Een fiets leasen via je werkgever

Waarom kopen als leasen tot 40% voordeliger is?

Play movie
Voordelen-van-fietsleasing

Voordelen van fietsleasing als werknemer

Fiscaal voordelig

Fietsleasing is tot 40% voordeliger dan een privéaankoop en bovendien krijg je alle diensten en accessoires die je mee leaset even voordelig!

Leasepakket op maat

Je leasepakket bevat sowieso dekking tegen schade en diefstal, en een vervangfiets. Vul zelf aan met een onderhoudsbudget naar keuze voor herstellingen en nog zoveel meer.

Gezond naar het werk

Een dagelijkse portie beweging, overal gratis parkeren en nooit meer filestress? Dat krijg je er zomaar bovenop bij je leasefiets! Zo kom je fris en monter aan op je bestemming.

Ecologische voetafdruk

Een kwalitatieve fiets die aansluit bij je noden gebruik je meer. Zo kies je vaker voor de fiets én werk je mee aan een groenere planeet.

Stappenplan fietsleasing voor werknemers

Vind je fiets en je fietshandelaar

Heb je onze kick-off presentatie gezien en ben je klaar om je fiets te leasen? Ontdek dan welke fiets aansluit bij je noden en simuleer je leaseprijs om je fiscaal voordeel te ontdekken. En ontdek via onze handige zoektool waar de fiets die je wil, verdeeld wordt. Denk zeker ook al eens na over welke accessoires je mee zou leasen (zoals een helm, tassen, …).

Maak een myo2o Biker-account aan

Klaar voor de volgende stap én is je werkgever bij ons aangesloten? Maak dan een myo2o Biker-account aan om de leaseprijs te berekenen op basis van de exacte parameters die gelden in jouw organisatie. Je kan via de tool je offerte beheren, je fiets bestellen én je bestelling opvolgen.

Vraag een (online) offerte aan

Organiseert je bedrijf een testevent? Dan kan je daar fietsen testen en advies inwinnen bij onze experts. Is dat niet het geval? Ook bij je lokale fietshandelaar kan je fietsen testen. Vraag een (online) offerte aan voor de fiets(en), waar je interesse in hebt, en de bijhorende accessoires.

Bereken je bijdrage

Heb je een offerte gekregen via je fietshandelaar, een online dealer of via o2o? Dan kan je die beheren in ons portaal in myo2o Biker. Nu kan je ook de geschatte nettobijdrage berekenen op basis van de parameters van de leasefiets en je werkgever.

Bestel je leasefiets

Valt de berekende nettobijdrage binnen je budget? Top, dan kan je je leasefiets bestellen! Eens de fiets besteld is, moeten o2o Bicycle Leasing én je werkgever dit wel nog goedkeuren. Is dat gebeurd? Dan is het wachten tot je fiets geleverd wordt en daarna… cruisen maar!

Simuleer je leaseprijs en voordeel!

Catalogusprijs van de fiets:
4500
Je maandelijkse nettobijdrage*:
57,24
Particuliere kost voor dit pakket:
€ 5.584
Prijs via o2o Bicycle Leasing:
€ 3.111
Jouw voordeel via o2o Bicycle Leasing**
€ 2.473
Heeft jouw werkgever al een fietsplan bij o2o? Bereken jouw exacte bijdrage in myo2o Biker!

Deze diensten zijn inclusief in de berekening:

 • Schade- & diefstalwaarborg
 • Meest gekozen jaarlijks onderhoudsbudget van 175 euro
 • Optioneel: Pechbijstand 24/7 in de hele Benelux
 • Optioneel: burgerlijke aansprakelijkheid
 • Optioneel: extra garantie

* Dit is afhankelijk van jouw individuele situatie! Voor het gemak zijn we hier uitgegaan van het gemiddelde qua brutoloon en bedrijfsvoorheffing/RSZ. De berekening is gebaseerd op een looptijd van 36 maanden en een restwaarde van 16%.

** Dit bedrag is het gesimuleerde voordeel via o2o Bicycle Leasing ten opzichte van hetzelfde pakket particulier aankopen.

Kan ik een fiets leasen via o2o Bicycle Leasing?

Goeie vraag! Je kan alleen een fiets leasen via o2o Bicycle Leasing als je werkgever klant is bij ons. Niet zeker of je werkgever bij ons is aangesloten? Check bij je werkgever of dat het geval is.

Is je werkgever niet aangesloten bij o2o Bicycle Leasing? Wat niet is, kan nog komen! Download ons overtuigingspakket. Deel dit pakket met je HR-afdeling of werkgever, en wie weet cruise jij binnenkort ook zorgeloos rond op een o2o-leasefiets.

Download het overtuigingspakket

Welke fiets past bij mij?

Wordt het een elektrische fiets of kies je een (elektrische) bakfiets? Of ga je toch liever voor een racefiets of een mountainbike? Misschien heb je wel een speed pedelec nodig voor lange afstanden? Er is zoveel keuze, maar welke fiets past nu het best bij jou?

We helpen je graag je perfecte match te vinden! Op onze fietstype pagina ontdek je welke soorten fietsen er bestaan, bij welke merken je onder andere terechtkan per fietstype en wat de voor- en nadelen zijn van elk type.

Ontdek de fietstypes

Onze fietsers

FAQs

Een vraag? Je bent vast niet de enige! Misschien vind je het antwoord hieronder wel tussen de veelgestelde vragen.

Welk type fiets kan ik leasen: elektrische fiets, bakfiets, speed pedelec, mountainbike, …?

Bij o2o Bicycle Leasing heb je de vrijheid om helemaal zelf te kiezen welk type fiets je leaset. Van elektrische fietsen en speed pedelecs tot ligfietsen of mountainbikes. Op onze fietstype pagina ontdek je welke fietstypes er bestaan, wat hun voor- en nadelen zijn en welke merken deze aanbieden.

Kan ik mijn leasefiets combineren met mijn bedrijfswagen?

Je kan je leasefiets perfect combineren met een bedrijfswagen. Er zijn heel wat werknemers die ervoor kiezen om dat te doen. We horen je volgende vraag al komen: kan je een fietsvergoeding krijgen als je een bedrijfswagen hebt? In de meeste gevallen heb je recht op een fietsvergoeding voor de dagen dat je met de fiets naar het werk komt. Wanneer heb je daar geen recht op? Als in de cao van je bedrijf of paritair comité gedefinieerd staat dat je een bedrijfswagen niet kan combineren met een fietsvergoeding.

Lees meer over de fietsvergoeding >

Ben ik verplicht om elke werkdag met mijn fiets naar het werk te rijden?

Helemaal niet! Je kiest zelf hoe vaak je je woon-werkverkeer met de fiets aflegt. Wat ons betreft, geldt uiteraard: hoe meer, hoe beter! 😉 Let wel: op je leasefiets betaal je geen VAA (Voordeel alle aard) op voorwaarde dat je je fiets regelmatig gebruikt voor woon-werkverkeer. Hoe vaak ‘regelmatig’ precies is, staat nergens gedefinieerd. Bij de meeste werkgevers is het streefcijfer 20%. Dat betekent dat je gemiddeld op jaarbasis één op vijf werkdagen je woon-werkverplaatsing met de fiets aflegt.

Mag ik mijn partner of collega met mijn leasefiets laten rijden?

Zeker! Je fiets is gedekt voor het gebruik door je gezinsleden en je collega’s. Aan jou de keuze of je je fiets ook met hen wil delen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je er zelf ook voldoende mee fietst. Meestal betekent dit dat je 20% van de tijd (op jaarbasis) met de fiets naar het werk komt, zodat de vrijstelling van VAA (Voordeel alle aard) gerechtvaardigd is. In het fietsbeleid van je bedrijf staat het exacte streefcijfer vermeld.

Wat is het effect van fietsleasing op mijn pensioen, eindejaarspremie of vakantiegeld?

Laten we je meteen geruststellen: het effect van fietsleasing op je pensioen, eindejaarspremie of vakantiegeld is bijna verwaarloosbaar. Onze experten vertellen er alles over in deze blog: Wat is het effect van fietsleasing op je pensioen en andere sociale uitkeringen?

Wat als ik mijn werkgever vroeger verlaat?

Als je je arbeidsovereenkomst beëindigt, stopt de deelname van jou als werknemer aan het fietsplan van je werkgever automatisch. Dan zijn er twee opties:

 • Je neemt je fiets over tegen een bepaalde vergoeding, die afhankelijk is van de reeds verstreken leasetermijn. Want hoe langer je contract loopt, hoe meer je hebt bijgedragen.
 • Je levert je fiets in en betaalt hierbij een verbrekingsvergoeding (die bij de start van het contract bepaald is).

Weet je graag welke kosten er bij een vroegtijdig einde van een contract komen kijken? Dat kan! Het simuleren van de kosten, zoals de overnameprijs of verbrekingskost, doe je eenvoudig in myo2o Biker. Heb je de simulatie van een vroegtijdig einde doorlopen en wil je je contract stopzetten? Contacteer dan je HR-verantwoordelijke om het einde van je contract op te starten.

Hoe financier ik mijn leasefiets?

Er zijn heel wat manieren om je leasefiets te financieren. De meest bekende manier is de brutoloonruil, maar daarnaast zijn er verschillende opties op basis van de sector waarin je tewerkgesteld bent:

 • Eindejaarspremie (13de maand)
 • Inruilen van vakantiedagen
 • Bonussen
 • Vakantiegeld
 • Inruilen van je fietsvergoeding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Je antwoord niet gevonden in onze FAQ?

In ons Helpcenter vind je nog meer vragen en antwoorden. Blijft het antwoord op je vraag uit na een bezoekje aan ons Helpcenter? Neem dan contact op met onze experts.

Ga naar het Helpcenter

Fietsnieuws

De 8 meest populaire fietsmodellen in 2023

Benieuwd wat de meest populaire fietsmodellen zijn van het moment? We zochten voor jou uit wat de top acht meest gekozen fietsen bij o2o waren in 2023. Ontdek ze snel!

Een fiets leasen of kopen: wat is voordeliger?

Vaak hoor je dat een fiets leasen goedkoper is dan kopen, maar is dat ook zo? Onze experten zochten het voor je uit.

Hoeveel kost een leasefiets mij als werknemer?

Benieuwd naar hoeveel een leasefiets je als werknemer zou kosten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Want we leggen jou uit wat een leasefiets kost en hoe de leaseprijs wordt berekend.

Neem contact op

Heb je vragen over fietsleasing? Contacteer ons gerust telefonisch of via mail. Zit je met twijfels over het opstarten van fietsleasing? Boek een meeting in met onze experts, zij wijzen je de weg!