zijn. Ben je van plan om vooral kortere afstanden af te leggen met je cargofiets? Heb je niet zo'n ruim budget? Of wil je vooral lichte ladingen vervoeren? Dan is zo'n cargofiets zonder accu zeker een goede keuze!

Elektrische stadsfiets

Dankzij de elektrische ondersteuning vermijd je dat je ochtendrush of fietsrit om boodschappen een intense work-out wordt. Een elektrische cargofiets is dankzij het hoge comfort ook een waardig alternatief voor de wagen. Wedden dat je kinderen de rit naar school nog nooit zo leuk vonden? Afhankelijk van welke afstand je aflegt, kan je kiezen voor een hogere of lagere batterijcapaciteit. Mag het wat sneller gaan of leg je een grote afstand af? Met een speed pedelec cargofiets wordt dat een fluitje van een cent!

Veel ruimte voor kinderen, dieren en boodschappen
Zeer robuust
Neemt veel plaats in
Langere draaicirkel (keren gaat minder vlot)
Populaire merken

Vind jouw fietshandelaar