Fietsleasing in het cafetariaplan: hoe werkt dat?

January 8, 2024
- Geschreven door:
Axelle

Dankzij het cafetariaplan kiezen werknemers helemaal zelf hoe ze hun loon flexibiliseren. Zo speel je als werkgever makkelijk in op de noden van elke werknemer en verhoog je hun tevredenheid. Terwijl de populariteit van wagens in het cafetariaplan daalt, kiezen steeds meer werknemers voor de fiets. Zo behoort de fiets vandaag tot de toppers van de top vijf meest gekozen aanvullingen van het loonpakket via het cafetariaplan!

Ook fietsleasing als populair extralegaal voordeel opnemen in je cafetariaplan? Dat kan super eenvoudig! Hoe je dat doet, leggen we uit in deze blog.

Een cafetariaplan: wat is dat juist?

Wat is dat juist, zo’n cafetariaplan? Het cafetariaplan is een gepersonaliseerd loonpakket waarbij werknemers digitaal de mogelijkheid krijgen om een deel van onder andere hun brutoloon of eindejaarspremie te flexibiliseren voor een extralegaal voordeel naar keuze. Zo kunnen ze hun beloningspakket beter afstemmen op hun persoonlijke behoeften en levensstijl.  

Veelgekozen extralegale voordelen zijn:

  • Fietsleasing
  • Pensioensparen
  • Extra vakantiedagen
  • Multimedia
  • Wagen
Fietsleasing is een waardevolle manier om een betere band met je werknemers op te bouwen, het is ook een tool om nieuwe talenten aan te trekken en het is een duurzame mobiliteitsoplossing. - Agristo - Brecht Vermeersch

Fietsleasing: een niet te missen voordeel in je cafetariaplan

Fietsleasing is een populaire optie binnen het cafetariaplan dankzij de toegenomen aandacht voor duurzaamheid en gezondheid. Geen wonder dus dat het behoort tot de top vijf meest gekozen extralegale voordelen. Daarenboven draagt een leasefiets ook bij aan de algemene tevredenheid en betrokkenheid van je werknemers, en dit alles op een fiscaal voordelige manier. Een win-win dus!

fietsleasing cafetariaplan

Flexibel verlonen: hoe werkt dat?

Hoe verloopt flexibel verlonen via een cafetariaplan nu in de praktijk? Heel wat bedrijven doen hiervoor een beroep op een flexible reward provider als externe partner. De bekendste ‘flexible reward partners’ of ‘flex partners’ stellen hun expertise ter beschikking via een cafetariaplan en een gedigitaliseerde payroll verwerking.

Wil je ook graag fietsleasing aanbieden via je cafetariaplan? De digitale platformen van o2o Bicycle Leasing zijn geïntegreerd met heel wat externe flex partners. Daardoor wordt fietsleasing in je cafetariaplan écht een fluitje van een cent!

Benieuwd hoe fietsleasing via o2o Bicycle Leasing verloopt en wat de voordelen ervan zijn? Download dan zeker onze whitepaper!

Fietsleasing in het cafetariaplan: eenvoudig met het digitale o2o-platform

Het digitale platform van o2o integreert vandaag al makkelijk met zowat alle flexible reward partners:

Acerta, Agoria, Aon, Attentia, Cipal Schaubroeck, Civadis, Deloitte, Easypay, EY Ernst & Young, Group S, KPMG, Liantis, Partena, Payflip, SD Worx en Securex.

Doordat alle tools gekoppeld zijn verliezen we weinig tijd en kunnen we zeer efficiënt werken. De schrik voor extra administratief werk mag geïnteresseerde bedrijven dus zeker niet tegenhouden om met fietsleasing via o2o van start te gaan. -  Agristo - Brecht Vermeersch

Fietsleasing digitaal aanbieden via het cafetariaplan: hoe gaat dat?

Fietsleasing digitaal aanbieden via het cafetariaplan, het klinkt logisch, handig en super interessant. En dat is het ook! Het maken van specifieke fiscale berekeningen voor elke medewerker vergt natuurlijk wel de nodige voorbereiding.

Met deskundig advies van je fietsleasepartner én het sociaal secretariaat is het zo eenvoudig als een e-bike: inpluggen en dan fietsen maar! Het digitaal o2o-platform wordt namelijk door jouw persoonlijke o2o-accountmanager gekoppeld aan jouw bedrijfscafetariaplan voor flexibel verlonen.

Als bedrijf kies je zelf of (en in welke mate) je fietsleasing digitaal integreert. Zo zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Je kiest ervoor om de loonruil zelf intern uit te voeren.
  • We integreren onze myo2o Fleet & HR-tool zodat de volledige administratie en bijhorende addenda door o2o behandeld worden.
  • o2o Bicycle Leasing voorziet een volledige integratie met jouw flex reward partner waarbij je alles kan beheren vanuit het cafetariaplan.

Helemaal klaar om fietsleasing vlot op gang te trappen met o2o Bicycle Leasing? Neem gerust contact met ons op! Liever nog wat extra informatie over fietsleasing voor je in de fietskar springt? Download dan zeker onze whitepaper!

Meer info over onze samenwerking met jouw sociaal secretariaat vind je op onze overzichtspagina.

fietsleasing cafetariaplan

Al meer dan 2000 bedrijven kozen voor o2o Bicycle Leasing

Al meer dan 2000 Belgische bedrijven kozen voor fietsleasing via o2o Bicycle Leasing. Onze intuïtieve tools en de verregaande ontzorging van de HR-afdeling trokken al heel wat bedrijven over de streep.

De tools van ons platform staan realtime met elkaar in verbinding en zorgen ervoor dat alle partijen perfect op elkaar afgestemd zijn. Zo kunnen werknemers zelf zoveel mogelijk opvolgen en vereisen je loonverwerking en payroll ook amper administratief werk dankzij de integraties en connectiviteit.

Fietsleasing via o2o Bicycle Leasing betekent heel weinig extra workload door de uitgebreide automatisatie. De tools nemen de administratie van HR zoveel mogelijk uit handen: van aanvraag tot facturatie, alles loopt gesmeerd.        

Lighthouse - Reno Van Impe

Ook werknemers zijn laaiend enthousiast over onze dienstverlening. De uitgebreide keuze uit meer dan 500 fietsmerken en ons steeds groeiend netwerk van 1.400 fietshandelaars zien medewerkers vaak als een grote plus.

Ook fietsleasing opnemen in je cafetariaplan?

Onze tools koppelen naadloos met de meeste cafetariaplannen. De mogelijkheden bespreken? Neem snel contact met ons op!

Neem contact op