Deel dit artikel:

o2o Bicycle Leasing biedt als enige fietsleasing via Decathlon aan

June 24, 2024
- Geschreven door:
Axelle

Sportwinkelketen Decathlon opent zijn netwerk van Belgische winkels voor fietsleasing via o2o Bicycle Leasing. “Vanaf nu kunnen alle klanten van o2o Bicycle Leasing een fiets leasen bij Decathlon. Zo zetten we samen met Decathlon nog meer in op betaalbaarheid en toegankelijkheid van duurzamere mobiliteit via fietsleasing”, aldus Geert De Rycke, CEO van o2o Bicycle Leasing.

Het netwerk van o2o Bicycle Leasing bestaat al uit meer dan 1400 fietshandelaars. Door de samenwerking met Decathlon komen daar nog eens 33 extra winkelpunten bij. “Een van de kernwaarden van o2o Bicycle Leasing is toegankelijkheid. Met die 33 extra winkelpunten over heel België maken we fietsleasing nog toegankelijker voor onze fietsers. Want zo hebben ze keuze uit meer soorten fietsen en is er altijd een fietswinkel in de buurt”, vertelt Geert De Rycke.

“We zijn trots om als enige leasepartner in België de mogelijkheid te bieden om Van Rysel (race- en gravelfietsen), Rockrider (mountainbikes) en Btwin (stadsfietsen) te leasen”, vertelt Geert. “Zo kunnen ook mensen met een beperkt leasebudget, kiezen voor een kwalitatieve fiets. Dat maakt dat meer mensen een fiets kunnen leasen die aansluit bij hun noden én past binnen hun leasebudget”, legt Geert uit.

In het straatbeeld zie je heel wat mensen rondfietsen met een Decathlon fiets, en ook in de sportwereld is Decathlon niet weg te denken. “Zo zijn er de Van Rysel fietsen die sterk opkomen en aan populariteit winnen dankzij hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, goede prestaties en de lovende reviews”, vertelt Erwan Segalen, mobility market country leader bij Decathlon.

“Via fietsleasing kunnen werknemers genieten van een Van Rysel aan een fiscaal voordeel van ongeveer 40%. Zo lease je een Van Rysel van 4.500 euro voor netto 57 euro per maand. Aan het einde van de rit kost heeft die fiets je dan ongeveer 3.111 euro gekost, inclusief dekking tegen schade en diefstal, pechbijstand en onderhoud”, vertelt Geert.

Sterk partnerschap

De twee bedrijven zijn al langer vertrouwde partners. Zo werken ze samen aan de circulariteit van leasefietsen, door de leasefietsen aan het einde van het contract via Decathlon beschikbaar te stellen op de Decathlon marketplace voor tweedehandsfietsen. Bovendien kunnen o2o-klanten ook bij Decathlon terecht voor vervangfietsen na schade of diefstal. Decathlon zelf biedt ook fietsleasing aan voor hun werknemers via o2o Bicycle Leasing.

Over o2o Bicycle Leasing

o2o Bicycle Leasing is één van de grootste spelers in het Belgische fietsleaselandschap. Meer dan 1.300 bedrijven genieten via o2o Bicycle Leasing van fietsleasing, waaronder ook de Vlaamse overheid, HR Rail, Deloitte, Volvo, Proximus, ... Daardoor hebben meer dan 370.000 werknemers toegang tot een betaalbare fiets via fietsleasing. Er werken zo’n zestigtal collega’s aan onze missie om mobiliteit duurzamer, betaalbaarder en toegankelijker te maken.

Over Decathlon

Decathlon is een toonaangevend internationaal sportmerk met een ruim aanbod voor zowel beginnende als professionele sporters in alle mogelijke disciplines. Al sinds de oprichting in 1976 brengt Decathlon mensen in beweging door de wonderen van sport om hen te helpen gezonder en gelukkiger te leven. Door de volledige levenscyclus van zijn producten te controleren - van onderzoek, ontwerp, productie, verkoop tot recyclage - probeert het merk zijn impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Het sportmerk focust daarom niet alleen op het bezit van producten, maar ook op het gebruik en hergebruik. Zo zet ze zich in voor een circulaire economie, met een maximale inzet op innovatie, ecodesign, herstel, tweedehandsverkoop, verhuur en recyclage.
Decathlon telt wereldwijd 1.700 winkels in 60 landen en is sinds 1997 ook actief in België. Decathlon België telt vandaag 33 vestigingen en stelt bijna 2.800 medewerkers te werk.