Deel dit artikel:

o2o winnaar in de categorie ‘Mobiliteit’ van Deloitte Fast 50

October 28, 2022
- Geschreven door:
Axelle

o2o valt dit jaar opnieuw in de prijzen bij Deloitte Technology Fast 50. In 2021 sleepten we de hoofdprijs in de wacht, dit jaar komen we als beste uit de bus in de categorie ‘Mobiliteit’. Deze prijs bewijst nog maar eens dat we de voorbije jaren een impact gemaakt hebben binnen onze sector, iets wat ons nóg meer motiveert om te blijven knallen!

Wat is Deloitte Technology Fast 50?

Deloitte Technology Fast 50 zet jaarlijks veelbelovende Belgische start-ups en scale-ups in de kijker, zowel in de privé- als in de publieke sector. De ranglijst nomineert 50 technologische en innovatieve bedrijven die de laatste 4 jaar een uitzonderlijke groeiprestatie leverden.

De competitie kent twee hoofdcategorieën: ‘Technology Fast 50’ en ‘Rising Star’. De Fast 50 rangschikt de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven, op basis van hun gerealiseerde omzetgroei in de afgelopen vier jaar (2019−2022). De categorie ‘Rising Star’ nomineert bedrijven die nog geen vier jaar op de markt zijn. Deze prijs draait dus niet rond de effectief gemaakte omzetgroei, maar rond het omzetpotentieel van een startend bedrijf.

o2o wint de categorie ‘Mobiliteit’

Naast de hoofdprijs worden ook categorieprijzen uitgereikt per sector. In de sector ‘Mobiliteit’ komt o2o dit jaar als winnaar uit de bus. Al sinds het prille begin streven we naar een meer duurzame mobiliteit voor werknemers en werkgevers. Deze prijs is een mooie erkenning voor ons harde werk waarbij we steeds ten volle onze basismissie uitdragen, en bewijst dat technologie en duurzaamheid bij ons hand in hand gaan.

Onze sterke groei is vooral te wijten aan de juiste strategische keuzes maken, in functie van de evoluties op de markt. Waar we vroeger vooral inspeelden op de maximale ontzorging van de HR-workload, ondersteunen we nu vooral bedrijven om een levendige fietscultuur te creëren op de werkvloer. Onze basisvisie blijft daarbij steeds dezelfde: we willen zoveel mogelijk enthousiaste gebruikers van de sterk evoluerende fiets. - Wim Floré, Managing partner o2o

Onze organisatie startte zes jaar geleden als kleine start-up vol ambitie om meer mensen op de fiets te krijgen, en is intussen uitgegroeid tot een innovatieve scale-up die meer dan 150.000 mensen toegang geeft tot fietsleasing, bij meer dan 750 Belgische bedrijven. Daarbovenop hebben we een netwerk opgebouwd van meer dan 1000 fietshandelaars, dat we blijven uitbreiden.

En we zitten nog steeds vol ambitie, want in de toekomst staat ook een internationale groei op de planning. Onze #ThinkBikeFirst missie de wereld insturen - letterlijk en figuurlijk - daar doen we het voor. Wordt vervolgd!