Deel dit artikel:

Fietsleasing via o2o is laagdrempelig en makkelijk te implementeren

May 13, 2024
- Geschreven door:
Axelle

David, talent coach bij vdk bank, zou alle bedrijven aanraden om te kiezen voor fietsleasing met o2o Bicycle Leasing. Hij legt je in dit artikel dan ook graag uit waarom vdk bank voor fietsleasing koos, welke voordelen het hen oplevert en hoe ze hun partnership met ons ervaren.

Waarom koos vdk bank voor fietsleasing?

Inzetten op duurzame mobiliteit

Als Belgische middelgrote bank die al meer dan honderd jaar duurzaam werkt, vindt vdk bank het belangrijk om medewerkers te inspireren om te kiezen voor duurzame mobiliteit. "Uiteraard willen we onze werknemers daarin opties geven, en fietsleasing is een heel logische keuze, zeker als je weet dat veel werknemers dicht bij onze filialen en hoofdzetel wonen", licht David toe.

“Met de fiets hebben werknemers geen files, wat maakt dat je pendeltijd vermindert en de daarbij horende stress wegvalt. En dat zorgt zeker voor meer werkgeluk!”

Een sterke employer brand

"Ook voor ons employer brand is fietsleasing een grote plus: in kennismakingsgesprekken reageren kandidaten vaak enthousiast op de mogelijkheid tot fietsleasing." Ook bij werknemers die al in dienst waren, werd opgetogen gereageerd. "Vaak kwamen collega’s al met de fiets naar het werk. Via het fiscaal voordeel van fietsleasing krijgen collega’s nu toegang tot een degelijke fiets die perfect bij hen past."

Met zo’n kwalitatieve fiets gaat niet alleen het comfort, maar ook de work-life balance van vdk bank-collega’s erop vooruit. “Met de fiets hebben werknemers geen files, wat maakt dat hun pendeltijd vermindert en de daarbij horende stress wegvalt. En dat zorgt zeker voor meer werkgeluk!”

fietsleasing-vdk-bank

 

Waarom was o2o voor vdk bank de ideale partner?

Lokale fietshandelaars en ruime fietskeuze

Wat maakt dat vdk bank specifiek voor o2o Bicycle Leasing koos als leasepartner? “Daarvoor zijn verschillende redenen”, vertelt David. “o2o zet in op samenwerkingen met plaatselijke fietshandelaars en als bank die hard inzet op het lokale aspect, heeft dat voor ons natuurlijk een grote meerwaarde.”

Ook de ruime fietskeuze van meer dan 580 merken is een groot pluspunt voor vdk bank. “Werknemers kunnen een fiets kiezen die past bij wat ze op dat moment in hun leven nodig hebben. Kortom, een fiets die helemaal hun goesting is”, verduidelijkt David. “Dat er vanaf het eerste gesprek een klik was tussen ons en o2o, was natuurlijk ook mooi meegenomen.”

© Liese Lattrez

Eenvoudig digitaal vlootbeheer

Bovendien kon ook onze digitale insteek voor vlootbeheer vdk bank enorm bekoren. "De fietsvloot beheren kost me amper tijd met de o2o tools. Tel daarbij nog eens de werkwijze van o2o die heel eenvoudig is, waardoor ik op een paar minuten tijd aan mijn collega’s alles kan uitleggen en je begrijpt meteen waarom we voor o2o kiezen", vertelt David enthousiast.

Ook fietsleasing opstarten met o2o Bicycle Leasing?

Net als vdk bank genieten van zorgeloze fietsleasing? Wij staan alvast te trappelen om je in ons peloton te verwelkomen. Neem contact met ons op, zodat we samen vrijblijvend kunnen bespreken hoe fietsleasing er voor jouw bedrijf kan uitzien!

Neem contact op

Hoe verliep het opstarten van fietsleasing via o2o?

Supermakkelijk! Uiteraard moet je fietsleasing bij de opstart goed aanpakken”, stelt David. En dat weten we bij o2o ook. Daarom zetten we hard in op ontzorging, niet alleen bij het opvolgen van de fietsvloot, maar ook bij de implementatie van fietsleasing.

Dat heeft ook David ervaren: “Bij de opstart kon ik echt rekenen op o2o. Ze reiken onder andere een fietsbeleid op maat aan en leveren de addenda voor de arbeidscontracten. Dat maakt dat fietsleasing via o2o echt laagdrempelig en makkelijk te implementeren is.”

Hoe ervaren de vdk bank-collega’s fietsleasing?

Als we David mogen geloven, zijn de vdk bank-collega’s heel opgetogen met de mogelijkheid tot fietsleasing. “Al meer dan één op vijf van onze werknemers leaset een fiets, en we zijn goed op weg richting de 25%”, weet David. “Vaak zijn collega’s zelf de beste ambassadeurs van fietsleasing en raden ze het elkaar aan.” Er is dus sprake van een echte fietscultuur bij vdk bank.

Naast de collega’s, doet vdk bank zelf ook haar best om fietsen te stimuleren. Zo worden mogelijkheden bekeken om extra fietsinfrastructuur te voorzien zoals kleedkamers en fietsenstallingen met oplaadpunten. Iets wat we bij o2o alleen maar kunnen toejuichen!

En hé, er zijn nog wat openstaande vacatures bij vdk bank!

Ook fietsleasing opstarten?

Mocht hij tijd hebben, zou David je persoonlijk opbellen om je te overtuigen van fietsleasing. Maar helaas is hij druk in de weer als talent coach bij vdk bank. Heeft hij met dit artikel toch je interesse weten te wekken? Of ben je al helemaal klaar om fietsleasing op te starten?

Neem contact op