Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Waarom fietsleasing een wapen is in de ‘jacht op talent’

Het is vast geen verrassing: vandaag kunnen we claimen dat iemand met talent de jobs voor het kiezen heeft. Het grote aanbod aan vacatures blijft zienderogen stijgen, waardoor jij als organisatie moet nadenken over manieren om de aantrekkelijkste werkgever te zijn. Oftewel: hoe wapen je je als bedrijf in die stevige ‘war on talent’? Wel, alles begint bij een interessant loonpakket – en de leuke voordelen die daarbij horen. Wij vertellen je waarom fietsleasing een sterk wapen is in de jacht op talent.

(Enkel) geld maakt niet gelukkig 

Zet in op een goeie werk- & privébalans 

De huidige generatie werknemers is meer dan ooit op zoek naar flexibiliteit en welzijn: waar vijftig jaar geleden carrière maken de nummer één doelstelling was, wordt daar nu genuanceerder naar gekeken. Natuurlijk willen we nog steeds succesvol zijn in onze job, maar we willen dit niet ten koste van onze gezondheid en ons sociaal leven laten gaan. Of, met andere woorden: we zijn op zoek naar een goeie werk- & privébalans. Door je loonpakket aan te bieden in een flexibel uurrooster – én dit aan te vullen met een resem extralegale voordelen zoals fietsleasing, speel je hierop in.

Bovendien is het bewezen dat regelmatig fietsen zorgt voor een boost van het mentale welzijn, naast alle fysieke voordelen die erbij komen kijken. Zo creëer je met die fietsleasing ook nog eens fitte en gezonde werknemers, die vaak productiever zijn als gevolg. Je ziet het: fietsleasing aanbieden komt enkel met voordelen, zowel voor de werknemer als voor jou als werkgever.

De uitstraling van jouw bedrijf was nog nooit zo belangrijk

De talenten van vandaag gaan niet enkel op zoek naar een functie die hen op het lijf geschreven is, maar ook naar een organisatie die aansluit op hun persoonlijke waarden en visie. Mensen willen werken in een bedrijf waar ze trots op zijn – en waarin ze voelen dat ze het verschil maken. Je wil er dus voor zorgen dat jouw uitstraling als organisatie tiptop in orde is. 

Werken aan je duurzaamheid en ecologische impact is hier alvast een eerste belangrijke stap in. Door fietsleasing aan te bieden, en weg te stappen van een fleet met enkel bedrijfswagens, maak jij als organisatie een mooi statement qua duurzaamheid.

 

Meer weten over de voordelen van fietsleasing?

Maak dan zeker een afspraak met o2o. Wij vertellen je wat meer over al het moois dat jij in huis haalt dankzij een samenwerking, hoe dat impact heeft op jouw werking en imago als bedrijf – én hoe dit ervoor zorgt dat jouw medewerkers een betere band zullen hebben met jouw organisatie. Tot snel?

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.