fbpx

TomTom kiest voor de snelste route naar zorgeloze fietsleasing

Terug naar fietsnieuws

Iedereen kent TomTom voor zijn uitstekende locatietechnologie oplossingen. Mobiliteit is immers de core business van deze Nederlandse technologiereus. “”In onze bedrijfsvisie staat een geconnecteerde & veilige wereld vrij van verkeersopstoppingen en met zo weinig mogelijk uitstoot centraal. Dit willen we ook doortrekken naar mobiliteitsoplossingen voor onze eigen medewerkers”. Ann Vermoens, Reward Manager vertelt waarom het aanbieden van fietsleasing zo belangrijk is voor TomTom.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Mobiliteit & Navigatie

Locatie

Gent

Aantal werknemers

270

Start samenwerking met o2o

Juni 2020

Leestijd: 2 min

Ride your talk

TomTom is een wereldspeler op vlak van mobiliteit en stelt mensen tewerk in meer dan 30 landen. “We wisten al langer dat de fiscale voordelen van fietsleasing in België zeer groot zijn, maar nog niet alle landen waar we gevestigd zijn, hebben een gelijkaardige regelgeving. Het aanbieden van fietsleasing aan onze medewerkers in Gent is daarom een interessant pilootproject. Zeker ook omdat wij bij TomTom geloven dat de fiets een belangrijk element is in de mobiliteit van de toekomst. We hopen op termijn ook de medewerkers in onze andere vestigingen op de fiets te krijgen”, vertelt Vermoens.

fietsleasing

Reward Manager bij TomTom, Ann Vermoens

“Het draagvlak om te starten met fietsleasing bij TomTom was groot. De medewerkers waren vragende partij, maar eigenlijk was de directie minstens even enthousiast. Het aanbieden van fietsleasing is voor ons een eerste stap in de richting van een systeem van flexibel verlonen. Veel bedrijven starten met een cafetariaplan en voegen later fietsleasing toe. Wel, bij ons is het omgekeerd: waarom wachten als we nu al fietsleasing kunnen aanbieden? Dat komt natuurlijk door ons DNA: Mobiliteit is onze core business. We zijn een pionier in onze sector en willen dat ook zijn als het gaat over ons personeelsbeleid. ‘Walk, of eerder Ride your talk’ dus; en nu rijden er heel wat medewerkers met een nieuwe fiets rond”, lacht Vermoens.

Het IT-platform

“Als technologiebedrijf weten we maar al te goed dat het niet evident is om een duurzaam IT-platform uit te bouwen. Alles moet wettelijk in orde zijn, maar ook qua privacy en digitale veiligheid is de realiteit complexer dan veel mensen denken. We leggen de lat niet alleen hoog voor onszelf, maar ook voor onze partners. En dat aspect was voor ons zeer belangrijk toen we met verschillende aanbieders van fietsleasing in gesprek gingen.

Wat ons betreft stak o2o er met kop en schouders bovenuit. Het IT-platform kon probleemloos ingepast worden in onze internationale structuur én wordt gesmaakt door onze medewerkers en betrokken diensten. Naast de digitale ontzorging biedt o2o ook inhoudelijk een sterk product aan. De combinatie van al deze factoren is voor ons een winnende formule: veiligheid, efficiëntie en gebruiksgemak”.

Fietsleasing als iets extra

“De reacties van onze medewerkers zijn ongelofelijk positief. We organiseerden twee digitale infosessies voor onze medewerkers (omwille van COVID-19). Maar liefst 75% van ons team bleek ingelogd te zijn om te kijken en luisteren naar de expertise van o2o. Diezelfde dag nog werden er aanvragen ingediend. Fietsleasing is duidelijk populair bij onze medewerkers”, vertelt Vermoens.

“Onze medewerkers krijgen de vrije keuze bij het samenstellen van hun fietspakket. Uiteraard binnen de mogelijkheden van het wettelijk kader. Die maximale flexibiliteit is voor TomTom belangrijk, want we geloven heel sterk in maatwerk: iedereen moet kunnen kiezen voor een fiets waar hij of zij 100% achter staat. Mensen werken graag voor een werkgever die inspeelt op de noden van haar medewerkers. Dankzij onze samenwerking met o2o hebben we hier als bedrijf een belangrijke stap kunnen zetten.”

“Ook voor onze nieuwe medewerkers is er de mogelijkheid om met fietsleasing te starten. De tijd waarin iedereen d’office een auto wenst, is voorbij. Veel mensen zijn gelukkiger als ze kunnen kiezen voor een bedrijfsfiets. We zien trouwens ook dat het aanbieden van fietsleasing een volledig nieuwe dynamiek in ons bedrijf heeft teweeggebracht. Er is extra verbondenheid tussen de medewerkers en we hebben zelfs een nieuwe werkgroep opgericht om het fietsen permanent te promoten. En die nieuwe vibe werkt aanstekelijk. Er is sinds kort zelfs een eigen Strava-groepje”, vertelt Vermoens. 

Week van de Mobiliteit

“Eigenlijk zijn we het hele jaar bezig met sensibiliseren, maar de week van de mobiliteit is voor ons uiteraard het ideale moment om nog een extraatje te doen. We promoten telewerk, autodelen en gaan op zoek naar de meest aangename fietsroutes voor onze pendelende medewerkers. En voor zij die aanwezig zijn op kantoor, zetten we in op walking meetings. Allemaal coronaproof én ideaal voor de Strapdag tijdens de Week van de Mobiliteit”.

 

AZ Jan Palfijn als eerste Gentse ziekenhuis aan de slag met fietsleasing

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar