fbpx

Waarom dagelijks fietsen in tijden van corona een deugd is
30.10.2020

Terug naar fietsnieuws

Een fris gemoed, een leeg hoofd, even uitwaaien, … het kan deugd doen, maar je mag het niet als vanzelfsprekend beschouwen. Zeker niet nu de zomer terug achter ons ligt en de dagen donkerder worden. Ook de maatregelen rond het coronavirus maken het ons niet eenvoudig. Onze mentale gezondheid belangrijker dan ooit. Een van de oplossingen is fietsen, iets wat ons al werd aangeraden vanaf het begin van de coronacrisis. Ontdek in dit artikel waarom fietsen goed voor jou kan zijn.

Leestijd: 1 min

Over(tele)werkt?

Nu veel bedrijven hun dagelijkse manier van werken hebben aangepast aan de adviezen en maatregelen van de overheid, doen we met z’n allen weer meer aan telewerk. En dat heeft best wel wat positieve gevolgen: langer slapen, geen files meer, efficiënter plannen, enzovoort. Maar er zijn ook gevolgen die minder positief zijn. Je zit vaak te lang stil, je brengt je volledige werkdag door achter een computerscherm, je beweegt te weinig en de routine om van en naar het werk te rijden valt volledig weg. Bye Bye mentale detox. En dat in een periode waarin we allemaal geadviseerd worden om te blijven bewegen. Probeer dus voldoende pauzes in te lassen. Dit kan je doen door ‘s ochtends en ‘s avonds jouw vaste fietstocht aan te houden. Dat dagelijkse fietstochtje “van en naar” het werk kan wonderen doen, zowel fysiek als mentaal. Wat zullen we blij zijn als we allemaal opnieuw meer kunnen pendelen met onze bedrijfsfiets…

Wat zijn de fysieke en mentale voordelen?

Dat fietsen een positieve impact heeft op onze gezondheid, is inmiddels duidelijk. Wie op regelmatige basis de fiets neemt, zorgt er op een eenvoudige manier voor dat het immuunsysteem aangesterkt wordt. Maar je voelt je niet alleen fysiek krachtiger, ook mentaal is er een groot verschil. Door te fietsen maak je verschillende hormonen aan die bijdragen tot een goede mentale gezondheid en het verminderen van stress.

o2o fietsen

Blijf niet bij de pakken zitten en trek erop uit met je fiets, het zal je deugd doen, beloofd!

En die mentale gezondheid is belangrijk. Laat ons eerlijk zijn, we worden met z’n allen op de proef gesteld. Er is minder contact met collega’s en door al dat telewerk vervagen ook de grenzen tussen privé en het werk. Er zijn heel wat financiële uitdagingen, de schrik om besmet te geraken, de onzekerheid over het vaccin, … Heel wat redenen dus waarom we ons tegenwoordig niet altijd even goed in ons vel voelen. En dan is het fijn om te weten dat een beetje lichaamsbeweging wonderen kan doen.

Regen of niet, neem de fiets naar het werk en geniet van alle positieve effecten op je geest en lichaam!

En nu?

Blijf niet bij de pakken zitten en trek erop uit met je fiets. Een leasefiets mag je trouwens naast het woon-werkverkeer ook perfect gebruiken voor je eigen verplaatsingen. Voor zij die (verplicht) telewerken, laat het zeker niet na om jouw (lease)fiets te blijven bestijgen en gun jezelf die mentale en fysieke boost die je verdient.

Hang in there!

Het o2o team

Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar