fbpx

Wat heb ik allemaal nodig om met een speed pedelec te rijden?
23.11.2020

Terug naar fietsnieuws

Rijden met een speed pedelec is voor veel van onze o2o fietsers een fan-tas-ti-sche beleving  Maar je stapt niet zomaar op een speed pedelec. Weet jij wat heb je allemaal nodig hebt om zonder zorgen de baan op te gaan met je speed pedelec?

Leestijd: 1 min

Wat heb ik allemaal nodig om met een speed pedelec te rijden?

Wel, alles begint met de basisvoorwaarden. Je moet minstens 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs voor ofwel een bromfiets, motor of wagen.

Als je fietst, moet je ook altijd twee formulieren bij de hand hebben. Dat is ten eerste het gelijkvormigheidsbewijs, eigenlijk de identiteitskaart van je fiets. en ten tweede het inschrijvingsbewijs. Beide documenten kan je als o2o klant trouwens heel eenvoudig via jouw online tool myo2o Biker downloaden.

Jouw speed pedelec moet voorzien zijn van een nummerplaat. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar check toch altijd even voordat je gaat fietsen. Je weet maar nooit.

Ook het dragen van een fietshelm is verplicht. Een goede helm beschermt jouw slapen en achterhoofd.

Een fluovestje en een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering zijn niet verplicht maar raden we ten zeerste aan. De BA verzekering kan je uiteraard ook opnemen in je leasepakket bij o2o.

Heb je dit alles bij de hand, dan kan je zonder zorgen de baan op.

Veel rijplezier!

DĂ© checklist voor elke speed pedelec bestuurder

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar