Op koers met PC 226: fietsleasing voor wie werkt in de internationale handel

December 7, 2023
- Geschreven door:
Axelle

Wie binnen paritair comité 226 werkt, kan binnenkort de dagelijkse files en parkeerproblemen vaarwel zeggen. Waarom? Omdat werknemers in de internationale handel, het vervoer en aanverwante bedrijfstakken nu ook toegang hebben tot fietsleasing. Ontdek in deze blog voor welke bedrijven fietsleasing mogelijk is, vanaf wanneer er effectief fietsen geleased kunnen worden en hoe dat dan allemaal in zijn werk gaat.

Werk je binnen PC 226? Scroll dan zeker verder en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Ben je een werkgever die fietsleasing wil aanbieden? Dan is onderstaande informatie voor jou zeker interessant!

Fietsleasing voor bedrijven in de internationale handel

Fietsleasing is één van de populairste vormen van loonoptimalisatie. Dat is niet verrassend: het fietsleaseverhaal is namelijk volledig budgetneutraal. Maar met fietsleasing doe je meer dan alleen beter verlonen. Kiezen voor fietsleasing toont aan dat je duurzame mobiliteit hoog in het vaandel draagt, wat kan tellen voor je duurzaamheidsscore. Bovendien is het een extra troef in je employer branding, verhoogt het je retentie en het werknemersgeluk.

Meer weten over fietsleasing? Download onze whitepaper en ontdek wat fietsleasing is, hoe het werkt en wat het voor jou als bedrijf kan betekenen!

Is fietsleasing mogelijk binnen mijn bedrijf?

Het zou dus gek zijn om als bedrijf in de internationale handel niet te kiezen voor fietsleasing, nu de mogelijkheid er is. Er zijn wel twee belangrijke voorwaarden waaraan je bedrijf moet voldoen, wil je fietsleasing kunnen aanbieden.

 • Enkel voor Belgische bedrijven — Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor fietsleasing, is dat je bedrijf een zetel in België heeft.
 • Bedrijven moeten een bedrijfs-cao laten opstellen — Wil je fietsleasing opstarten in je bedrijf? Dan moet er een bedrijfs-cao zijn waarin fietsleasing is opgenomen onder de arbeidsvoorwaarden.

Fietsleasing voor werknemers binnen paritair comité 226

Werk je binnen het paritair comité 226? Dan kan je binnenkort een fiets leasen! Maar wanneer dan? En waarom zou je in de eerste plaats een fiets leasen? En vanaf wanneer kan dat? Allemaal heel terechte vragen. We beantwoorden ze hieronder graag voor jou.

Waarom zou ik een fiets leasen?

Omdat een fiets tal van financiële, mentale én fysieke voordelen heeft. Hieronder een korte opsomming van alle voordelen die een leasefiets je biedt.

Slimme financiële zet

 • Je betaalt met je brutoloon, waardoor je minder belastingen betaalt op je loon.
 • Een fiets leasen is tot 40% goedkoper dan er zelf één te kopen.
 • Je ontvangt een onbelaste fietsvergoeding, wat zorgt voor een nettovoordeel.
 • Je krijgt de optie om op een fiscaal voordelige manier een verzekering te nemen zoals voor schade, garantie, aansprakelijkheid of diefstal.
 • Je kan je accessoires meeleasen en het onderhoud betalen met een fiscaal voordeel.

Meer lezen over waarom fietsleasing fiscaal voordelig is? Lees dan zeker onze blog: ‘Waarom is fietsleasing zo fiscaal voordelig?’.

Goed voor je mentale & fysieke gezondheid

 • Je krijgt je dagelijkse portie beweging.
 • Je ervaart minder stress.
 • Geen files meer die je een slecht humeur bezorgen.
 • Je werkt aan je mentale ontspanning voor en na het werk.

Goed voor de planeet

 • Fietsen is een duurzaam alternatief voor de wagen.

Alle voordelen van fietsleasing ontdekken? Lees dan onze blog: ‘De voordelen van fietsleasing op een rijtje’.

Hoe werkt dat dan, zo’n leasefiets?

Wel, je hebt de mogelijkheid om de helft van je eindejaarspremie in te ruilen voor welzijn of groene mobiliteit. Je kan dus gaan voor extra verlofdagen, maar ook voor een leasefiets. En hé, zo’n leasefiets is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Een fiets leasen is dus niet alleen kiezen voor duurzame mobiliteit, maar ook voor je welzijn! Klinkt interessant, toch? Lijken die verlofdagen je net iets interessanter dan die leasefiets? We mogen dan biased zijn, de fiets is mogelijk interessanter dan die extra verlofdagen! We leggen je het graag uit!

 • Met de fiets heb je een dagelijkse portie beweging (lekker gezond).
 • De fietsvergoeding geeft je een maandelijks nettovoordeel.
 • Je krijgt de mogelijkheid om je fiets over te nemen aan het einde van het contract aan een restwaarde van 16% of 20%.
 • Doordat je minder vaak in de file staat, heb je elke dag wat meer vrije tijd.
 • Fietsen zorgt dat je voor en na je werk ontspant, zo heb je elke dag een beetje een vakantiegevoel.
 • Je draagt je steentje bij aan een gezondere planeet.

Zie jij jezelf al rondcruisen op zo’n leasefiets? Stel dan fietsleasing voor aan je werkgever, met ons overtuigingspakket is dat heel eenvoudig: download het overtuigingspakket.

Vanaf wanneer kan ik een fiets leasen?

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen van een leasefiets en zeg je volmondig ja tegen zo’n tweewieler? Dan wil je uiteraard niets liever dan je leaseverhaal opstarten. Maar vanaf wanneer kan dat nu? Met ingang van de eindejaarspremie van 2023! Uiteraard moet je werkgever wel verbonden zijn aan een fietsleasepartner. Stuur jouw werkgever dus snel ons overtuigingspakket en geniet dit jaar nog van fietsleasing!

Hopelijk kan jij dankzij deze blog binnenkort ‘wijs op weg’ met je leasefiets!

Kan je niet wachten om een fiets te leasen?

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen van een leasefiets en zeg je volmondig ja tegen zo’n tweewieler? Dan wil je uiteraard niets liever dan je leaseverhaal opstarten. Maar vanaf wanneer kan dat nu? Met ingang van de eindejaarspremie van 2023! Uiteraard moet je werkgever wel verbonden zijn aan een fietsleasepartner. Stuur jouw werkgever dus snel ons overtuigingspakket en geniet dit jaar nog van fietsleasing! Hopelijk kan jij dankzij deze blog binnenkort ‘wijs op weg’ met je leasefiets!

Download het overtuigingspakket