Urban Arrow

Cargofiets
Elektrisch     Niet elektrisch

Gaat jouw voorkeur uit naar een elektrische cargofiets?

Riese-Muller-cargofiets
Minnen & plussen
Veel ruimte voor kinderen, dieren en boodschappen
Zeer robuust
Tot 25 km/h (ook speed pedelec tot 45 km/h)
Langere draaicirkel (keren gaat minder vlot)
Neemt veel plaats in
De bakfiets: twee- of driewieler met bak voor het stuur
De tweewieler met bak voor het stuur is relatief beperkt in breedte, waardoor je vlot doorheen het verkeer laveert. Je boet een beetje aan stabiliteit, wat je met een driewieler niet hebt. Die blijft namelijk zelfstandig rechtstaan, maar is vaak breder wat maakt dat je minder vlot door het verkeer rijdt.

De longtail cargofiets: met extra lang frame
Dit type cargofiets heeft een extra lang frame, waardoor je voldoende ruimte hebt voor extra fietstassen en (meestal twee) kinderzitjes. Kies je voor een longtail met kleine wielen, dan is de totale lengte vaak niet veel groter dan die van een standaard fiets. Parkeren gaat dan een stuk vlotter!

Elektrische ondersteuning tot 25 km/h
Dankzij de elektrische ondersteuning vermijd je dat je ochtendrush of fietsrit om boodschappen een intense work-out wordt. Een elektrische cargofiets is dankzij het hoge comfort ook een waardig alternatief voor de wagen. Wedden dat je kinderen de rit naar school nog nooit zo leuk vonden? Afhankelijk van welke afstand je aflegt, kan je kiezen voor een hogere of lagere batterijcapaciteit. Mag het wat sneller gaan of leg je een grote afstand af? Met een speed pedelec cargofiets wordt dat een fluitje van een cent!

Veel gekozen merken van elektrische cargofietsen

urban-arrow Urban Arrow

Het Amsterdamse Urban Arrow maakt al bijna 15 jaar cargofietsen van een uiterst hoge kwaliteit. Ze zijn erg geliefd, wat niet verbazend is gezien ze bekendstaan voor hun uitstekende rijervaring.

Lovens-logo Lovens

Lovens maakt elektrische bakfietsen met oog voor design. Kortom: fietsen waarmee je gezien wil worden! Bovendien rijd je met een fiets van Lovens ook nog eens veilig én beschermd.

tern Tern

Tern gelooft in een duurzame toekomst waarin de fiets centraal staat. Daarom maakt het merk fietsen die een waardig alternatief vormen voor wagens. Het merk biedt een ruime keuze aan longtailfietsen met een Bosch-aandrijfsysteem.

Riese Muller Riese & Müller

Een high-end fiets van oerdegelijke kwaliteit? Die vind je bij Riese & Müller. Dit Duitse merk heeft een ruime keuze aan bakfietsen en longtailfietsen. Zowel met ondersteuning tot 25 km/h als tot 45 km/h!

kettler Kettler

Kettler heeft een heel uitgebreid aanbod aan elektrische cargofietsen: van bakfietsen tot longtail fietsen. Modulariteit is een rode lijn doorheen alle modellen, in combinatie met innovatie en comfort.

bullitt Bullitt

Met de slogan 'A Bullitt for All. All for the Bullitt' ontwikkelen Lars Malmborg en Hans Fogh hippe en trendy cargofietsen van hoge kwaliteit. De elektrische Bullitts zijn voorzien van een sterke Shimanomotor.

Oxford Oxford

Oxford heeft enkele longtail cargofietsen in het gamma. Met zijn jarenlange ervaring is Oxford een betrouwbaar en gekend merk binnen de fietswereld.

veloe Veloe

Meer fietsen, minder auto's: dat is waar het Italiaanse merk Veloe voor gaat. De Veloe cargofietsen vormen de perfecte balans tussen design en functionaliteit, ideaal voor gezinnen, grote en kleine bedrijven en woon-werkfietsers.

justlong_Background06

Gezellig met de cargofiets!

Gaat jouw voorkeur uit naar een cargofiets zonder ondersteuning?

riese-and-muller-ebike-Packster-40-small-cargo-bike-Klein-e1674573014623.jpg
Minnen & plussen
Veel ruimte voor kinderen, dieren en boodschappen
Zeer robuust
Je moet zelf alle inspanning leveren
Relatief breed om te manoeuvreren en parkeren
Geen nood aan een elektrische fiets?
Hoewel elektrische fietsen stilletjesaan de norm worden, zijn er nog steeds fietsers die de voorkeur geven aan een fiets zonder trapondersteuning. Vaak zijn deze cargofietsen goedkoper, minder log én staan je ze toe om conditie op peil te houden. Heel wat voordelen dus! Let er wel op dat fietsen zonder trapondersteuning met een volgeladen cargofiets heel lastig kan zijn. Ben je van plan om vooral kortere afstanden af te leggen met je cargofiets? Heb je niet zo'n ruim budget? Of wil je vooral lichte ladingen vervoeren? Dan is zo'n cargofiets zonder accu zeker een goede keuze!

Veel gekozen merken van cargofietsen zonder ondersteuning

babboe Babboe

Babboe is een Nederlands bakfietsmerk dat bakfietsen van goede kwaliteit maakt, die toch betaalbaar zijn. Het assortiment van Babboe bestaat uit heel wat verschillende modellen: voor ieder wat wils dus!

yuba Yuba

Al meer dan 15 jaar ontwerpt en produceert het Franse merk Yuba bakfietsen die zijn aangepast aan alle behoeftes en die alles kunnen vervoeren.

bicicapace Bicicapace

Bij Bicicapace uit Milaan zie je de Italiaanse flair terug in het design. Stel zelf je fiets samen op basis van 4 concepten en geniet van het comfort dat de innovatieve fiets van Bicicapace je biedt.

bullitt Bullitt

Bullitt maakt cargofietsen die tot 180 kg kunnen vervoeren. De Bullitt zonder trapondersteuning is licht en wendbaar en ook nog eens volledig naar jouw wens samen te stellen.

Vind jouw o2o fietshandelaar

meer dan 1200 om uit te kiezen!