fbpx
Terug naar fietsnieuws
13.11.2020 - Wes Depoorter - Leestijd: 4 min

Wat zijn de populairste fietsen van 2020?

In 2019 kreeg je van ons al een overzicht van de cijfers van de Belgische fietsmarkt. Vandaag gaan we nog een stapje verder en laten we je meekijken naar onze eigen cijfers. Wat zijn de populairste o2o fietslease modellen van 2020 (so far)?

Elektrische fietsen

Toen we vorig jaar de cijfers van de Belgische fietsmarkt onder de loep namen, zagen we dat ongeveer 50% van de verkochte fietsen in België elektrisch waren. Ook wij stelden vast dat het aandeel van de klassieke elektrische fietsen goed was voor maar liefst 50% van onze volledige o2o fietsvloot. Een cijfer dus, maar blijkbaar kon het nog beter, want dit jaar zien we bij o2o een duidelijke stijging van het procentuele aandeel elektrische fietsen. Met 57,5% van onze fietsen is de klassieke e-bike met voorsprong het meest populaire type leasefiets. Dit zijn onze toppers onder de leasefiets bestellingen van 2020.

1 – Trek VERVE+

‘De Verve+ is de e-bike voor iedereen”. Met deze slogan lanceerde Trek een tijdje terug de nieuwe Verve+. Wat blijkt, het marketingteam van Trek zou wel eens gelijk kunnen hebben, want deze e-bike is ook bij o2o on-ge-lo-fe-lijk populair. Met de Verve+ fiets je niet alleen vlot doorheen het centrum, ook bergop presteert deze comfortabele e-bike meer dan naar behoren. De Verve+ springt in het oog door zijn ingebouwde accu, ergonomische zitpositie en zachte zadel.

2 – Gazelle GRENOBLE

In deze categorie net niet op nummer één, de Gazelle Grenoble. Deze Nederlandse allrounder is voor veel mensen de ideale combinatie van comfort en robuustheid. De accu én motor zijn mooi geïntegreerd in de fiets en de kabels weggewerkt waardoor het strakke design meteen opvalt. De stabiele wegligging en dikke banden zorgen voor een zeer comfortabele rijervaring.

3 – Cowboy 3

De Belgische Cowboy scheert al even hoge toppen, ook bij o2o. Cowboy 3 is het meest recente model van het Belgische Cowboy. Hun model 3 is ontwikkeld om de vlotste rit in de stad te kunnen rijden. Om snel, veilig en zo vlot mogelijk op jouw bestemming aan te komen. De Cowboy 3 valt op door zijn moderne en strakke design. Hij heeft ingebouwde lichten en een automatisch versnellingsapparaat, waardoor je eigenlijk maar één ding meer hoeft te doen… genieten. En dat kan op zeer korte termijn, want op dit moment (november 2020) ontvang je je nieuwe e-bike zo’n 14 dagen na de bevestiging van jouw bestelling. Leuke extra bij Cowboy is de mogelijkheid om de fiets zelf te testen. Je maakt zelf een afspraak en de Cowboy testrijder komt naar jou toe. Ook tijdens corona. Liefhebbers van een moderne e-bike hoeven dus niet langer de hele wereld af te zoeken, het Belgische Cowboy does the job!

Speed pedelecs

Vorig jaar was het aandeel speed pedelecs goed voor een kwart van alle o2o leasefietsen. In vergelijking met het Belgische gemiddelde is dit een zeer straf aandeel, want slechts 3% van alle Belgische fietsen is een speed pedelec. De snelle elektrische fiets is dus duidelijk aan een opmars bezig bij de pendelaars.

1 – Stromer ST3

Met voorsprong, jawel, met voorsprong dé meest geleasede fiets van de volledige o2o vloot. De ST3 staat dan ook duidelijk op de eerste plaats in het lijstje van de meest populaire speed pedelecs. Verwonderlijk hoef je dit niet te noemen, want de ST3 is speciaal ontwikkeld voor pendelaars. Met een aanpasbare zitpositie, een krachtige achterwielmotor, sterke accu en tal van slimme extra’s voor efficiënte mobiliteit is de ST3 de trendsetter in de markt van de speed pedelecs. 

2 – Stromer ST1

De ST1 is het model waarmee het voor het Zwitserse Strömer allemaal begon. Ondertussen kreeg de legendarische ST1 een grondige vernieuwing, waardoor het een zeer aantrekkelijke speed pedelec is voor mensen met een beperkter budget. Het instapmodel van Strömer ziet er niet alleen goed uit, maar heeft ook alle belangrijke eigenschappen die een kwalitatieve speed pedelec nodig heeft. Wij begrijpen alvast waarom de ST1 op de tweede stek beland is.

3 – Riese & Müller SUPERCHARGER2

De Supercharger 2 is de opvolger van de iets oudere, maar zeer succesvolle Supercharger van het Duitse merk Riese & Müller. Deze fiets ziet er niet alleen goed uit, maar staat ook garant voor uitstekende prestaties. Je kan deze fiets configureren tot maar liefst 1250Wh aan geïntegreerd accuvermogen. En ook de krachtige Bosch Performance Line motor doet wat hij moet doen: knallen.  

Racefietsen

Bakfietsen, racefietsen, mountainbikes, stads- en plooifietsen, als je alles bij elkaar zet is de familie van de niet-elektrische fietsen nog altijd goed voor 27,2% van de o2o fietsvloot. Wanneer we in detail naar de meest populaire niet elektrische fietsen kijken, dan is het duidelijk dat er niet alleen een baksteen, maar toch ook wel een racefiets in ons maag zit. Ode aan de flandrien!

1 – Canyon ENDURANCE

De absolute nummer 1 van de niet-elektrische fietsen in de o2o fietsvloot is de Endurance racefiets van Canyon. Het is een uitstekende racefiets voor de veelzijdige fietser. Zo zit je dankzij de verfijnde geometrie van het fietsframe een hele dag lang comfortabel in het zadel. De Endurance bestaat in verschillende uitvoeringen: van aluminium tot carbon, met of zonder schijfremmen, voor mannen of vrouwen. Al deze keuzemogelijkheden zorgen er ook voor dat er een Canyon Endurance beschikbaar is voor ieders budget. Leuk om weten: Canyon lanceerde dit jaar ook eigen premium e-bikes, een kanshebber voor deze lijst in 2021?

2 – Trek EMONDA

De Trek Emonda staat al jarenlang bekend als een van de lichtste racefietsen in het assortiment. Handig voor iedereen die al graag eens richting (Vlaamse) Ardennen trekt. De wielerliefhebber zal ongetwijfeld beamen dat zo’n lichte fiets die venijnige stijgingspercentages toch heel wat draaglijker maakt. Al zijn het uiteindelijk toch nog altijd de benen die het werk moeten leveren. De Emonda is niet alleen licht, maar heeft ook een zeer comfortabele geometrie, waardoor ook toertochtjes in le plat pays binnen de mogelijkheden behoren. Fijne racefiets die Emonda.

 

3 – Specialized TARMAC

Van Sagan en Alaphilippe tot een groot deel van onze o2o rijders, de Specialized Tarmac wordt door iedereen gesmaakt. En dat is logisch, want deze fiets kan alles: klimmen, sprinten en lange dagtochten. Ideaal dus voor wie naast het klassieke woon-werkverkeer er in het weekend ook nog eens op uit wil trekken. One bike fits all, die Specialized Tarmac.

Eervolle vermeldingen

En zoals bij elke zichzelf respecterende lijst, sluiten we af met enkele eervolle vermeldingen. Zo was de Scott SCALE het voorbije jaar de meest populaire mountainbike en het Engelse Brompton de absolute nummer 1 van de plooifietsen. Riese & Müller wekt wat ons betreft hoge ogen met hun snelle speed pedelec bakfiets, de LOAD HS. Perfecte marchandise voor wie écht geen compromissen wil sluiten.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.