ST7_Outdoor_Action_07_01

Gelukkige en gezonde werknemers

daar doen we het voor

Fietsleasing aanbieden heeft heel wat voordelen voor bedrijven. Door de recuperatie van het brutoloon en de patronale bijdrage is het een kostenneutraal verhaal. Fietsleasing zorgt bovendien voor een drie- of vierjarig engagement van je werknemers én is een investering in de uitstraling en het welzijn van jouw bedrijf. Daarnaast zorgt fietsen voor gelukkigere én gezondere werknemers, wat je zal voelen in de prestaties op de werkvloer! En je duurzaamheidsscore? Die vliegt de lucht in met fietsleasing!

URBAN_ARROW_Family_2020_06-640x640

Wat is fietsleasing

vlot met o2o

Fietsleasing is een interessant extralegaal voordeel waarbij werknemers via hun bedrijf de kans krijgen om een fiets te leasen. Bied je als werkgever fietsleasing aan? Dan heb je een extra troef in handen om talent aan te trekken, binnen te halen én te behouden.

De voordelen

plus samenwerken met het tofste team

  • Volledige ontzorging van A tot Z

  • Extralegaal voordeel

  • Gelukkige en gezonde werknemers

  • Duurzame mobiliteit

  • Gemakkelijk en plezant

Neem contact met ons op

wij helpen je

Download onze whitepaper >

https://www.o2o.be/nl/download-onze-wat-is-fietsleasing-whitepaper/

Hoe werkt het

o2o doet het werk voor jou

1. Opmaak fietsplan

We beginnen met een duidelijk en legaal fietsplan. Daarin leggen we vast met welk budget je werknemer de fietsleasing betaalt en welke services actief zijn.

2. Communicatie

Goede communicatie is goud waard. Wij ondersteunen met inspirerende video’s, een helder stappenplan en handige presentaties. Zo gaat iedereen goed geïnformeerd op weg!

3. Eenvoudig beheer

Je fietsleaseaanvragen beheren en verwerken, doe je met onze praktische online tools! Maximale ontzorging voor je Fleet en HR-team, da’s waar wij naar streven.

4. Fietscultuur installeren

Je team warm maken voor de fiets? Wij helpen met een knallende kick-off, o2o presentaties op maat, webinars en/of video’s. Ook na de start organiseren we infosessies en leuke acties om de fietskriebels te stimuleren.

5. Rollen maar

Via onze online tools wordt ook de payrol stukken eenvoudiger. Zo geniet je van automatische maandelijkse facturatie - en beheerde je je contracten nog nooit zo simpel en efficiënt!

Vraag een demo aan

Verhalen

hoor je het eens van een ander

Lees meer verhalen

en laat je inspireren

Partners

Vrienden voor het leven

Via onze slimme digitale tools, die we integreren met de interface van onze partners, nemen we de administratie zoveel mogelijk uit handen... waardoor een vlot beheer van de fietsvloot een fluitje van een cent wordt.

Populaire vragen

Fietsleasing aanbieden is erg interessant voor de werkgever. We zetten alle voordelen op een rijtje.
  • - Fiscaal voordelig: Fietsleasing is een heel interessant extralegaal voordeel waarbij werknemers via hun bedrijf de kans krijgen om een fiets te leasen. Dankzij de recuperatie van het brutoloon en de patronale bijdrage, is het voor de werkgever een kostenneutraal verhaal.
  • - Gelukkige en gezonde werknemers: Dat fietsen gezond is, weten we allemaal. Of je nu kiest voor een hip model of functionele bakfiets, fietsen helpt je conditie op peil te houden. Dankzij fietsleasing krijg je meer fietsende collega's, wat je zal voelen in de prestaties op de werkvloer!
  • - Duurzaamheid: Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid van je werknemers, het is ook nog eens goed voor het milieu, met een forse vermindering van je CO2-uitstoot. Door fietsleasing aan te bieden, en weg te stappen van een vloot met enkel bedrijfswagens, maak jij als organisatie een mooi statement qua duurzaamheid.
  • - War for talent: Met fietsleasing heb je een extra troef in handen om talent aan te trekken, binnen te halen én te behouden. Je zet in op een aantrekkelijk extralegaal voordeel en zorgt voor een drie- of vierjarig engagement van je werknemers. Kortom, fietsleasing is een investering in de uitstraling en het welzijn van je bedrijf.
Voor een organisatie met minder dan 5 werknemers is een fiets leasen niet altijd interessant.
De overheadkosten waarin onze service verrekend zit, maken het minder aantrekkelijk. o2o richt zich met haar diensten op het ontzorgen van grotere organisaties waar een uitgebreide service wenselijk is.
Ben je een kleinere organisatie, dan is zo'n dienstverlening niet altijd nodig. Neem contact op met je boekhouder of ga langs bij je favoriete fietshandelaar voor meer info rond jouw specifieke situatie.
Bij o2o alvast niet! Wij gaan verder dan eender welk (fiets)leasebedrijf als het gaat om ontzorging. Dankzij onze gebruiksvriendelijke online tools nemen we de administratie volledig uit handen. Zowel voor, tijdens als na de start.
Zo zet je als HR-team onze praktische tools in om het beheer en de opvolging volledig (of gedeeltelijk) uit handen te geven. Of het nu gaat over de opmaak van het addendum bij de arbeidsovereenkomst, de loonruilberekening of de koppeling met je cafetariaplan. Bij o2o ben je zeker van een volledige automatisatie en vereenvoudigd payroll-systeem dat stukken sneller loopt.
De hele operatie is vaak budgetneutraal, want de loonkost voor je bedrijf hoeft niet te stijgen als je werknemer een bedrijfsfiets huurt. Dat is mogelijk dankzij een fiscale en parafiscale tussenkomst van de overheid en de brutobijdrage van de werknemer.
Dit is jammer genoeg niet altijd mogelijk. Zo is het moeilijk wanneer de werknemers op barema betaald worden. Want de wet laat niet toe dat er minder loon wordt uitbetaald dan het afgesproken barema. Met als gevolg? Beperktere mogelijkheden voor fietsleasing.
Je kan dan bijvoorbeeld wel nog beroep doen op de dertiende maand of vakantiegeld. Maar soms is ook dit niet mogelijk volgens de afspraken van het paritair comité. Wil je graag weten wat de situatie is voor jouw werknemers? Neem dan contact op met je sociaal secretariaat.
Soms heeft je werknemer te weinig budget om de ideale fiets te bestellen. Wat dan? Moet je werknemer die droomfiets dan maar laten varen en naar een goedkoper alternatief zoeken?
Nee, hoor! Met een persoonlijke bijdrage betaalt je werknemer eenmalig een bedrag aan o2o, waardoor de maandelijkse huurprijs daalt – en het toch mogelijk is om de favoriete tweewieler te leasen. Ook als werkgever kan je een bijdrage doen en (een deel van) de fietsleasekosten betalen. Voor je werknemer is dit een vorm van loonopslag. Zo maak je jezelf als werkgever heel wat aantrekkelijker op de arbeidsmarkt.