fbpx

Vijf goede redenen om te fietsen naar het werk

Terug naar fietsnieuws

Het is zomer, hierdoor gaan mensen vaker met de fiets naar het werk. Het heeft dan ook alleen maar voordelen. Toch zijn er nog te veel mensen die kiezen voor de wagen, ook al wonen ze niet ver van het werk. In dit artikel ontdek je de vijf voornaamste voordelen van pendelen met de fiets.

 

Leestijd: 1 min

1. Fiets voorbij de file

Een ongeval, wegenwerken,… Met de auto weet je nooit zeker wanneer je zal aankomen op het werk. Dit zorgt al voor stress, nog voor de dag goed begonnen is. Of denk maar aan wat je voelt op een mooie zomerdag als je in snikhete wagen zit op weg naar huis en kijkt naar de voorbijrijdende fietsers. Ze doen een mooi kleurtje op en zullen sneller aan de aperitief kunnen beginnen.

2. Fiets je zorgen weg

Een gezonde geest in een gezond lichaam is geen fabeltje. Als je met de fiets naar je werk rijdt, zal je met een ‘fris hoofd’ aan je dag kunnen beginnen. Onderzoek heeft uitgewezen dat elke dag een half uurtje bewegen ervoor zorgt dat je minder vermoeid bent en meer energie hebt. Bovendien helpt fietsen depressieve gevoelens tegen te gaan.

3. Verbrand calorieën (in plaats van brandstof)

Zelfs als je in een rustig tempo van 16 kilometer per uur naar het werk fietst, verbruik je-afhankelijk van je gewicht – zo’n 240 à 280 calorieën per uur.
Ideaal als je wat kilootjes kwijt wil, of simpelweg zonder schuldgevoel wil genieten van een glas wijn, of een lekker aperitiefhapje, of een stukje taart …

4. Je slaapt er beter van

In deze prestatiegerichte maatschappij, die heel wat stress met zich meebrengt, is het vaak moeilijk om ‘s avonds te ontspannen en de slaap te vatten. Uit onderzoek blijkt dat fitte mensen beter de slaap kunnen vatten. Naar het werk fietsen zorgt ervoor dat je fitter bent en hiermee kan je dus ook je slaapkwaliteit verhogen en de volgende dag weer fris aanvatten.

5. Fietsen brengt je geld op

De steeds stijgende brandstofprijzen, onderhoud van je wagen, verzekering,… Het is duidelijk dat het hebben en onderhouden van een auto een flinke hap uit jouw budget neemt. Je verplaatsen met de wagen kost beduidend meer dan je verplaatsen met de fiets. Met fietsen kan je eigenlijk zelfs geld verdienen! Dankzij de fietsvergoeding die tegenwoordig bij meer en meer werkgevers aangeboden wordt. Sommige werkgevers bieden ook bedrijfsfietsen aan via een leasingformule. Hierdoor kan je jouw droomfiets voordelig aanschaffen. Als je de kans krijgt, maak er gebruik van!

Vond je dit artikel interessant?

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.

Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar