fbpx
Terug naar fietsnieuws
22.09.2021 - Leestijd: 1 min

Toekomstige mama Lucy fietst vlot haar zwangerschap door

Feiten

  • Naam: Lucy
  • Woonwerkafstand: 2 km
  • Type fiets: Oxford stadsfiets

 

Lucy is superenthousiast over fietsleasing. Haar fiets is de ideale manier om zich te verplaatsen in de stad. Ze geniet van de dagelijkse portie beweging en komt helemaal ontspannen aan op het werk.

Mooie plekjes in de stadLucy ziet alleen maar praktische voordelen om met de leasefiets naar het werk te gaan: geen files, snel ter plaatse en geen moeite om parkeerplaats te vinden. Ook nu ze zwanger is, trapt ze nog steeds op haar vertrouwde tweewieler naar het werk. In het weekend gebruikt ze haar fiets dan weer om boodschappen te doen of lekker uit te waaien in de natuur. Ze geniet intussen al twee jaar van haar leasefiets. “Mijn oude fiets was aan vervanging toe. Dankzij fietsleasing ruilde ik hem in voor een steviger type.”

Lucy heeft de luxe om te kunnen kiezen uit verschillende routes naar het werk. “Ik neem de snelle route als ik weinig tijd heb of wanneer het slecht weer is. Als de zon schijnt, kies ik de langere weg langs mooie plekjes: puur genieten van de rust en het water voor ik aan mijn drukke werkdag begin.”

vrouw op stadsfiets

Trappen maar voor mama

Lucy fietst liever dan te gaan wandelen. “Op de fiets gaat het sneller vooruit en maak je grotere tochten. Ik ontdek graag nieuwe plekjes en geniet van het mooie uitzicht onderweg.” Als toekomstige mama neemt Lucy heel vaak de fiets. Want regelmatig bewegen tijdens de zwangerschap zorgt voor minder typische kwaaltjes en een vlotter herstel na de bevalling.

“Door te fietsen, heb ik mijn dagelijkse beweging, terwijl ik door mijn favoriete stad rijd. Fietsen is voor mij ontstressen en een leuke manier om te sporten. In coronatijd viel mijn dagelijkse fietstochtje in het water door nonstop thuiswerk. Wat heb ik dat gemist! Ik leefde mij toch uit op mijn fiets in het weekend en ging op ontdekking in de buurt.”

Ze kijkt al uit om binnenkort een nieuwe fiets uit te proberen. Een exemplaar waarmee ze, samen met haar toekomstige spruit, veilig en comfortabel op weg kan. Elektrisch of niet, met of zonder fietskar: mogelijkheden genoeg!

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.