Deel dit artikel:

Onze integratie met het cafetariaplan van KPMG

May 21, 2024
- Geschreven door:
Axelle

Brussels Airport, een luchthaven op wieltjes

KPMG zag in fietsleasing al snel als een perfecte aanvulling in hun ‘flexibel verlonen’ pakket. Via het cafetariaplan van KPMG kunnen bedrijven met hun werknemers een ideaal loonscenario opbouwen, waar o2o fietsleasing nu dus al enkele jaren een onderdeel van is. Via de o2o-integratie spring je als werknemer bovendien zo voordelig je droomfiets op.

KPMG bracht deze mogelijkheid aan bij Brussels Airport, een van de bedrijven onder hun vleugels. De grootste Belgische luchthaven bleek al snel een enthousiasteling op het vlak van fietsleasing. Op die manier kreeg vliegverkeer alvast een duurzaam randje in België!

Onze integratie met het cafetariaplan van KPMG: het licht op groen voor digitale fietsleasing

Hoe werkt die fietsleasing-integratie met KPMG?

Het is de bedoeling van o2o en de flex reward partners dat het personeel op zo’n makkelijk mogelijke manier aan zijn of haar droomfiets raakt en dit voor de administratie geen grote extra workload meebrengt. Via deze stappen bereiken we beide doelen samen met KPMG:

1 Registratie en login:

Via het geïmplementeerde cafetariaplan, kunnen werknemers in bedrijven die aangesloten zijn bij KPMG, kiezen voor de fietsleasing bij o2o. Via het cafetariaplan kom je dan direct terecht op de ‘myo2o Biker’ tool.

2 Pricing Simulator en order creëren

Op myo2o Biker kan de werknemer vervolgens zelf simuleren welke fiets kan geleased worden binnen het beschikbare budget. De keuze is eindeloos en de werknemer kan zo vaak simuleren als hij/zij wil. Van een elektrische bakfiets, tot een handige plooifiets of een stevige speed pedelec, het kan allemaal.

Als een order is gesimuleerd en aangemaakt, is dat direct zichtbaar in het cafetariaplan van de werknemer. In het cafetariaplan kan de werknemer dan naar hartenlust kijken hoe een specifieke fiets invloed zou hebben op het totale budget. Er is geen maximum aantal ‘offerte-aanvragen’, dus de werknemer kan veel uitproberen. Vergeet niet, uiteindelijk kan de werknemer natuurlijk maar één fiets leasen. In het cafetariaplan duidt hij/zij dan de uiteindelijke keuze aan.

3 Check door o2o

Als het effectieve order is geplaatst door de werkgever, krijgt o2o hier een melding van. Om zeker te zijn dat alles in orde is bij het order van de werknemer, wordt dit nog even door ons gecheckt. De vragen daarbij zijn dan bijvoorbeeld of het juiste bedrag is doorgegeven, of er geen fietskleren zijn besteld…

4 Bevestiging werknemer

Als alles goed is, stuurt o2o een bevestigingsmail. De werknemer checkt of het order volledig klopt en bevestigt in het cafetariaplan van KPMG.

5 Bevestiging werkgever, order wordt geplaatst

Als de HR-verantwoordelijke het order als laatste bevestigt, zal het order automatisch geplaatst worden bij de gekozen fietsenhandelaar. De werknemer krijgt een mail met de voorziene leverdatum van de fiets.

Fietsleasing via KPMG? Alleen maar voordelen!

Ons doel is om werknemers op hun droomfiets te krijgen zonder extra administratieve last voor de HR te creëren. Hier zijn we permanent mee bezig. Op die manier ontzorgen we alle betrokken partijen:

  • Alle mails die naar de werkgever of werknemers gestuurd worden, zijn volautomatisch, dus geen lange wachttijden.
  • De werknemer kan ook tot in het oneindige de prijs van zijn/haar leasefiets aftoetsen voor het bestaande budget en kan deze bestellen bij een fietsenhandelaar naar keuze. Indien deze fietsenhandelaar nog geen partner is van o2o, kan de werknemer dit aan onze lijst van fietsenhandelaars toevoegen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
  • Voor de HR-verantwoordelijke is de implementatie van de o2o fietsleasing ook geen extra administratieve last. Het order wordt door de werknemer geplaatst en de bevestiging door o2o wordt door de werknemer in het cafetariaplan ingevuld. Voor HR betekent de fietsleasing enkel een enkelvoudige check bij het order en de uiteindelijke aanpassing in de payroll. Wij zorgen voor de rest.

Ook genieten van de voordelen van deze integratie?

Klinkt wel interessant hé, zo’n fietsleasepartner die integreert met jouw cafetariaplan? Als je je aansluit bij o2o geniet je van een zorgeloze fietsleasing. Benieuwd naar fietsleasing met o2o Bicycle Leasing voor jouw organisatie? Neem vandaag nog contact op met onze expert, zodat we samen je mogelijkheden kunnen bekijken.

Neem contact op